5 Φεβ 2020

Spiegel: «Εξέγερση στη Λέσβο» - ΦΩΤΟ

"Ποτέ στο παρελθόν δεν ζούσαν τόσοι άνθρωποι στα κέντρα υποδοχής. Περισσότεροι από 42.000 βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά σε απάνθρωπες συνθήκες. Ποτέ η απελπισία τους δεν ήταν μεγαλύτερη"


   Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά κινδυνεύει να εκτροχιαστεί. Οι πρόσφυγες στη Λέσβο διαδήλωσαν κατά της ελληνικής πολιτικής ασύλου για δύο συνεχόμενες ημέρες. Οι σκληρές νέες πολιτικές της κυβέρνησης προκαλούν δυσαρέσκεια σε πρόσφυγες, μετανάστες αλλά και ντόπιους, γράφει το Spiegel Online.
   «"Συγνώμη, άνθρωποι της Λέσβου" και "Ελευθερία, ελευθερία" φώναζαν οι πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο της Μυτιλήνης, σημειώνει το Spiegel Online με τίτλο "Εξέγερση στη Λέσβο", κατά τη διαδήλωση που πραγματοποίησαν, διαμαρτυρόμενοι για την ελληνική πολιτική ασύλου, η οποία τους έχει καθηλώσει στο αιγαιοπελαγίτικο νησί.
   Λίγο αργότερα, ξέσπασαν επεισόδια με την αστυνομία. Οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και προχώρησε σε 40 συλλήψεις.
   Οι σκηνές αυτές δείχνουν ότι η κατάσταση στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Αιγαίο κινδυνεύει με εκτροχιασμό.
   Ποτέ στο παρελθόν δεν ζούσαν τόσοι άνθρωποι στα κέντρα υποδοχής σε Σάμο, Λέρο, Χίο, Κω και Λέσβο. Περισσότεροι από 42.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά. Ποτέ η απελπισία τους δεν ήταν μεγαλύτερη.

Φωτογραφίες από το άρθρο του Spiegel:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.