11 Φεβ 2012

Ή εμείς ή αυτοί!!!!!!!

- Καραγκιόζηδες και ραγιάδες και οι τρεις τους
- Πρέπει να τους σταματήσουμε, πριν είναι πια αργά

γράφει η Λίτσα Κιτσαντά
   Ζούμε δραματικές στιγμές. Η τρικομματική υποτελής κυβέρνηση των τροϊκανών υπογράφει σήμερα με τους τοκογλύφους δανειστές μας συμβόλαιο παράδοσης της ελληνικής κοινωνίας στην απόλυτη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
   ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, φοβούμενοι σαν ο διάολος το λιβάνι την λαϊκή ετυμηγορία, διαγκωνίζονται στο θεατρικό σανίδι, ποιος θα παίξει την καλύτερη παράσταση. Ο ένας ότι δήθεν... έσωσε 13ο και 13ο μισθό, ο άλλος ότι δίνει μάχη για τις επικουρικές κι ο τρίτος ότι ελέγχει τη νομιμότητα και τη σκοπιμότητα των μέτρων, ζητώντας μεν τη γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά σε καμία περίπτωση του Ελληνικού λαού!
   Καραγκιόζηδες και ραγιάδες και οι τρεις τους, μαζί με τον τραπεζίτη πρωθυπουργό, εμφανίζονται σαν δήθεν διαπραγματευτές και διασώστες της χώρας από τη χρεοκοπία, ενώ στην πραγματικότητα δεν έπραξαν παρά αυτό ακριβώς που επέβαλε η τρόικα, με ελάχιστες δευτερεύουσας σημασίας υποχωρήσεις.
   Με το εκβιαστικό δίλημμα της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ απαιτούν την υπογραφή του δευτέρου μνημονίου, του μνημονίου της ολοκληρωτικής κατάρρευσης της κοινωνίας! Δεν υπάρχει δίλημμα χρεοκοπία ή όχι. Η χώρα βρίσκεται ήδη σε καθεστώς χρεωκοπίας και παύσης πληρωμών στο εσωτερικό της. Αυτή η συμφωνία είναι ήδη συμφωνία χρεοκοπίας της χώρας, η οποία γίνεται βεβαίως με τους όρους των τοκογλύφων δανειστών!
   Για ακόμη μια φορά η κοινωνία ισοπεδώνεται με νέες, ταξικού χαραχτήρα φορομπηχτικές πολιτικές. Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι η ζοφερή πραγματικότητα. Η κατάργηση βασικών και θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων, μαζί με την μείωση του κατώτερου μισθού κατά 20% συνιστά ουσιαστικά απώλεια περίπου τριών μισθών που θα μεταφερθεί σε όλη την κλίμακα εισοδήματος. Αν σ΄αυτήν την κλίμακα υπολογίσουμε και την απώλεια από τους συνεχώς διογκούμενους φόρους, τότε μιλάμε για πραγματικό ξεζούμισμα των εργαζομένων. Για διαπιστωμένη δυσκολία επιβίωσης!
Τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν την περιουσία τους. Η τεράστια ανεργία σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς θα επιφέρει τεράστιες απώλειες εισφορών, με αποτέλεσμα νέες δραματικές μειώσεις συντάξεων. Παίζουν το επικοινωνιακό παιχνίδι της δήθεν μικρής περικοπής των επικουρικών συντάξεων, ενώ στην ουσία συνομολογούν στην πλήρη κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και όλων ανεξαιρέτως των συντάξεων. Δεσμεύονται ότι θα σώσουν τις τράπεζες με 40 δις ευρώ και πλέον, για την ανακεφαλαιοποίησή τους ως συνέπεια του PSI, αλλά αδιαφορούν πλήρως για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία πολύ σύντομα θα καταρρεύσουν. Αποδιοργανώνουν πλήρως το Δημόσιο, σε σημείο που να μη μπορεί να επιτελεί στοιχειώδεις λειτουργίες και ιδίως τις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών και παραδίδουν την παιδεία, την υγεία και την πρόνοια βορά στα νύχια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Μεθοδεύουν γενικευμένο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και υπόσχονται στο όνομα της δήθεν ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, νέες οικονομικές ζώνες πλήρους φορολογικής και εργασιακής ασυλίας, που θα εξασφαλίσουν μια ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου, διεθνούς και ντόπιου.
   Αν όλα αυτά δεν συνιστούν ένα σενάριο καταστροφής, αν αυτά δεν είναι εικόνα χρεοκοπίας, αν δεν είναι θυσίες χωρίς καμία ελπίδα, τότε τι είναι;
   Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός. Όλα τα παραπάνω μπορούν να ανατραπούν αν μπει δυναμικά στο παιχνίδι ο λαϊκός παράγοντας. Πρέπει να τους σταματήσουμε, πριν είναι πια αργά. Η νέα δανειακή σύμβαση δεν πρέπει να υπογραφεί. Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά λαϊκή νομιμοποίηση να προχωρήσει σε μέτρα που θα θυσιάσουν το μέλλον τουλάχιστον των δύο επόμενων γενεών και θα βυθίσει τη χώρα στο σκοτάδι της εξαθλίωσης και της εθνικής υποτέλειας. Οφείλει εδώ και τώρα να παραιτηθεί. Μόνη λύση είναι οι εκλογές και η συγκρότηση από τα κάτω ενός νέου συνασπισμού εξουσίας εκείνων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που αμφισβητούν ανοιχτά και αντιπαλεύουν τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που υιοθετεί το σάπιο πολιτικό σύστημα του καταρρέοντος δικομματισμού της υποτέλειας και της διαπλοκής, μαζί με τους κάθε είδους δορυφόρους του. Μόνη λύση η ενότητα της αριστεράς και η συγκρότηση ενός μετώπου ικανού να δώσει άλλη λύση διεξόδου από την κρίση. Καταργώντας τα μνημόνια, διώχνοντας την τρόικα από τη χώρα, διεκδικώντας μια επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, ως επαχθούς και τοκογλυφικού, με αναστολή πληρωμής των ομολόγων που λήγουν, τον τόκων και των τοκοχρεωλυσίων, μέχρις ότου μπει η οικονομία της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης, με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες, την τόνωση της απασχόλησης και της επαναδιεκδίκησης όσων δικαιωμάτων, πόρων, δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών μας έχουν αφαιρέσει. Με κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Με αναδιανομή του πλούτου και φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων. Με υπεράσπιση της πραγματικής δημοκρατίας.
   Είναι ώρα ο λαός μας να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να βγει στους δρόμους και στις πλατείες. Να διαδηλώσει μαζικά και ενωτικά, αξιώνοντας την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης, την αποπομπή της τρόικας και την ανατροπή της θανατικής καταδίκης, που του έχουν επιβάλλει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Ή εμείς ή αυτοί!! 

Λίτσα Κιτσαντά
(μέλος της ΚΠΕ και της Π.Σ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.