24 Μαρ 2012

Γιώργος Παπαβασιλείου: Τι προτείνει να περιέχει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Άρτα

Εγκαινιάζει την προεκλογική του εκστρατεία


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ν.Δ. στο Νομό της ΑΡΤΑΣ

1.- ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ:
·         Αναδιάρθρωση  εσπεριδοειδών με νέα είδη και ποικιλίες για διεύρυνση της εμπορικής περιόδου, καθώς και προώθηση νέων  δυναμικών καλλιεργειών που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς.
·         Διασφάλιση της λειτουργίας αξιόπιστου μηχανισμού αντιπαγετικής προστασίας των εσπεριδοειδών.
·         Εγγειοβελτιωτικά έργα [αρδευτικές διώρυγες, αποστραγγιστικά] για την αξιοποίηση της πεδιάδας, καθώς και ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων στα αρδευτικά Πέτα-Κομποτίου και κεφαλής πεδιάδας ΄Αρτας.
·         ΄Ενταξη ώριμων μελετών αρδευτικών διωρύγων [Δ3 ΤΟΕΒ Αράχθου, Δ3 Ζώνης Λούρου, Δ5 Ζώνης Λούρου, Δο7 ΤΟΕΒ Λούρου] στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
·         Ανάδειξη και πιστοποίηση τοπικών ποιοτικών προϊόντων [γαρίδα, χέλια, αυγοτάραχο Αμβρακικού, ακτινίδια ΄Αρτας, αρνιά και κατσίκια ορεινής ΄Αρτας] ως προϊόντων ονομασίας προέλευσης [ΠΟΠ, ΠΓΕ] για να προσδώσουν προστιθέμενη αξία.
·         Δημιουργία τοπικών εκθεσιακών κέντρων επώνυμων προϊόντων στον τόπο παραγωγής τους.
·         Προώθηση κλαδικών ομάδων παραγωγών [εσπεριδοειδών, ακτινιδίων] για την αξιοποίηση συγχρηματοδοτούμενων επιχειρησιακών προγραμμάτων προώθησης αγροτικών προϊόντων στις αγορές.
·         Προώθηση μελετών διαχείρισης και σχεδίων βελτίωσης βοσκοτόπων [υδατοδεξαμενές , στέγαστρα,  οδοποιία πρόσβασης καθώς και βελτίωση της βοσκοϊκανότητας τους].
·         ΄Ιδρυση και λειτουργία μικρών σύγχρονων σφαγείων στους Δήμους Κ. Τζουμέρκων και Γ. Καραϊσκάκη.
·         Μέτρα προώθησης της καλλιέργειας αρωματικών φυτών στην ορεινή ΄Αρτα.
·         Μέτρα για την μετεγκατάσταση κτηνοτροφικών μονάδων από κορεσμένες και ασύμβατες περιοχές .
·         Καθορισμός περιοχών για την εγκατάσταση οργανωμένων μονάδων σταυλισμού.
·         Απαγόρευση επέκτασης ιχθυοκαλλιεργειών καθώς και σταδιακή απομάκρυνση των ήδη λειτουργουσών μονάδων στον Αμβρακικό, που δεν πληρούν τα κριτήρια λειτουργίας τους [πληθυσμιακά και διατροφικά] .
·         Σχεδιασμός και εναρμόνιση της υποβαθμισμένης διαχείρισης των δασικών  οικοσυστημάτων στις νέες συνθήκες ζήτησης της κοινωνίας [ορεινός τουρισμός, αναψυχή].

