2 Φεβ 2012

Μέρες κατοχής στα σχολεία μας

Μας γύρισαν 65 χρόνια πίσω

   Όταν πριν λίγο καιρό άρχισαν να έρχονται οι πρώτες ειδήσεις για παιδιά που λιποθυμούσαν στην ώρα του μαθήματος από υποσιτισμό, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μιλούσε για προβοκάτσια από αντικυβερνητικούς καθηγητές και διερρήγνυε τα σινιέ ιμάτιά της ότι δεν συνέβαιναν τέτοια πράγματα στα ελληνικά σχολεία. Τώρα το υπουργείο ομολογεί ότι υπάρχει πραγματικά πρόβλημα και αρχίζει τη διανομή συσσιτίων.
   Έτσι, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει πιλοτικά η διάθεση μικρογευμάτων σε 18 σχολεία της Αθήνας, που βρίσκονται σε λαϊκές και υποβαθμισμένες περιοχές (Ταύρο, Εξάρχεια, Μενίδι, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πλατεία Βάθης, Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο Αυλώνα). Το "γεύμα" θα περιλαμβάνει γάλα, μπισκότα δημητριακών και φρούτα.
   Γιατί όμως, ενώ το πρόβλημα είναι τόσο επείγον, όπως παραδέχεται η ίδια η υφυπουργός Παιδείας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή κι ενώ υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν σχολείο τόσο πεινασμένα που λιποθυμούν, δεν προχωράνε άμεσα, σήμερα στα συσσίτια και περιμένουν την άλλη εβδομάδα; Ξέρετε τι απάντησε μέσα στη Βουλή η χορτάτη Χριστοφιλοπούλου; Γραφειοκρατικοί λόγοι!!!
   Γιατί όμως τόσες εβδομάδες στρουθοκαμήλιζαν και αρνούνταν να παραδεχτούν το πρόβλημα; Επειδή είναι ανάλγητοι και απλά προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο μέχρι να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους ανάθεσαν οι πάτρωνές τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.