6 Μαρ 2012

Ιδιωτικοποιείται το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Θα πωληθούν και τα 39 περιφερειακά αεροδρόμια

   Στα Γιάννενα βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για να εκτιμήσει την κατάσταση, τις υποδομές, τους όρους ασφαλείας και εργασίας στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.


   Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων είναι το δεύτερο που αξιολογείται από τους υπαλλήλους του ταμείου μετά από αυτό της Κέρκυρας, από την οποία ήρθε στα Γιάννενα το κλιμάκιο. Ο απώτερος σκοπός είναι ουσιαστικά η πώληση και των 39 περιφερειακών αεροδρομίων, προκειμένου να αντληθούν έσοδα τα οποία προβλέπονται από το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Συνολικά, ο στόχος είναι να βρεθούν ποσά ύψους 50 δισ. ευρώ, από τις αποκρατικοποιήσεις των αεροδρομίων, των λιμανιών, της Εγνατίας οδού, του ΟΠΑΠ, των ΕΛΤΑ και άλλων οργανισμών. Η διαδικασία καλύπτεται από το νόμο 3986 του 2011.
   Η αποκρατικοποίηση του αεροδρομίου Ιωαννίνων, όπως και όλων των υπολοίπων οργανισμών που θα ιδιωτικοποιηθούν, θα ολοκληρωθεί το 2013, καθώς η διάρκεια της διαδικασίας, όπως προβλέπεται, κυμαίνεται από 9 ως 15 μήνες, από την έναρξη της διαδικασίας (δηλαδή, ξεκίνησε ήδη) ως την κατάθεση του χρηματικού ποσού στο ταμείο. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην οποία σήμερα υπάγεται το αεροδρόμιο, θα διατηρήσει, μετά την πώλησή του, το ρόλο της ως ρυθμιστής των αεροναυτικών υπηρεσιών και θα κρατήσει και τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.