9 Φεβ 2012

Θρίαμβος!!! Παραμένουν 6 οι αντιδήμαρχοι της Άρτας

- Δήμαρχοι ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!
- Πάρτε αντιδημάρχους, αλλά για τα οικονομικά αποφασίζει η... τρόικα!

   Χθες, υπήρξε συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών (Τ. Γιαννίτσης, Φ. Γεννηματά) και της ΕΝΠΕ (Γ. Σγουρός) και ΚΕΔΕ (Κ. Ασκούνης). Οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι αντιδρούσαν σε βασικά θέματα του πολυνομοσχεδίου, του γνωστού και ως "Καλλικράτης 2". Τελικά, υπήρξε σχεδόν απόλυτη συμφωνία.
   Συγκεκριμένα, από το πολυνομοσχέδιο αποσύρεται η διάταξη για το Περιφερειακό Ταμείο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και η διάταξη για τις περιφερειακές επιτροπές
   Όσον αφορά στους δήμους, αποσύρεται η διάταξη για την μείωση των αντιδημάρχων και από υποχρεωτική γίνεται... προαιρετική, οπότε αποφασίζεται από τους ίδιους τους δημάρχους. Επίσης, επανέρχεται το παλαιό καθεστώς και η κατηγορία για παράβαση καθήκοντος, που αντιμετωπίζουν πολλοί δήμαρχοι για μικροπαραλείψεις των υπηρεσιών, θα αφορά στο αν ο δήμαρχος από δόλο ή παράλειψη προκάλεσε οικονομική ζημία στο δήμο.
   Όμως στο καυτό θέμα των πόρων, στο ζήτημα των οικονομικών δηλαδή, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης δε δεσμεύτηκε για τίποτα, καθώς, όπως είπε "ούτε το ίδιο το υπουργείο γνωρίζει τι θα γίνει και όλα εξαρτώνται από τη συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας".
   Μέχρι αυτή την ώρα, η απαίτηση της τρόικας από την αυτοδιοίκηση είναι να κοπούν 150 εκατομμύρια ευρώ από την ήδη πετσοκομμένη ΣΑΤΑ. Ο Τάσος Γιαννίτσης δε δεσμεύτηκε ούτε για τα 450 εκατ. ευρώ, που δεν είχαν μπει από λάθος στον προϋπολογισμό του 2012 και για τα οποία είχε δεσμευθεί πρόσφατα ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.
   Οπότε, ναι μεν η διατήρηση του αριθμού των αντιδημάρχων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, διότι πραγματικά θα ήταν πολύ δύσκολο οι εναπομείναντες να ανταπεξέλθουν στις αρμοδιότητες των τομέων ευθύνης τους, αλλά αρμοδιότητες χωρίς πόρους είναι κυριολεκτικά κοροϊδία και περισσότερα προβλήματα δημιουργούν, παρά λύσεις δίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.