20 Μαΐ 2012

"Ντέρμπι" μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν 4 δημοσκοπήσεις

- 2 δημοσκοπήσεις δίνουν πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ και 2 στη ΝΔ 
- Μεγάλη πτώση για το ΚΚΕ 
- Δείτε αναλυτικά και τις 4 δημοσκοπήσεις

   Ιδιαίτερα αντιφατική είναι η εικόνα που προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν μεγάλο "ντέρμπι" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
   Το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις προκύπτει τρίτο κόμμα, ενώ είναι μεγάλη η πτώση του ΚΚΕ. 

   Αναλυτικά, μετά από δημοσκόπηση της Public Issue προκύπτει βουλή με εκπροσώπηση από οκτώ κόμματα, τα αποτελέσματα της οποίας φέρνουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 28%, δεύτερη τη ΝΔ με 24% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 15%. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής και τα αποτελέσματα της είναι τα εξής:...

   ΣΥΡΙΖΑ 28%
   Νέα Δημοκρατία 24%
   ΠΑΣΟΚ 15%
   Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%
   ΔΗΜΑΡ 7%
   ΚΚΕ 5%
   Χρυσή Αυγή 4,5
   Δημιουργία Ξανά 3%

   Ανοδική τάση κυρίως για την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και οριακά για το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσματης 6ης Μαΐου, καταγράφουν άλλες δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στης εφημερίδες ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και REAL NEWS.
   Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει η "Real News", στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, το ΠΑΣΟΚ 14,5% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,5%, το ΚΚΕ 5,9%, η Χρυσή Αυγή 5,8% και η ΔΗΜΑΡ 6,9%. Οικολόγοι -Πράσινοι λαμβάνουν 2,3%, ο ΛΑΟΣ 1,3%,η ΔΗΣΥ 1,7%, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,9%, η ΔΡΑΣΗ, 0,8% , και το άλλο κόμμα 2,2%.


   Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,4%,το ΠΑΣΟΚ 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%, το ΚΚΕ 5,2%, η Χρυσή Αυγή 5,2% και η ΔΗΜΑΡ 6%. Άλλα κόμματα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7% και οι αναποφασιστοι φθάνουν το 12%.


   Τέλος στη δημοσκόπηση που έκανε η METRON ANALYSIS για λογαριασμό του "PROTAGON.GR", στην εκτίμηση ψήφου προκύπτει πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ με 20,8%, δεύτερο η ΝΔ με 19,7% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 14,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, ΔΗΜΑΡ με 5,2%, ΚΚΕ με 4,8% και Χρυσή Αυγή με 4%.

πηγή

2 σχόλια:

  1. Δεν το λές και σχόλιο..

    Οι δημοσκοπήσεις συμπληρώνουν την προσπάθεια των ΜΜΕ να χειραγωγήσουν τον απλό και αδαή, πλήν κουτοπόνηρο, κοσμάκη..

    Προσφέρουν "δωρεάν" μία αξιαγάπητη υπηρεσία, δημιουργούν τον "πρώτο" και ελπίζουν να τρέξουν πρός τα εκεί ο κοσμάκις που ψάχνει να κρυφτεί πίσω απο τον πρω(κ)το και καταλληλότερο.

    Σήμερα όμως τα πραγματα δεν είναι και τόσο εύκολα ακόμη και για τους δημοσκόπους-σχεδιαστές του εκλογικού περιβάλλοντος.
    Αυτές οι εκλογές θα γίνουν ως γνωστόν με λίστες. Μέφοδος που μπορεί να μας προσφέρει μεγάλες σφαγές κυρίως στα διεφθαρμένα κόμματα όπως η ΝΔ .
    Η ΝΔ έχει χαρακτηριστικά ενός ιδιότυπου σκληρού σταλινισκού κόμματος. Τα πολιτικά στελέχη που φυτοζωούν εκεί είναι κυρίως απόνερα παλαιοτερων οικογενειών που διέπρεψαν στην ελληνική ιστορία, κοινώς τζάκια, ή στελέχη που μεγάλωσαν δίπλα, πάνω και κάτω απο προέδρους της ΝΔ κλπ..
    Όταν έρθει η ώρα της λίστας όλα αυτά τα απόπαιδα θα στριμοχτούν όχι να μπούν απλά στα ψηφοδέλτια, αλλά στην πρωτη προτίμηση, μιάς και οι υπόλοιπες θέσεις θα δουλεύουν για τον πρώτο.
    Εκεί θα γίνει και το πανυγήρι, εκεί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος, ο κάθε άνεργος, ο κάθε κλειστή επιχηρηση, ο κάθε τετράωρος που δουλεύει 8ωρα, ο κάθε απλήρωτος , ο κάθε ΠΑΣΟΚος νυν κουβέλης, ο κάθε οροθετικός ψηφοφόρος, ο κάθε δημοσιογράφος έστω τζομπάνης, ό κάθε βάζελος και ούτε καθεξής.

    Θυημηθήτε τι έγινε στην Άρτα, στην ΝΔ, στις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαιου με τα "ενεργειακά τζάκια" που αποχωρησαν γιατί δεν αντεχαν τις "παρέες και τους μηχανισμούς". Και σκεφθήτε, αν μπορείτε ακόμη, τι εχει να γίνει με την επανα-είσοδο των Μητσοτακαίων στο μαγαζί της ΝΔ και το ψηφοδέλτιο στην Άρτα αλλά και αλλού...
    Αυτά θα γίνουν σε όλη την ελλάδα και τότε η "συγκρουση ψήφο με ψήφο" με το ΣΥΡΙΖΑ θα φαντάζει κάτι πολύ παιδικό, αντίθετα με αυτό που θα συμβαίνει στο εσωτερικό της ΝΔ που θα ναι παιχνίδι για άντρες..

    Θα χουν να λένε για χρόνια οι της ΝΔ για τον Παυλόπουλο και τον εκλογικό του νόμο, ειδικά αν επαληθευτούν τα ποσοστά της ΝΔ που ήδη φθανουν στα κεντρικά των κομμάτων και δείχνουν τεράστια έκλπηξη, ίσως γιατί αυτές οι μετρήσεις παίρνουν υπόψη τους τη λειτουργία του νόμου(με τις λίστες) στις επερχόμενες εκλογές..

    ΥΓ: Άρε Τηλε γκουστεριτσα τι σου γραψα και σήμερα και συ ασχολήσε ακόμη με τα χωρίς πινακίδες οχήματα του πάλαι πότε ΠΑΣΟΚ...

    Υπγρφ: Καθαρόαιμος διορισμένος ανευ ασεπ που θέλει να διορίσει με τον ίδιο "τρόπο" και τα τρισέγγονά του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου το εύχομαι από καρδιάς. Να ζήσεις σαν τον Ψηλορείτη και τον Μητσοτάκη και να διορίσεις και τα τρισέγγονά σου...

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.