29 Μαρ 2012

Fast-track για ορισμό στρατοπέδων παράνομων μεταναστών

- Διορία μέχρι αύριο, Παρασκευή 30/3, για τους δημάρχους
- Συζητείται το Στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα;

   Η  δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας – Κράτησης λαθρομεταναστών στην Ήπειρο, συζητήθηκε χθες, Τετάρτη 28/3, προ των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.
   Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο επισπεύδει τις διαδικασίες, καθώς με έγγραφο του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που στάλθηκε την Τρίτη το απόγευμα, ζητείται η υπόδειξη κατάλληλων χώρων για τη δημιουργία Κέντρων στην Περιφέρεια Ηπείρου μέχρι την Παρασκευή 30 Μαρτίου. Με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης διαβίβασε άμεσα το αίτημα στην ΠΕΔ Ηπείρου και σε κάθε Δήμο ξεχωριστά, ζητώντας τις προτάσεις τους προκειμένου να ενημερώσει το Υπουργείο.
   Οι χώροι που το Υπουργείο ζητά να υποδειχτούν είναι: μη χρησιμοποιούμενα στρατόπεδα, ορφανοτροφεία, κατασκηνώσεις, ή ανάλογες εγκαταστάσεις καθώς και οικοπεδικές εκτάσεις στις οποίες μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές για την εξυπηρέτηση του προαναφερόμενου σκοπού.
   Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι περιμένει μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής προτάσεις των Δήμων και της Π.Ε.Δ. η οποία θα συνεδριάσει την ίδια μέρα, τονίζοντας ότι αν δεν υποδειχτούν χώροι, τότε θα αποφασίσει από μόνο του το Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.