7 Νοε 2011

Η κυβερνητική Τρόικα δεν μπορεί να... σύρει το κάρο

"Η λέξη τρόικα είναι ρωσική και σημαίνει τριμερής, ή τριπλός. Ειδικότερα, με την ονομασία τρόικα φερόταν παραδοσιακή ιππήλατη άμαξα, συνηθέστερα έλκηθρο, που το έσερναν τρεις ίπποι ζευγμένοι κατά μέτωπο".(wikipedia)

   Πρώτα είχαμε τη γνωστή Τρόικα, που "μας έκατσε στο σβέρκο" για τις επόμενες 2-3 γενιές, μετά έγινε η πράσινη Τρόικα (Λοβέρδος - Ραγκούσης - Διαμαντοπούλου), τώρα δημιουργείται μια κυβερνητική Τρόικα, με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο και αντιπροέδρους τον Βαγγέλη Βενιζέλο απ' τη μια και τον Σταύρο Δήμα απ' την άλλη.
   Θα προσπαθήσει δύο πράγματα:
α) Να εφαρμόσει τα πιο σκληρά μέτρα (μέχρι τώρα), που έχουν ήδη αποφασιστεί στη σύνοδο Κορυφής τις 27 Οκτωβρίου
β) Να πάει για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 
   Δεν βλέπω τι είναι αυτό που άλλαξε σε σχέση με την κυβέρνηση Παπανδρέου- και υπάρχει αυτή η περίεργη αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να ξεκολλήσει το κάρο από την λάσπη.
   Τι άλλαξε για τους Έλληνες που αδυνατούν να πληρώσουν όσα τους ζητάνε; Πώς θα μπορέσει η νέα μεταβατική κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτά που έχει δεσμευτεί, όταν δεν θα έχει καμιά κοινωνική συναίνεση;
   Πώς θα σταθεί μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές; (Την ίδια περίοδο θα παλεύουμε για την εκταμίευση της 7ης δόσης των 80 δισ., που μπροστά της η 6η δόση ήταν φραγκοδίφραγκα). Κι αν για την εκταμίευση της 6ης δόσης υπήρξε τέτοια πίεση από τους εταίρους-δανειστές, φανταστείτε τι εκβιασμοί θα γίνουν τον Φεβρουάριο, μέσα σε προεκλογικό και ασαφές κλίμα, με τον κόσμο στα κάγκελα!
   Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν θα καταρρεύσει η Ιταλία, διότι τότε θα είναι αστείο να μιλάμε για δόσεις και ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.