7 Οκτ 2011

Αναμενόμενη η κριτική σε όσους κατέχουν θέσεις εξουσίας.

Όσοι δεν την αντέχουν, δεν κάνουν γι' αυτή την δουλειά

Όταν κάποιος αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά, γνωρίζει ότι θέτει εαυτόν στο μικροσκόπιο, εξ ου και η φράση "εκτίθεται", για κάποιον που θέτει υποψηφιότητα για πολιτικό αξίωμα.
Εάν δε, κατορθώσει να καταλάβει θέση εξουσίας, τότε είναι βέβαιο ότι θα υποστεί αρνητική κριτική, άλλοτε καλόπιστη και άλλες φορές κακόπιστη, αδιάφορο.
'Αλλωστε, για τον καθήμενο σε καρέκλα, πάντα είναι κακόπιστη η κριτική, διότι είναι ελάχιστοι αυτοί που ταυτοχρόνως απολαμβάνουν εξουσία και διαθέτουν το χάρισμα του γνώθι σ' εαυτόν.
Γνωστοί οι κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού και αποδεκτοί από όσους ασχολούνται με το... "άθλημα". Τους αποδέχονται και προχωρούν.

Πέρασε η εποχή που ο Αλή Πασάς κρέμαγε στα κλαριά του όσους αντιδρούσαν
Εάν όμως δεν μπορούν να το πράξουν, εάν είτε ο χαρακτήρας, είτε η πίεση των ευθυνών στέκονται εμπόδιο στην τήρηση αυτών των απλών κανόνων και η αντίδρασή τους ξεφεύγει από τα όρια, τότε ίσως είναι καιρός να αποδεχτούνε ότι δεν κάνουν γι' αυτή την δουλειά. 
Και αν οι ίδιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τον αντίκτυπο των ενεργειών και των λεγομένων τους, παρασυρμένοι από την αλαζονεία της εξουσίας, ή στην καλύτερη περίπτωση, από έναν ιδιόρρυθμο αξιακό κώδικα, ίσως είναι καθήκον του επικεφαλής να τους συστήσει τα δέοντα.
Διότι δεν "εκτίθεται" μόνο αυτός που κατέχει την καρέκλα, αλλά και αυτός που τον τοποθέτησε εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.