2.-ΥΠΟΔΟΜΕΣ- ΜΕΤΑΓΟΡΕΣ:
·         Ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού με την άμεση συνέχιση των εργασιών στο σύνολό της. Προτεραιότητα στον κόμβο Αγίου Δημητρίου.
·         Βελτίωση και ολοκλήρωσης της οδικής σύνδεσης του Νομού με τους Νομούς Ευρυτανίας και Καρδίτσας.
·         Σύνδεση της Εγνατίας με  τους δήμους της Ορεινής ΄Αρτας. [Μπαλτούμα-Πράμαντα-΄Αγναντα-Βουργαρέλι]
·         Βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου του Νομού  [Δαφνωτή-Μονολίθι-Πλατανούσα-Γέφυρα Πλάκας, Ρετσιανά-Στρογγυλόκαμπος, Καστανιά-Τετράκωμο, Αστροχώρι-Μεσόπυργος, Μακρύκαμπος -Σκοτωμένος].
·         Συνέχιση και ολοκλήρωση του δρόμου δασοτουριστικής ανάπτυξης Νοτιοδυτικών Τζουμέρκων [Καταρράκτης-Σκιαδάδες-Βουργαρέλι], και περιμετρική σύνδεση Θεοδώριανα-Μελισσουργοί.
·         Αναβάθμισης οδικής σύνδεσης ΄Αρτας-Πρέβεζας.
·         Κατασκευή δύο κόμβων στην Εθνική οδό Άρτας –Τρικάλων [Ζυγός Πέτα και Βόϊδαρος ΄Ανω Καλεντίνης], ενός κόμβου στην εθνική οδό ΄Αρτας-Ιωαννίνων [Εργατικές κατοικίες] και τεσσάρων κόμβων επί της Επαρχιακής οδού ΄Αρτας- Νεοχωρίου στις θέσεις Αγία Παρασκευή, Ακροποταμιάς, Λουτρότοπου και Νεοχωρίου. 

3.-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ:
·         ΄Ενταξη μελέτης και  ανέγερσης στο ΕΣΠΑ του Μουσικού Σχολείου  στους Αγίους Αναργύρους, σε διασφαλισμένο οικόπεδο. [Είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ, αλλά ακύρωσε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ].
·         ΄Ενταξη μελέτης και ανέγερσης στο ΕΣΠΑ του 1ου Ειδικού Σχολείου και του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου στο Γλυκόριζο ΄Αρτας. [Είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ, αλλά ακύρωσε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ].
·         ΄Ενταξη στο ΕΣΠΑ των Νηπιαγωγείων Καμπής, Γραμμενίτσας και Αγίων Αναργύρων που παραμένουν σε εκκρεμότητα μετά την κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, που είχε αναλάβει την κατασκευή τους.
·         Αναβάθμιση της λειτουργίας του ΤΕΙ με την αναδιάρθρωση και συνένωση ήδη λειτουργούντων Τμημάτων, την λειτουργία νέων και την συγκέντρωση όλων των Τμημάτων του ΤΕΙ στην ΄Αρτα.
·         Δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στο Στρατόπεδο Παπακώστα.
·         Εξασφάλιση πιστώσεων για κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα οικοτεχνίας, μεταποίησης αγροτικών προϊόντων κ.ά.

4.- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:
·         Συντήρηση και αποκατάσταση βυζαντινών μνημείων.
·         Ανάδειξη αρχαιολογικών διαδρομών.
·         Αναβάθμιση μνημείων αρχιτεκτονικής κληρονομιάς με εφαρμογή προγραμμάτων ανάπλασης, ανάδειξης και ενοποίησης [Κακαβάς-Θεατράκι-Ψαροπλιά], καθώς και ένταξή τους σε πολιτιστικές διαδρομές [Κάστρο-΄Αγιος Βασίλειος-Αγία Θεοδώρα- Ναός Απόλλωνα- Παρηγορήτισσα].
·         Οδική πρόσβαση και ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου της μονής Σέλτσου.
·         Στήριξη και προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς και του αγροτουρισμού.
·         Δημιουργία ειδικής υποδομής για την προώθηση του οικολογικού τουρισμού στα ευαίσθητα οικοσυστήματα του Αμβρακικού, του Αράχθου και των Τζουμέρκων. 

