8 Νοε 2011

Συρρικνώνεται ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας

- Συνεχίζεται η προσπάθεια για υπαγωγή του στα άρθρα 99-106
- Αρκετοί παραγωγοί αναζητούν αλλού συνεργασία

   Τα οικονομικά προβλήματα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας είναι γνωστά σε όλους και περισσότερο στους εργαζόμενους, στους οποίους το εκταμιευθέν δάνειο της ΑΤΕ -όσο τελικά δόθηκε- απλώς κάλυψε ένα μέρος των δεδουλευμένων τους και στους πάμπολλους προμηθευτές και πιστωτές του Στνεταιρισμού.
   Το οικονομικό αδιέξοδο έχει οδηγήσει την Διοίκηση του Συνεταιρισμού στην προσπάθεια υπαγωγής στην διαδικασία συνδιαλλαγής του Πτωχευτικού Κώδικα, στο περίφημο άρθρο 99.
Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσπάθεια καταβάλλεται από δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, το ίδιο που μεσολάβησε για το τηλεοπτικό κανάλι  ALTER και η προσπάθεια γίνεται όχι για το 99, αλλά για το άρθρο 106, που παρέχει μεγαλύτερη προστασία και ευνοϊκότερους όρους για την επιχείρηση. 
   Όμως, ανεξάρτητα από την έκβαση αυτού του εγχειρήματος, είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή αιμορραγεί. Το φυραματοποιείο δεν λειτουργεί και οι τροφές αγοράζονται από τη Νιτσιάκος ΑΒΕΕ. Τα πατρογονικά έχει σταματήσει να τα λειτουργεί ο Συνεταιρισμός και δεν ξέρω αν έχει ήδη ξεκινήσει να τα λειτουργεί ο Νιτσιάκος, ο οποίος θα προμηθεύει τον Συνεταιρισμό.
   Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Συνεταιρισμός εμφανίζεται να εξαρτάται άμεσα, σε βασικότατους τομείς της λειτουργίας του, από έναν ανταγωνιστή του, ο οποίος εύκολα μπορεί να ελέγξει -ανάλογα με τα συμφέροντά του- τη διανομή της "πίτας". 
   Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, αρκετοί παραγωγοί δεν έβαλαν πουλιά, άλλοι έχουν στραφεί σε επιχειρηματία από την Χαλκίδα, από τον οποίο προμηθεύονται τροφές και νεοσσούς και του δίνουν κρέας και άλλοι στρέφονται προς τα Κοτόπουλα Ανέζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.