2 Φεβ 2012

Οι συνταξιούχοι της Άρτας καταγγέλουν και διαμαρτύρονται

- Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. νοσεί
- Οι συνταξιούχοι ρίχνονται στον καιάδα της ταλαιπωρίας

   Η Ένωση Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Άρτας έστειλε το παρακάτω γράμμα στους υπουργούς Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Λοβέρδο και Κουτρουμάνη. Φαίνεται πως ξέχασαν ότι ο πρώτος ασχολείται με το πώς θα γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος (για να πάρει... σειρά κι ο ίδιος) και ο δεύτερος "διαπραγματεύεται" σκληρά με την τρόικα για να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων... 
   Αφού λοιπόν αυτοί δεν ευκαιρούνε να τους ακούσουνε, ας διαβάσουμε εμείς τι λένε οι συνταξιούχοι της Άρτας:

   "Δεν πέρασαν παρά μόνο 25 μέρες από την ημερομηνία εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού φορέα (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και ήδη φάνηκαν τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους. Ουρές στα ιατρεία για μια εξέταση ή συνταγογράφηση, αφάνταστη ταλαιπωρία και πολύωρη αναμονή μέχρι να έρθει ο γιατρός. Και όταν τελικά έρθει, εάν ο ασφαλισμένος είναι ανάμεσα στους πρώτους 10 τυχερούς, τότε θα εξεταστεί ή θα γράψει τα φάρμακά του με το βιβλιάριο ασθενείας του, αλλιώς θα πληρώσει 20 ή 30 ευρώ για την επίσκεψη στο γιατρό!
   Είναι δυνατόν να εξυπηρετήσουν τόσους ασφαλισμένους οι 16 γιατροί όλων των ειδικοτήτων που έχουν συμβληθεί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο Νομό Άρτας;
   Αυτό είναι το στοίχημα που ο κ. υπουργός Υγείας έβαλε για την καλύτερη λειτουργία του νέου φορέα υγείας;
   Τώρα αποδεικνύεται πόσο πρόχειρα και επιπόλαια νομοθετεί η κυβέρνηση και πώς αντιμετωπίζει τα προβλήματα περίθαλψης των συνταξιούχων και των λοιπών ασφαλισμένων.
   Καλούμε για άλλη μια φορά τον κ. υπουργό να επανεξετάσει το θέμα και να δώσει λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Πρότασή μας είναι ότι οι συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γιατροί πρέπει να είναι αποκλειστικής απασχόλησης και ότι πρέπει το λιγότερο να διπλασιαστεί ο αριθμός των μηνιαίων επισκέψεων.
   Για να πάψουν οι συνταξιούχοι να αισθάνονται πολίτες τέταρτης κατηγορίας, που ρίχνονται από την επίσημη πολιτεία στον καιάδα της ανυποληψίας και της ταλαιπωρίας."

1 σχόλιο:

  1. Κακώς διαμαρτύρονται. Εχουν την δυνατότητα να πάρουν σανίδα βρεγμένη και να μη αφήσουν πολιτικό για πολιτικό.Αρκετά τα παρακάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.