5.- ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ:
·         Ουσιαστική λειτουργία και παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών από το ΚΑΑΚΥ  ΑΜΕΑ, που η  Κυβέρνηση της Ν.Δ κατασκεύασε.
·         Βελτίωση της υποδομής και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου των Κέντρων Υγείας και των λοιπών ιατρικών μονάδων που υπολειτουργούν [Λεπιανών], υπό ενοποιημένη διοίκηση. 

6.-ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ:
·         Δημιουργία επιχειρηματικού κέντρου [πάρκου] για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων θέσεων απασχόλησης, σε θέση που θα έχει και τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας.
·         Διαγωνισμός για την αξιοποίηση του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου Συκιών. Η δημοπράτηση του  έργου καθυστερεί με ευθύνη αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ.Μακεδονίας.
·         Δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στη Γέφυρα Καλογήρων [όρια Νομών΄Αρτας  και Πρέβεζας].

7.- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:
·         Προστασία του οικοσυστήματος του Αμβρακικού με την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαίου και την απαγόρευση εγκατάστασης μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας.
·         Άμεση υλοποίηση δράσεων του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος ΑΝΑΣΑ, καθώς και αύξηση του προϋπολογισμού του για τη βιωσιμότητα   του οικοσυστήματος.
·         Διασφάλιση της λειτουργίας και αξιοποίηση των μετρήσεων του συστήματος παρακολούθησης  της περιβαλλοντικής κατάστασης των ποτάμιων συστημάτων και της ευρύτερης περιοχής του Αμβρακικού.
·         Εξοπλισμός των κτηνοτροφικών μονάδων με συστήματα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και αυστηρός έλεγχος λειτουργίας των.
·         Απαγόρευση λειτουργίας νέων κτηνοτροφικών μονάδων σε κορεσμένες περιοχές μετά από σχετική επιστημονική μελέτη, και καθορισμός χρήσεων γης.
·         Καθορισμός ζωνών κυνηγίου μέσα την έγκριση διαχειριστικών μελετών, στο πάρκο του Αμβρακικού.
·         Αξιοποίηση της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου σε συνεργασία με τη ΔΕΗ ΑΕ.
·         Αξιοποίηση του λόφου της Περάνθης και εγκατάσταση ειδικού συστήματος πυροπροστασίας.
·         Αξιοποίηση της παραποτάμιας έκτασης με την ένταξή της σε ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, σε συνάρτηση με την οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου.
·         Δέσμευση για τη μη κατασκευή του φράγματος Αγίου Νικολάου.
·         Τροποποιήσεις στο  θεσμικό πλαίσιο του Πάρκου Τζουμέρκων, για τη δυνατότητα λειτουργίας χιονοδρομικού κέντρου.
·         Υλοποίηση έργων αποκατάστασης  Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων [ΧΑΔΑ].
·         Προώθηση έργων βιολογικού καθαρισμού και αποχετεύσεων Δημοτικών ενοτήτων.
·         Ενίσχυση της εφαρμογής δράσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων.

8.- ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
·         Διασύνδεση με τον  αγωγό φυσικού αερίου στη Θεσπρωτία.
·         Υποδομές εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην κατεύθυνση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ όπως:
Ηλιακή σε μονάδες παραγωγής του πρωτογενή τομέα.
Αιολική στην ορεινή ζώνη της ΄Αρτας.
Γεωθερμική στο πεδίο Συκιών για θέρμανση και γεωργία
Βιομάζα με την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών στην πεδιάδα της ΄Αρτας.

1 σχόλιο:

  1. Χμ! κάπου το χω ξαναδει αυτό το πρόγραμμα! Χμ, σαν να μοιάζει αντιγραφή από κάπου. Α ναι,
    δεν ειναι αυτο
    που ένα δειλινό,
    τρεις μάγκες το γραφαν
    γι' αλλο σκοπό,
    και σ' αλλους παραπάνω
    έγινε γνωστό.
    Clopy Paste!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.