9 Ιουν 2012

Συζήτηση για ΧΥΤΑ, ΤΕΙ, Νοσοκομεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Καυτά ζητήματα που απασχολούν όλους μας

    Θέματα που αφορούν τους Χ.Υ.Τ.Α., το ΤΕΙ και τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τέθηκαν στην προ ημερησίας Διάταξης συζήτηση που έγινε την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
    Ειδικότερα για το θέμα των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, απαντώντας σε τοποθετήσεις περιφερειακών συμβούλων, αναφέρθηκε συνοπτικά στις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που... εντοπίστηκαν στον ΧΥΤΑ Ελληνικού, αλλά και για γενικότερα ζητήματα που αφορούν όλους τους ΧΥΤΑ που λειτουργούν στην Ήπειρο.
    «Θεωρώ πως οι ΧΥΤΑ Ελληνικού, Καρβουναρίου και Βλαχέρνας είναι εργαλεία χρήσιμα για το περιβάλλον», τόνισε ο Περιφερειάρχης που πρότεινε και έγινε αποδεκτό να επισκεφτούν στο επόμενο διάστημα οι περιφερειακοί σύμβουλοι τους ΧΥΤΑ Ελληνικού και Καρβουναρίου για να δουν από κοντά τη λειτουργία τους.
    Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής, (που συστήθηκε για το πρόβλημα που έχει εντοπιστεί στο Ελληνικό), είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο. Τέλος αποφασίστηκε να γίνει αναλυτική συζήτηση για τους ΧΥΤΑ σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
    Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το Σώμα ότι έχει αποστείλει επιστολές στα αρμόδια Υπουργεία για τις ελλείψεις υλικών και γενικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Ηπείρου, καθώς και για εκείνα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ, με τη διακοπή της σίτισης των σπουδαστών και την αποκλεισμό από το μηχανογραφικό δελτίο τμημάτων του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι με τις παρεμβάσεις που έγιναν κατέστη δυνατή η επαναφορά του Τμήματος Ζωϊκής Παραγωγής Άρτας. Τα αιτήματα για ΤΕΙ – Νοσοκομεία, όπως τονίστηκε στη διάρκεια της συζήτησης, έχουν την ομόφωνη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου.
    Επίσης εγκρίθηκε και η τροποποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2012. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η σχετική τροποποίηση περιλαμβάνει την παραγωγή διαφημιστικών αφισών της Περιφέρειας με τη συμμετοχή των τεσσάρων Ηπειρωτών αθλητών (των κωπηλατών Αλ. Τσιάβου, Γ. Τζιάλλα και Γ. Τσίλη και της αθλήτριας τζούντο Ι. Μπουκουβάλα) που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.