12 Νοε 2011

Γιατί παραιτήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος;

- Είναι η Αλέκα Παπαρήγα η "υπεύθυνη" της παραίτησης;

   Πολλοί αναρωτήθηκαν για τους λόγους που οδήγησαν την ηγεσία της Ν.Δ. στην λήψη της απόφασης να μην μετέχει κανένας βουλευτής της στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
   Ακόμη και ο κ. Αβραμόπουλος, που ήταν προαποφασισμένο να συμμετάσχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, παραιτήθηκε από βουλευτής και την θέση του καταλαμβάνει η Έλενα Κουντουρά.
   Η δικαιολογία που κάποιοι λένε, ότι έτσι ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να δείξει ότι δεν έχει "ενεργή" συμμετοχή η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. και να περάσει ως μήνυμα ότι η Αντιμνημονιακή πολιτική του δεν "έσβησε", δεν μπορεί να ευσταθεί, γιατί όλοι οι συμμετέχοντες στο κυβερνητικό σχήμα είναι στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά.
   Δεν μπορεί να είναι αυτός ο λόγος.
   Η πραγματικότητα είναι πολύ απλή και συνάμα πολύ λογική, αν το καλοσκεφτείτε.
   Η κίνηση παραίτησης Αβραμόπουλου, δεν αποτελεί μια "επικοινωνιακή τρίπλα" αλλά ένα εξόχως πολιτικό...

γεγονός, που έχει Συνταγματικές προεκτάσεις και προπάντων, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ.
   Αν παρέμενε βουλευτής της Ν.Δ. ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Ν.Δ. δεν θα αποτελούσε πλέον το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λόγω της συμμετοχής ενός έστω βουλευτή της στην Κυβέρνηση.
   Ετσι, αυτομάτως, Αξιωματική Αντιπολίτευση θα ήταν το ΚΚΕ και αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Βουλή θα ήταν η Αλέκα Παπαρήγα!
   Το γεγονός αυτό, συνεπάγεται, αλλαγή σε πολλά πράγματα για τη ΝΔ, και ειδικά στην σειρά των ομιλητών στις συζητήσεις, στους χρόνους διάρκειας αλλά και σε όλο το πρωτόκολλο της Βουλής!
   Και όχι μόνο αυτά, αλλά και πολλά άλλα!
   Όπως για παράδειγμα, ο χρόνος που θα δικαιούται στις εμφανίσεις της η Αλέκα Παπαρήγα και το ΚΚΕ στις προεκλογικές της ομιλίες!
   Όπως καταλάβατε λοιπόν, η παραίτηση Αβραμόπουλου δεν αποτέλεσε μια κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά μια κίνηση ουσίας για το κόμμα της Ν.Δ. στην περίοδο αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.