7 Φεβ 2012

Παίρνει... ΑΝΑΣΑ ο Στάθης Γιανούλης

Ποιές προτάσεις κατέθεσε για ένταξη ο Δήμος Ν. Σκουφά

   Σήμερα, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου το πρωί, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά συνεδρίαση των ενδιαφερόμενων φορέων της Ηπείρου για το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ. Αποφασίστηκε να κατατεθεί ύστερα από διάλογο μία κοινή πρόταση από μέρος της Ηπείρου.
   Αυτή η συνάνηση έγινε σε συνέχεια της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης στις 30 Ιανουαρίου στην Αμφιλοχία, όπου φαίνεται να έγιναν τα πρώτα βήματα για την ενεργοποίηση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος «Αειφορική Ανάπτυξη στον Αμβρακικό». Εκεί, παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Στάθης Γιαννούλης, στηρίζοντας την προσπάθεια αποκατάστασης του οικοσυστήματος του Αμβρακικού.
   Όπως φαίνεται, ο Στάθης Γιαννούλης πήγε προετοιμασμένος στη σημερινή συνάντηση  και κατέθεσε για ένταξη στο πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» τις εξής προτάσεις:

   • Καθαρισμός, εκβάθυνση και οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού Αράχθου, από τις εκβολές του ως την τοπική κοινότητα Ακροποταμιάς, για την απομάκρυνση μπαζών, σκουπιδιών και φερτών υλικών, ώστε να διευκολύνεται η είσοδος γλυκού νερού στον κόλπο και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των νερών.
   • Βελτιώσεις των ιχθυοσυλληπτικών εγκαταστάσεων στα φυσικά διβάρια των λιμνοθαλασσών Άγριλου και Κόφτρας – Παλιομπούκας, των τάφρων διαχείμανσης και των στοιχειωδών υποδομών των αλιευτικών συνεταιρισμών.
   • Βελτιώσεις των υποδομών πρόσβασης στα φυσικά διβάρια.
   • Εκσυγχρονισμός της υποτυπώδους υποδομής ελλιμενισμού σκαφών των ελεύθερων αλιέων στην περιοχή «Πλατανάκι» της λιμνοθάλασσας Κόφτρα – Παλιομπούκα.
   • Δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου ελλιμενισμού σκαφών στην περιοχή της Κόπραινας, όπου λειτουργεί και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου. Το αλιευτικό καταφύγιο αποτελεί χρόνιο αίτημα των αλιέων του τοπικού συνεταιρισμού της λιμνοθάλασσας του Άγριλου.
   • Κατασκευή προστατευτικών αναχωμάτων ή εγκατάσταση αντλιοστασίων, για την αποτροπή εισόδου των νερών της θάλασσας προς την γεωργική περιοχή και τις καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.