30 Μαΐ 2012

Ο Κώστας Φώτης για την επιλογή του Αθαμανίου να προταθεί ως ενεργειακό χωριό

"Ως Αρτινό, αλλά κυρίως ως Αθαμανιώτη με χαροποιεί διπλά"

   Συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 28 Μαΐου το θέμα της έγκρισης συμμετοχής της Τοπικής Κοινότητας Αθαμανίου στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τα ενεργειακά χωριά.
   Εκ μέρους της παράταξης «Ήπειρος Τόπος να Ζεις» ο Κώστας Φώτης ως αγορητής μεταξύ άλλων ανέφερε:
   «Ως παράταξη μας χαροποιεί το γεγονός ότι επελέγη ένα χωριό της Ηπείρου να προταθεί για ενεργειακό χωριό.
   Ως Αρτινό, αλλά κυρίως ως Αθαμανιώτη με χαροποιεί διπλά ότι επελέγη το ΑΘΑΜΑΝΙΟ, το χωριό που γεννήθηκα και μεγάλωσα, να αποτελέσει την... πιλοτική πρόταση της Περιφέρειάς μας.
   Βεβαίως στην Περιφέρειά μας, την Ήπειρο, υπάρχουν και μπορούμε να υποδείξουμε όλοι μας πολλά χωριά που πληρούν τις προϋποθέσεις και θα ήταν ευχής έργο να ανοίξει το πρόγραμμα και να ενταχθούν περισσότερα του ενός.
   - Μιλούμε για ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει και δυσκολίες στην εφαρμογή του, αφού θα απαιτηθούν αλλαγές σε κακές συνήθειες, κακές νοοτροπίες, προσαρμογή των κατοίκων στη νέα τάξη πραγμάτων και όχι μόνο αλλά και των επισκεπτών π.χ. στην καθαριότητα, στην καλαισθησία κ.λ.π.
   - Θα απαιτηθεί σοβαρή και σωστή αυτοδιαχείριση στις πηγές ενέργειας, Ήλιος Νερό, Βιομάζα κ.λ.π.
   Εμείς ως παράταξη θα ψηφίσουμε ΝΑΙ στην αποδοχή των όρων της πρόσκλησης που αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα γιατί δια μέσω αυτού του προγράμματος μπορούμε και να εκτελέσουμε ένα έργο πολύ μεγάλης σημασίας για την Ήπειρο και να δώσουμε το στίγμα μας για ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης που επιθυμούμε για την περιοχή μας.
   Τέλος σε σχέση με την ουσία της πρότασης επιφυλασσόμαστε για τις παρατηρήσεις μας όταν θα έχουμε στα χέρια μας το τελικό σχέδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.