18 Απρ 2012

Το παρασκήνιο πίσω από το "κόψιμο" του Βαγγέλη Παπαδημητρίου από τη Ν.Δ.

Δεν αποκλείεται η συμμετοχή του σε άλλο ψηφοδέλτιο

   Οι καταγγελίες που περιέχονταν στην χθεσινή δήλωση (δείτε εδώ) του Βαγγέλη Παπαδημητρίου, πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Άρτας, για παρέες και μηχανισμούς που μεθόδευσαν το "κόψιμό" του από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και τον οδήγησαν στο να πει: "Δεν έχω πλέον καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία", έκαναν αίσθηση και έγιναν θέμα συζήτησης σε όλες τις παραπολιτικές συζητήσεις.
   Σήμερα ο Παρατηρητής δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του βήμα-βήμα πώς διαδραματίστηκαν τα γεγονότα και το αναδημοσιεύω αυτούσιο:...

   Για δεύτερη φορά (η πρώτη το 2009) και στο «παρά πέντε», «κόβεται» από το ψηφοδέλτιο Άρτας της Ν.Δ. ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, θύμα παρασκηνιακών διαδικασιών και παρεμβάσεων που προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσβάλλουν βάναυσα τους αρτινούς ψηφοφόρους αυτού του κόμματος.
   Αποκαλύπτουμε λοιπόν την αλήθεια γύρω από αυτή την ιστορία.
   Προ λίγων μηνών, ο στενός φίλος, συνεργάτης και σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, έδωσε το «πράσινο φως» στον κ. Παπαδημητρίου για τη συμμετοχή του στους συνδυασμούς της Ν.Δ. Η πληροφορία μας προέρχεται από συνάδελφο – δημοσιογράφο, εφημερίδας των Ιωαννίνων.
   Από τότε ο κ. Παπαδημητρίου άρχισε τις επαφές του, με φίλους και παράγοντες της περιοχής, άρχισε άτυπα και τον προεκλογικό του αγώνα.
   Μετά την απαραίτητη αίτηση για την υποψηφιότητά του, που κατέθεσε στο κόμμα, πήρε απανωτές διαβεβαιώσεις από υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη και όλα έδειχναν ότι ήταν ο μόνος που είχε εξασφαλίσει θέση στη «λίστα».
   Τη Μεγάλη Τρίτη, ο βουλευτής ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ μεταφέρει στον κ. Παπαδημητρίου την πληροφορία αποκλεισμού του από το ψηφοδέλτιο.Για το ίδιο θέμα υπήρξε και σχετική επικοινωνία μεταξύ του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΥ και του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ και οι δυο τους έκριναν χρήσιμη έως και απαραίτητη τη συμμετοχή του Βαγγέλη Παπαδημητρίου στο ψηφοδέλτιο.
   Ο τελευταίος θεώρησε λογικό να μάθει την αλήθεια και τη Μεγάλη Πέμπτη επισκέφθηκε τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια τον υπεύθυνο των ψηφοδελτίων Α. Λυκουρέντζο, από τους οποίους πήρε εκ νέου την ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι θα είναι υποψήφιος και κάθε αντίθετο που διαδίδεται είναι… ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ.
   Τις πρωινές ώρες της Τρίτης (σήμερα), μέρα ανακοίνωσης των συνδυασμών του κόμματος, επανακυκλοφορούν οι πληροφορίες περί «κοψίματος» του Βαγγέλη Παπαδημητρίου από τον ενδιαφερόμενο  για μια θέση στο ψηφοδέλτιο, ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, ο οποίος συνάμα μιλούσε και για το δικό του αποκλεισμό.
   Πληροφορίες που τελικά αποδείχτηκαν βάσιμες!
   Στο τριήμερο, τι μεσολάβησε σε βάρος του; Θα το μάθετε σύντομα!
   Την Τρίτη το μεσημέρι και μετά από όλο αυτό το «μπάχαλο», διαβεβαιώσεων, πληροφοριών και διαδόσεων και πριν επίσημα ανακοινωθούν οι λίστες, ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ αγανακτισμένος και οργισμένος, απέσυρε την υποψηφιότητά του, καταγγέλλοντας μηχανισμούς και μεθοδεύσεις σε βάρος του και ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από τη Ν.Δ., την οποία υπηρέτησε 35 χρόνια.
   Σημειωτέον ότι η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ., έγινε αργά το απόγευμα της Τρίτης και μετά από τετράωρη καθυστέρηση.
   Η είδηση της παραίτησης του Βαγγέλη Παπαδημητρίου διαδόθηκε αστραπιαία σε όλη την Άρτα, ενώ ευθέως δέχτηκε προτάσεις για συμμετοχή του σε άλλα ψηφοδέλτια. Κατά πληροφορίες μας, δεν δεσμεύτηκε για κάτι τέτοιο αλλά και τίποτε δεν απέκλεισε.
   Τέλος θυμίζουμε την αντίστοιχη πολιτική και κομματική αλητεία της Ν.Δ., που δέχτηκε ο κ. Παπαδημητρίου και στις εκλογές του 2009. Σε εκείνες τις εκλογές, δεν είχε πάρει απλά το κομματικό «Ο.Κ.», αλλά και την «εντολή» της οργάνωσης του προεκλογικού του αγώνα.
   Είχε νοικιάσει εκλογικό κέντρο και το στελέχωσε, εκτύπωσε το προεκλογικό του υλικό και στο «πάρα πέντε», «σβήστηκε» από το ψηφοδέλτιο, το ίδιο ανεξήγητα, προκαλώντας και τότε το κοινό αίσθημα και τον «εκνευρισμό» των αρτινών ψηφοφόρων αυτού του χώρου.
   Σε εκείνες τις εκλογές η Ν.Δ. έχασε 11% στην Άρτα! Στις εκλογές της 6ης Μαϊου πόσο θα χάσει;

4 σχόλια:

  1. ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΟ ΘΑ ΟΜΟΡΦΗΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟΣ..ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..ΑΠΛΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΤΙΝΟ BLOG. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΑΡΑ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΕΣΥΡΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ; ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ? ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ "ΕΠΕΣΥΡΕ" ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ ΜΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To θέμα δεν είναι το πότε απέσυρε την υποψηφιότητά του (σίγουρα είχε μάθει ότι δεν ήταν στη λίστα) αλλά ο τρόπος που τον αντιμετώπισε το κόμμα για δεύτερη φορά. Κάπως έπρεπε να αντιδράσει και πιστεύω ότι η αντιδραση του παραήταν ήπια. Αν ψάξουμε για το ποιοι του βαζουν τρικλοποδια καθε φορά και ποιοι επέβαλαν παρασκηνιακά τον αποκλεισμό του από το ψηφοδελτιο, δεν χρειαζεται να πάμε πολύ μακριά...από το Παπαδημητρέϊκο....χαχαχαχα !!! Α ρε ο αποτυχημένος πρώην υποψήφιος και μονίμως πολιτευτής...το κανε το θαυμα του πάλι...ΧΑΧΑΧΑΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.