29 Μαρ 2012

Γ. Στύλιος: Το ΤΕΙ μπορεί να βοηθήσει την τοπική οικονομία, τις επιχειρήσεις και την παραγωγή.

- Τι ξέχασε να πει ο πολιτευτής;
- Κούρεμα αποθεματικών και λουκέτο διαμαρτυρίας


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Πραγματοποίησα επίσκεψη στα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου στους Κωστακιούς Άρτας και συζήτησα με το διευθυντή της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας καθηγητή Γιάννη Σκούφο και με καθηγητές της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας ΤΕΙ Ηπείρου, που αποτελεί ένα ίδρυμα με ανθρώπινο δυναμικό υψηλού επιπέδου και σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό.
   Το ζήτημα της συνεργασίας μας ήταν να προσδιορίσουμε τρόπους με ποιους μπορούν τα συγκεκριμένα τμήματα να συνδεθούν με την τοπική παραγωγική δραστηριότητα. Πώς μπορούν τα τμήματα του ΤΕΙ να συμβάλουν ώστε να ενισχύσουν την τοπική ανάπτυξη και να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στα τοπικά προϊόντα ζωικής, φυτικής προέλευσης καθώς και στις υπηρεσίες.
Χωρίς την αγροτική παραγωγή η ύπαιθρος δεν μπορεί να επιβιώσει και να είναι συγκροτημένη κοινωνικά. Η κτηνοτροφία, ειδικά στην Ήπειρο, καλείται να διατηρήσει τη βιωσιμότητα του πληθυσμού στους ορεινούς όγκους και να σηκώσει το βάρος της αντιστροφής της τάσης ερήμωσης και να συμβάλει στην ισχυροποίηση της καινοτομίας στο χώρο της αγροτικής παραγωγής στην περιφέρεια. Δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις με τις επιδοτήσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με απομόνωση από άλλα κράτη και έθνη.
   Το ΤΕΙ διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό επιστημονικά καταρτισμένο, με εξειδικευμένη γνώση υψηλού επιπέδου. Το ανθρώπινο δυναμικό έχει εμπειρία από τις παραγωγικές δραστηριότητες και τις μεθόδους που εφαρμόζονται σε άλλες περιοχές της χώρας, σε άλλα κράτη στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και σε χώρες όπως η Ρωσία, το Ισραήλ κ.α. επιπλέον υπάρχουν προσωπικές σχέσεις συνεργασίας και επικοινωνίας με αντίστοιχο επιστημονικό δυναμικό και παραγωγικούς φορείς από τις χώρες αυτές. Πρόκειται για άυλη αξία η οποία μπορεί να συμβάλει στην τόνωση των εξαγωγών τοπικών προϊόντων και στη προώθηση των οικονομικών δραστηριοτήτων της Άρτας.
   Αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες της περιοχής, να αξιοποιήσουν τη γνώση και την εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού του ΤΕΙ. Επιπλέον να καρπωθούν τα οφέλη από τις υπάρχουσες υποδομές σε εργαστήρια, μηχανήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό. Η τοπική οικονομία μπορεί μόνο να ωφεληθεί από τη συνεργασία με το ΤΕΙ.
   Η καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες αποτελεί ένα νέο δρόμο διεξόδου για την παραγωγή της περιοχής μας. Η επένδυση σε καινοτόμα και εξειδικευμένα προϊόντα υψηλής ποιότητας, με αναγνωρισμένη αξία μπορούν να δώσουν λύση στο οικονομικό πρόβλημα της περιοχή, να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και να δημιουργήσουν απασχόληση και νέες θέσεις εργασίας.

