29 Απρ 2012

Έδιωξαν τους Χρυσαυγίτες οι Κρητικοί από χωριό που κατέσφαξαν οι Ναζί

- Δεν επέτρεψαν στους νοσταλγούς του Χίτλερ να λερώσουν τον τόπο θυσίας
- Έστησαν μπλόκα και απέτρεψαν την περιοδεία 

   Ξεσηκωμός επικράτησε στα Αμιρά της Βιάννου το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν στο άκουσμα της είδησης ότι στην περιοχή επρόκειτο να περιοδεύσουν μέλη της Χρυσής Αυγής.
   Πλήθος κατοίκων βγήκαν από τα σπίτια τους και συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία προκειμένου να εμποδίσουν την πορεία. 

  
   Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής, που έκαναν σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να λερώσουν τον τόπο θυσίας. 
   Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων, Αριστομένης Συγγελάκης, επισήμανε ότι "δεν είναι δυνατόν σε χώματα ιερά, όπου χύθηκε αίμα από τους Γερμανούς κατακτητές, να περιοδεύουν άνθρωποι με τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις".
   Το κλίμα είναι τεταμένο στα χωριά ενώ οι Κρητικοί στήνουν μπλόκα στη Χρυσή Αυγή.
   Τα μέλη της Χρυσής Αυγής βρήκαν σθεναρή αντίσταση στους... Κουνάβους, το χωριό του Ηρακλείου που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πριν από λίγες ημέρες μετά το αιματηρό περιστατικό και την άγρια συμπλοκή μεταξύ Βούλγαρων και Ελλήνων.
   Το μπλόκο που στήθηκε στους Κουνάβους ανάγκασε τα μέλη της Χρυσής Αυγής να αλλάξουν...ρότα και να κατευθυνθούν στο Αρκαλοχώρι, ενώ τις κινήσεις τους ακολουθούσαν από κοντά πολλοί Κρητικοί, δίνοντας ουσιαστικά "σήμα" στους υπόλοιπους που αναδιάταζαν τις δυνάμεις τους για αν εμποδίσουν τη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει την περιοδεία της.
   Έτσι, αφού δεν μπόρεσαν τελικά να ξεπεράσουν τις αντιδράσεις των Κρητικών, που, ως γνωστόν, δεν αστειεύονται, οι Χρυσαυγίτες αποχώρησαν από τα χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.