12 Μαρ 2014

Αποφασιστικότητα και φόρτιση στο Πουρνάρι 1 στην Άρτα - ΦΩΤΟ

Να σταματήσουμε το έγκλημα

   Σήμερα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι κόβει σε κομματάκια τη ΔΕΗ και δίνει το φιλέτο που το ονομάζει "Μικρή ΔΕΗ" σε ιδιώτες, συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι των φραγμάτων Πουρνάρι 1 και 2 (είναι κι αυτοί μέρος του φιλέτου) στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΥΗΣ Πουρνάρι 1 για να δρομολογήσουν τις κινησεις τους από δω και πέρα.


   Στην συγκέντρωση ήταν καλεσμένοι όλοι οι τοπικοί παράγοντες και στις 9:15 ξεκίνησε η διαδικασία σε έντονα φορτισμένο κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκπρόσωπος των εργαζομένων δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του, ακριβώς εξαιτίας της συναισθηματικής φόρτισης.
   Το κλίμα "ζεστάθηκε" ακόμη περισότερο, όταν οι παρευρισκόμενοι πληροφορήθηκαν ότι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, Γιώργος Στύλιος και Χρήστος Γκόκας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, δήλωσαν τηλεφωνικά ότι δεν γνωρίζουν το θέμα, γεγονός που προκάλεσε όχι απλά τα αρνητικά σχόλια, αλλά και την έκρηξη από πολλούς εργαζόμενους.
   Εκ μέρους της υποψήφιας Περιφερειάρχη και βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, Όλγας Γεροβασίλη, που απουσίαζε, παρά την χθεσινοβραδινή αποδοχή της πρόσκλησης (η γρίπη δεν κάνει εξαιρέσεις), μίλησε ο Βασίλης Γιολδάσης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Άρτας με το ψηφοδέλτιο της Γεροβασίλη. Διάβασε την χθεσινή ανακοίνωση και πρόσθεσε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα περάσουν τετελεσμένα, καθώς η ΔΕΗ είναι η σημαντικότερη δημόσια επιχείρηση της χώρας και τα φράγματα είναι στρατηγικής σημασίας όχι μόνο για την ηλεκτροδότηση, αλλά και για την αντιπλημμυρική προστασία που παρέχουν, καθώς και για την άρδευση του κάμπου.
   Έγιναν πολλές τοποθετήσεις και από τοπικούς παράγοντες της αυτοδιοίκησης (ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο δήμαρχος Άρτας Γιάννης Παπαλέξης, ο αντιδήμαρχος Μάκης Κέφης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Γκούβας και Κώστας Παπαϊωάννου, από το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ ΑΔΕΔΥ μίλησε ο Τάκης Καραγιώργος, ο υποψήφιος δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, ο ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος Ν.Σκουφά Μπάμπης Πεσλής, ο υποψήφιος δήμαρχος Ν.Σκουφά Λάκης Μουσαβερές, ο Μιχάλης Κατσιμπόκης, εκ μέρους του υποψήφιου δήμαρχου Άρτας Παύλου Στασινού και... συμπαθείστε με, εάν ξεχνάω κάποιον) και φυσικά πάρα πολλοί εργαζόμενοι.


   Αυτό που έμεινε από τη σημερινή πρώτη συνάντηση ήταν ότι αυτή η μεθόδευση δεν πρόκειται να περάσει έτσι.
   Και κάτι ακόμη σημαντικότερο: Όλοι μας πρέπει να αντιληφθούμε τι θα σημάνει για την Άρτα, για τον κάμπο, για όλη την περιοχή, το να βρεθούν τα φράγματα, η στάθμη της λίμνης, τα νερά του Αράχθου στα χέρια ενός ιδιώτη, που θα ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα αβγατίσει τα κέρδη του.


   Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρέπει να υπάρξει άμεση εκστρατεία ενημέρωσης των ανθρώπων και συντονισμός για δυναμικές κινητοποιήσεις όχι μόνο από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, αλλά απ' όλα τα Συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, απ' όλο τον Ελληνικό λαό για να δημιουργηθεί ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο που θα αποτρέψει αυτό ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ...

5 σχόλια:

  1. Καλές οι συγκεντρώσεις και οι αγώνες, αλλά το σημαντικότερο όπλο είναι η κάλπη. Εκεί πρέπει ο λαός να δώσει την απάντησή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω ποια είναι η δική σου άποψη, αλλά εγώ, αν βρω τον κλέφτη μέσα στο σπίτι μου, δεν θα κάτσω στον καναπέ και να τον περιμένω να κλέψει, να φύγει, να πάω στην αστυνομία, να τον εντοπίσει, να του κάνω μήνυση, να ορισθεί δικάσιμος, να καταδικαστεί, να δικαιωθώ...
      Και για να μιλήσω σοβαρά: Εάν κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα, ή με κάποιο ομόφωνο ψήφισμα, όταν θα φτάσει η ώρα της κάλπης, θα 'χουν πουλήσει και τα... παραβάν!!!

      Διαγραφή
  2. Πότε ειναι η επόμενη παρέμβαση? Όλη η Άρτα θα πρέπει να ενημερωθεί και να στηρίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι γίνεται ?κινείται κανείς για το φράγμα? να ενημερωθεί ο κόσμος να συζητήσει να κινητοποιηθεί να προσπαθήσουμε έστω να διαμαρτυρηθούμε? κάποια ανακοίνωση ?κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πρέπει να ενημερωθεί καλύτερα ο κόσμος...Να γίνει μια πιό ανοιχτή ενημέρωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.