12 Οκτ 2011

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητηθούν τα προβλήματα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας.

Εισηγητής η Λαϊκή Συσπείρωση

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στις 6:00 μ.μ. συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στα Γιάννενα, με 7 θέματα ημερήσιας διάταξης.
Ιδιαίτερη σημασία για την Άρτα έχει το τελευταίο, το 7ο θέμα.
Το τελευταίο λοιπόν θέμα αφορά τα προβλήματα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας και την εισήγηση θα κάνει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Προφανώς, ο εισηγητής θα είναι ο "δικός μας", ο Βασίλης Ζιώβας.
Παλιός συνδικαλιστής ο Βασίλης Ζιώβας, μέλος του ΠΑΜΕ, γνωρίζει τα προβλήματα των εργαζομένων.
Πέρυσι, κατά την προεκλογική περίοδο, επισκέφθηκε μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Κώστα Κωτσαντή και τον υποψήφιο δήμαρχο Αρταίων, Κώστα Παπαϊωάννου τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό και τότε είχαν δηλώσει:

"Αποτέλεσμα της πολιτικής του “ανταγωνισμού” και της “ελεύθερης αγοράς” είναι το...

υψηλό κόστος των ζωοτροφών που συγκριτικά με πέρσι φτάνει έως και 50% πιο πάνω, η χρηματοδότηση της συνεταιριστικής επιχείρησης από την ΑΤΕ με ληστρικούς όρους δανεισμού (επιτόκιο που φτάνει 12,75% με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου) που οδηγεί στον οικονομικό στραγγαλισμό τους μικρομεσαίους πτηνοτρόφους, εξωθεί λόγω και της ενίσχυσης της διόδου των ιδιωτών και των μονοπωλίων στο πτηνοτροφικό τομέα την συνεταιριστική επιχείρηση να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Οι εργαζόμενοι από την άλλη, λόγω των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων, βιώνουν την μείωση των μισθών και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Δουλεύουν σε χαμηλές θερμοκρασίες που έχει ως αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός από αυτούς να αντιμετωπίζουν ρευματικές παθήσεις.". 

Σημ. Τηλεβόα: Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, οι εργαζόμενοι δεν βιώνουν απλώς την μείωση μισθών, αλλά ειδικά στον Πτηνοτροφικό ζούνε την έλλειψη μισθών!
Συνεχίζουν να δουλεύουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και τρώνε τη μια κρυάδα πίσω από την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.