28 Μαρ 2012

Ο "ΑΥΛΟΣ" λειτουργεί στον χώρο του "ΟΡΦΕΑ", μετά την παραχώρησή του από το Δήμο Αρταίων

- Όπου υπάρχει μεράκι, υπάρχουν αποτελέσματα 
- Δείτε τις φωτογραφίες και συγκρίνετέ τες με την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσίαζε ο "ΟΡΦΕΑΣ"

   O Σύλλογος Φίλων Μουσικής «ο Αυλός» λειτουργεί καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου «ΟΡΦΕΑΣ», τις οποίες παραχώρησε ο Δήμος Αρταίων για τη στέγαση του Συλλόγου.
   Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο, τη Δημοτική Αρχή και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια για την αξιοποίηση του χώρου, με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση πολιτιστικών δράσεων στην πόλη μας.
   Τα μέλη του Συλλόγου έχουν προχωρήσει τους τελευταίους μήνες, με προσωπική εργασία, στον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου και στην αξιοποίηση των αιθουσών που υπάρχουν στο κτήριο.


   Η αίθουσα του Κυλικείου χρησιμοποιείται ως χώρος συνάντησης των μελών (συνελεύσεις κ.λ.π.), η μικρή αίθουσα χρησιμοποιείται για την κατασκευή και συντήρηση μουσικών οργάνων καθώς και για άλλες δραστηριότητες (Ζωγραφική, χειροτεχνία κ.λ.π.).


   Το σημαντικότερο όμως είναι η δημιουργία, με έξοδα του Συλλόγου, ενός ηχομονωμένου στούντιο στην αίθουσα προβολής (Σεβόμενοι απόλυτα το χώρο και τα μηχανήματα που ανά πάσα στιγμή μπορούν να λειτουργήσουν). Το στούντιο είναι εξοπλισμένο με όλα σχεδόν τα απαραίτητα ηχητικά συστήματα και μουσικά όργανα και καθημερινά γίνονται σε αυτό πρόβες μουσικών σχημάτων και εξάσκηση των μελών του Συλλόγου. Το στούντιο είναι έτοιμο να δεχτεί, με τον απαραίτητο προγραμματισμό, όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στο Σύλλογο και παράλληλα να έχουν ένα χώρο για την πρακτική τους εξάσκηση.


   Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Ο Αυλός» προγραμματίζει τη διοργάνωση μουσικών, και όχι μόνο, εκδηλώσεων στον προαύλιο χώρο του κινηματογράφου, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τη φετινή Άνοιξη και κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το Δ.Σ. προσκαλεί τοπικά μουσικά σχήματα, μουσικούς και καλλιτέχνες να συμμετάσχουν σ’ αυτές τις εκδηλώσεις. Με προγραμματισμό και διάθεση για εθελοντική εργασία, αποσκοπεί στην πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεων όπως, θεατρικά δρώμενα, εικαστικές εκθέσεις κ.ά., με παράλληλη πλαισίωση από μουσικές παραστάσεις και συναυλίες.
   Σ’ αυτή την προσπάθεια ΟΛΟΙ χωράμε και κανείς δεν περισσεύει, γι’ αυτό το Δ.Σ. καλεί επίσης όλους τους Αρτινούς να πλαισιώσουν τις δραστηριότητες του Συλλόγου, να κάνουν τις προτάσεις τους, να δώσουν τις ιδέες τους και να συμμετάσχουν ενεργά στην επιτυχία των πολιτιστικών δράσεων που προγραμματίζονται ή θα προγραμματιστούν στο μέλλον. Επίσης απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς και ομάδες της ευρύτερης περιοχής για ισότιμη και πολύπλευρη συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.