16 Δεκ 2011

Τι σχέση έχει το... βούτυρο με τη νύχτα της Άρτας;

Άρες-μάρες-κουκουνάρες σε επίσημα έγγραφα του Δήμου Αρταίων!
Άλλα αντί άλλων και μια... εξαφανισμένη κανονιστική!
Θα ήταν αστείο, αν δεν...

   Πριν λίγο ήμουν τυχαία σε δικηγορικό γραφείο της πόλης μας. Εκεί διαπίστωσα ότι ένας δικηγόρος και δύο ασκούμενοι είχαν σκάσει στα γέλια, παρατηρώντας αποφάσεις που είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στο site του Δήμου Αρταίων.
   Τι είχε συμβεί;
   Στα πλαίσια παραγγελίας πελάτη τους, έκαναν έλεγχο σε άδειες μουσικών οργάνων που έχουν εκδοθεί από τη Δημοτική Κοινότητα Άρτας και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.


   Στις αποφάσεις της Δημοτικής Κοινότητας φιγουράρει σε περίοπτη θέση η επίκληση των νόμων 3582/2010 και 2130/91, για την λήψη της απόφασης (πάντα θετικής).
Ο νόμος 3582/2010 αφορά την "Ανάκληση απόφασης αναδασωτέας έκτασης στη θέση Παπούλι της κοινότητας Καλάμου, στην Αττική"(!!!). Προφανέστατα, έγινε λάθος αντί του σωστού 3852/2010, που είναι ο περίφημος νόμος του "Καλλικράτη".
   Εντάξει, μικρό το κακό και ας επαναλαμβάνεται σε ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως τις σχετικές αποφάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Αρταίων. Δεν είναι νομικός ο Πρόεδρος, ο Βασίλης Γέμος και εύκολα εκ παραδρομής μπορεί να γίνει ο αναριθμητισμός. Ας το διορθώσουν όμως...


   Σε αυτό το λάθος δεν υποπίπτει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που επικαλείται το σωστό 3852/2010, ίσως επειδή συνήθως προεδρεύει ο αντιπρόεδρός της, ο δικηγόρος πλέον, Νίκος Κέφης, λόγω της συνηθέστατης απουσίας του Προέδρου της, του δήμαρχου Γιάννη Παπαλέξη.
   Όμως και οι δυο, δηλαδή και η Δημοτική Κοινότητα Άρτας και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής επικαλούνται ένα νόμο, τον 2130/91, ο οποίος είναι Κανονισμός της ΕΟΚ  και αφορά την "ημερομηνία εισόδου σε απόθεμα του... βουτύρου"(!!!). 
   Τι ακριβώς θέλουν να πούνε οι... ποιητές του Δημαρχείου, με ποιό Νόμο έκαναν αναριθμητισμό οι "υπεύθυνοι", δεν μπορούσαν να καταλάβουν στο δικηγορικό γραφείο, ίσως επειδή τα γέλια δεν τους επέτρεπαν να ερευνήσουν το θέμα στα σοβαρά. 
   Πάντως εντύπωση μου έκανε, πόσο γρήγορα κόβονταν τα γέλια των δικηγόρων, όταν έβλεπαν ότι σε ΚΑΜΙΑ απόφαση, ΚΑΝΕΝΟΣ οργάνου, δεν αναφέρονταν το άρθρο 3 της Απόφασης 125/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά την "Κανονιστική απόφαση λειτουργίας μουσικής – μουσικών οργάνων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος" και συγκεκριμένα μιλάει για τα  δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση άδειας λειτουργίας μουσικής-μουσικών οργάνων.
   Υποτίθεται ότι οι αιτούντες τα υποβάλλουν και αυτοί που χορηγούν τις άδειες τα ελέγχουν, έτσι δεν είναι;
   
   ΥΓ: Για να ελαφρύνω λίγο το θέμα, διότι τελευταία έχω αντιληφθεί ότι πικραίνω (αδίκως;) κάποιους, ελπίζω το βούτυρο του 2130/91 να μην έχει την ίδια χρήση στους Αρτινούς δημότες με αυτήν που επεφύλασσε ο Μάρλον Μπράντο στη Μαρία Σνάιντερ στο Τελευταίο ταγκό στο Παρίσι!

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια είσαι απίθανος .Πάντως η παρατήρηση για την χρήση του Βουτήρου μπορεί να έχει την έννοια ότι αφού λιώσει το βούτηρο ,μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λάδωμα των μηχανών !!!!!! ώστε να λειτουργήσουν τα γρανάζια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.