11 Οκτ 2011

Τι είπε στη συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής Άρτας της Ν.Δ., Κώστας Παπασιώζος.

- Για τον Αμβρακικό: Με κωλοτούμπες δεν προστατεύεται το περιβάλλον! 
- Για τον κόμβο Αγ. Δημητρίου: Είμαστε όλοι εκτεθειμένοι απέναντι στον κόσμο που ταλαιπωρούμε! 
- Για τα αγροτικά: Οι περικοπές στο πρόγραμμα ΠΣΕΑ έφεραν τους αγρότες μας σε απόγνωση, καθώς κόπηκαν 17 εκατομ. ευρώ από το Νομό

Η συνέντευξη Τύπου του βουλευτή δόθηκε σήμερα το πρωί στο πολιτικό του γραφείο και είχε κύρια θέματα αναφοράς τον Αμβρακικό, τον κόμβο Αγίου Δημητρίου και τα αγροτικά ζητήματα του Νομού Άρτας.
Αναφέρθηκε όμως και στη πολιτική συγκυρία, για την οποία είπε: "Ζούμε το δράμα καθημερινά στο νομό μας, στα χωριά μας, ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση. Ο Έλληνας αξίζει καλύτερη τύχη. 
Τα περιθώρια έχουν στενέψει, δεν υπάρχουν άλλες αντοχές στον Έλληνα πολίτη και πρέπει να δοθεί άμεση λύση και τη λύση θα τη δώσει ο ίδιος ο λαός. Η μόνη λύση που υπάρχει σήμερα για τη χώρα είναι οι εκλογές". 


Για τον Αμβρακικό  
"Οι άνθρωποι οι οποίοι κλήθηκαν να στηρίξουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αμβρακικού που ψηφίστηκε τελευταία δεν την τηρούν. Καταστρατηγείται για λογαριασμό κάποιων επενδυτών, οι οποίοι θελήσανε στον Αμβρακικό να κάνουν...

επενδύσεις στο θέμα της ιχθυοκαλλιέργειας και να αυξήσουν τις ποσότητες καθώς και τους περιβαλλοντικούς όρους.
Δεν είμαστε εναντίον των επιχειρήσεων, όμως όταν ο ίδιος ο Φ.Δ., το υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος και όλοι κατά καιρούς οι εκπρόσωποι φορέων, αιρετών, έχουν τοποθετηθεί και είναι καταπέλτες για το θέμα της προστασίας, οι ίδιοι δεν έχουν το δικαίωμα αυτοαναίρεσης και να έρχονται να ψηφίζουν αποφάσεις εις βάρος του περιβάλλοντος, όπως αποδεικνύεται απ’ τους ίδιους, με τις μελέτες που καταθέσανε κατά καιρούς και να δίνουν τη δυνατότητα ο Αμβρακικός να μολύνεται περισσότερο.
Η θετική ψήφος ήρθε δυστυχώς και απ’ τον αιρετό εκπρόσωπο του Δήμου Αρταίων που έχει κομμάτι του Αμβρακικού πλέον στη δικαιοδοσία. Ο κ. Παπαλέξης ενώ φαίνεται εισηγητικά ότι δεν είναι σύμφωνος, στο τέλος, για λόγους που ο ίδιος πρέπει να ρωτηθεί γιατί συμφώνησε, είπε το «ναι» και έτσι βγήκε η πλειοψηφία της επιτροπής ώστε να δοθούν αυτές οι γνωματεύσεις και η αύξηση των ποσοτήτων.
Καταλαβαίνετε ότι μπαίνει μεγάλο θέμα γιατί μέχρι σήμερα σε όλες τις ημερίδες και στην τελευταία που έγινε στην Ανέζα απ’ την Πανηπειρωτική, είδατε ότι εκεί όλοι οι εκπρόσωποι ήταν λαλίστατοι, όλοι υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, οι περισσότεροι είχαν τοποθετηθεί για την απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών και όταν πάνε να αποφασίσουν γι’ αυτή την περιοχή είναι οι κωλοτούμπες και αποφασίζουν με τον δικό τους τρόπο. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Θα ερωτηθούν μέσω εσάς όλοι αυτοί γιατί πήραν τέτοια απόφαση.
Πρέπει να καταλήξουμε, είμαστε υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος; Ναι ή όχι; 
Θα τηρήσουμε την ΚΥΑ; Ναι ή όχι;