Γιώργος Στύλιος
Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Άρτας

   σημ. Τηλεβόα: Το Δελτίο Τύπου έχει ημερομηνία 29 Μαρτίου, πρώτη ημέρα που το ΤΕΙ Ηπείρου "έβαλε λουκέτο" διαμαρτυρόμενο για την κλοπή των αποθεματικών του από το "κούρεμα" των ομολόγων.
   Η ανακοίνωση της διοίκησης έλεγε:

   "Τα χρηματικά διαθέσιμα του ΤΕΙ Ηπείρου, όπως και όλων των άλλων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, είναι κατατεθειμένα υποχρεωτικά και βάσει νόμου στην Τράπεζα της Ελλάδος.
   Τα συγκεκριμένα χρηματικά διαθέσιμα του ΤΕΙ Ηπείρου, τα οποία ήταν αποταμιεύσεις ετών και αποτέλεσμα μακροχρόνιας χρηστής διαχείρισης, έχουν επενδυθεί σε έντοκα γραμμάτια και ομόλογα του Δημοσίου, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και έγκριση του ΤΕΙ Ηπείρου.
   Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται, κυρίως, για τις λειτουργικές ανάγκες του ΤΕΙ Ηπείρου (σπουδαστική μέριμνα, λειτουργία Εργαστηρίων, μισθοδοσία Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού κ.λπ.).
   Η Τράπεζα της Ελλάδος μας ενημέρωσε ότι μειώθηκαν τα χρηματικά διαθέσιμα και υπάρχει «κούρεμα» των συγκεκριμένων χρημάτων κατά 70%.
   Κατόπιν των παραπάνω, το ΤΕΙ Ηπείρου ως ένδειξη διαμαρτυρίας προβαίνει σε αναστολή λειτουργίας της διοικητικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας, την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012.
   Σε περίπτωση που δε δοθεί άμεσα λύση από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οποία να καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας του Ιδρύματος, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και η Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου προτίθεται να υποβάλλει την παραίτησή της στην ηγεσία του Υπουργείου."

   Το πώς το ΤΕΙ θα διαδραματίσει τον ρόλο του και θα πραγματοποιήσει όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που περιγράφονται στο Δελτίο Τύπου, χωρίς χρήματα για να λειτουργήσει είναι... αλλουνού παπά Ευαγγέλιο! 
   Είναι δυνατόν να μη συζητήθηκαν αυτά κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Γιώργου Στύλιου; Μήπως ξέχασε να τα συμπεριλάβει στο Δελτίο Τύπου ή μήπως προτίμησε να μην πάρει θέση για να μην δυσαρεστήσει την "επίσημη γραμμή";

3 σχόλια:

  1. O πολιτευτής ανήκει στο κόμα της ΝΔ που μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ έσκυψαν με σεβασμό σε όσα τους ανέθεσαν οι επικυρίαρχες δυνάμεις .

    Η ΝΔ συμφώνησε και μάλιστα θεώρησε επιτυχία το πλιάτσικο του PSI , των τραπεζιτών, μέσω των οποίων λεηλατήθηκαν και τα ταμεία των πανεπιστημίων.

    Προφανώς όχι μόνο δεν τον απασχόλησε το πλιάτσικο των αποθεματικών αλλά ανηκει σε αυτούς που το προκάλεσαν, αν και αυτό δεν μπορεί να αποτελλεί εκλογικό μπόνους, για αυτό και μας δουλεύει.
    Εκτός αν το δελτίο γράφτηκε πρίν ακόμη και την ...28η Οκτωμβρίου!!! πράγμα εξίσου πιθανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o κ.Στυλιος ξεφτιλιζεται μονος του. Πριν το κομμα του ανακοινωσει τους υποψηφιους εκεινους γυριζει δεξια και αριστερα και δηλωνει υποψηφιος. Ξεφτιλιζει τον κ.Σαμαρα και το κομμα της ΝΔ. Ετσι θα κυβερνησει η ΝΔ και θα επανεκκινήσει την Ελλάδα..Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι γνωρίζουν τη "συγγενική" σχέση που διατηρεί ο κύριος Στύλιος με το ΤΕΙ και η οποία του επιτρέπει να θεωρεί τον συγκεκριμένο, προνομιακό χώρο για αυτόν. Η συνάντηση μπορεί να μην έγινε καν στο χώρο του ΤΕΙ και φυσικά εντάσσεται στα πλαίσια των προεκλογικών ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων του εν λόγω ...Αλήθεια όμως θα συνεχίσει να εκβιάζει και να απειλεί για πολύ ακόμα τους παροικούντες το ΤΕΙ, εκμετάλλευόμενος την "αδερφική" του σχέση...Ντροπή κύριε ΣΑΜΑΡΑ ..ΑΝ ΤΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ...ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.