Για τον κόμβο Αγ. Δημητρίου Πέτα
"Είμαστε όλοι εκτεθειμένοι προς αυτούς τους κατοίκους, της περιοχής του Πέτα, που τους ταλαιπωρούμε πάνω από 5 χρόνια και να σταματήσουν το παραμύθι ότι για όλα φταίει η ΝΔ.
Ήταν προσβλητική η απάντηση του υφυπουργού κ. Μαγκριώτη, σε ερώτηση που κατέθεσα μαζί με τους κ. Τσουμάνη και Καλογιάννη γιατί, αντί να μας δώσει μια απάντηση ο υπουργός τι προέκυψε και σταμάτησαν οι εργασίες, απεναντίας μας καταλογίζει την ευθύνη, στη ΝΔ, όπως έκανε και παλιότερα και δεν απαντά αν θα δοθεί τέλος στο πρόβλημα αυτό το οποίο έχει προκύψει με τον κόμβο.
Στην τελευταία επίσκεψη του κ. Μαγκριώτη στον κόμβο Αγ. Δημητρίου, που έγινε στις 11 Μαρτίου, γιορτή της Αγίας Θεοδώρας, ο υφυπουργός είχε ανακοινώσει την ολοκλήρωση του κόμβου μέσα στο καλοκαίρι του 2011. Θυμάστε ότι στο χώρο αυτό ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ψαθάς, οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Παπαλέξης, ο Δήμαρχος Νικ. Σκουφά αλλά ήταν και ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τάτσης και πολλοί άλλοι.
Βλέπω με λύπη μου, ότι σε συνέχεια της προσβλητικής απάντησης που μας δόθηκε απ’ τον υφυπουργό τον κ. Μαγκριώτη, έρχεται να δέσει και η απάντηση που στέλνει η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στους βουλευτές ότι δεν δικαιούμαστε να μιλάμε. Το λέει σήμερα η νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ, η οποία αντί η ίδια να κινήσει τις διαδικασίες και να καταγγείλει τον υφυπουργό για την αθέτηση του λόγου του, βγαίνει και κατηγορεί τη ΝΔ.
Η ΝΔ απ’ το 2009 είναι αντιπολίτευση. Πλήρωσε με το ποσοστό που έχασε τα λάθη και τις παραλείψεις. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Προσβάλλει τον αρτινό λαό η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ.
Οφείλουν άμεσα να κινήσουν διαδικασίες και με τους βουλευτές. Αυτό που έχουν να κάνουν σήμερα οι φίλοι συνάδελφοι του Κοινοβουλίου είναι να ζητήσουν εξηγήσεις απ’ τον υφυπουργό, γιατί τους ξεγέλασε όλους τους τοπικούς εκπροσώπους και προπάντων τους δυο κοινοβουλευτικούς, οι οποίοι δεσμευτήκανε ότι το έργο αυτό θα το δώσουν σε λειτουργία".

Για τα αγροτικά
"Η μεγάλη περικοπή στο πρόγραμμα ΠΣΕΑ (γνωστό ως νέο Frost), αφορά πάνω από 7.000-8.000 αγρότες. Το πρόγραμμα αυτό είχε εγκριθεί το Μάιο του 2008, επί ΝΔ , και αφορούσε ζημιές από θεομηνίες και ακραία καιρικά φαινόμενα. Αρχικά το πρόγραμμα είχε προσδιοριστεί στα 80 εκατομ., στη συνέχεια κατέβηκε στα 22 εκατομ. και έφτασε σήμερα στα 5 εκατομ., αφήνοντας μετέωρους τους αγρότες που δεν θα πληρωθούν ούτε για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών τις οποίες ήδη έκαναν.
Οι τοπικοί εκπρόσωποι πρέπει να απολογηθούν στον κόσμο γι’ αυτές τις περικοπές. Δεν μπορούν να είναι αμέτοχοι σ’ αυτό το νομό οι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι.
Πού είναι οι αιρετοί των δήμων που εκπροσωπούν αυτές τις περιοχές;
Πού είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, που είναι το φυσικό της αντικείμενο;
Πού είναι η Ομοσπονδία, αυτά τα λαλίστατα παιδιά που ξέρουν μόνο να κατηγορούν, να καταγγείλουν τις διαδικασίες αφού το ζουν καθημερινά στα καφενεία;
Πού είναι ο καταγγελτικός τους λόγος που είχαν πριν, όταν κυβερνούσε η ΝΔ και προχωρούσε το τότε πρόγραμμα Frost άμεσα πληρωτέο στο δίμηνο;
Αυτό φαίνεται, και τους προκαλώ μέσω του τύπου να δουν τα βιβλιάρια της ΑΤΕ, τι ροή χρημάτων είχαν για οποιαδήποτε ζημιά επί ΝΔ, τι ροή χρημάτων έχουν σήμερα απ’ το ΠΑΣΟΚ. Τότε έμπαιναν τα χρήματα σε 2 μήνες, σήμερα μιλάμε για 1, 1,5 και 2 χρόνια και δεν έχουν πληρωθεί οι αγρότες μας. Και δεν μιλάει κανείς απ’ αυτούς που προανέφερα".

1 σχόλιο:

  1. Εκλογές ναι αλλά με το ίδιο στελεχιακό δυναμικό κ Βουλευτά!!! Μαζί με τα λαμόγια της παράταξης που ρήμαξαν το κράτος και μας φέραν στο σήμερα.Που είναι έτοιμα ως άρπαγες για το αύριο. Κάνατε καμία αυτοκριτική κ. Βουλευτά για τις δικές σας Ευθύνες η μήπως θεωρείται τον εαυτό σας άσπιλο αμόλυντο και αμέτοχο. Μήπως παραιτηθήκατε από κάποιο οφίτσιο και δεν το πήραμε χαμπάρι,Εστω και τώρα κάνετε την αυτοκριτική σας και ξέρετε τι πρέπει να κάνετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.