26 Μαΐ 2012

Αυτή είναι η Λαγκάρντ, αυτό είναι το ΔΝΤ. Ακούστε την, για να μην έχετε καμιά αμφιβολία για το τι μας περιμένει

- Διαβάστε τι απαντά για την ανθρωπιστική καταστροφή που προκαλούν τα μέτρα!
- Για τα Ελληνόπουλα που υποφέρουν, υπεύθυνοι είναι οι γονείς τους που δεν πληρώνουν τους φόρους τους

   Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Γκάρντιαν και δεν έκρυψε καθόλου την ιδέα που έχει για την ανθρωπιστική τραγωδία στην Ελλάδα.
   Σε ερώτηση εάν κάθε φορά που κοιτάζει τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία και απαιτεί μέτρα επιλέγει να αγνοήσει το γεγονός ότι κάποιες γυναίκες δε θα έχουν πρόσβαση σε μαία για να γεννήσουν, ασθενείς δεν έχουν φάρμακα που είναι απαραίτητα για να ζήσουν και ηλικιωμένοι πεθαίνουν μόνοι χωρίς φροντίδα, απαντά ότι σκέφτεται περισσότερο τα παιδιά σε κάποιο χωριό του... Νίγηρα που πηγαίνουν σχολείο μόνο δύο ώρες την ημέρα, μοιράζονται μία καρέκλα ανά τρία, την ώρα που θέλουν πολύ να μορφωθούν.
   «Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά χρειάζονται ακόμα περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα», λέει η Λαγκάρντ.  
   Σε ερώτηση για το πώς ευθύνονται τα παιδιά στην Ελλάδα που υποφέρουν από τις περικοπές, η επικεφαλής του ΔΝΤ απαντά ότι υπεύθυνοι είναι οι γονείς τους, που πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους
   Και συμπληρώνει: "Οι Έλληνες πέρασαν καλά και τώρα πρέπει να πληρώσουν"

   Σαν πολίτης αυτής της χώρας, σαν γονέας δύο παιδιών, που είναι ουσιαστικά ανασφάλιστα, γιατί πληρώνω τον γιατρό και τα φάρμακά τους, σαν φορολογούμενος, θέλω να πω τρία πράγματα:
     1. Η σύγκριση με τη Νιγηρία δεν είναι συμπτωματική. Η Νιγηρία είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Διαθέτει πετρέλαιο, χρυσό, ουράνιο, αγροτική παραγωγή. Οι Νιγηριανοί που ζουν στη χώρα τους, βιώνουν αυτά που είπε η Λαγκάρντ. Οι υπόλοιποι γυρνάνε στις πόλεις της Ευρώπης, πουλώντας cd και μαϊμού τσάντες για να ζήσουν. Κάντε τους απαραίτητους συνειρμούς και θα καταλάβετε πού μας πηγαίνουν.
     2. Ο κάθε ένας από εμάς είναι υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό του και στα παιδιά του για τις επιλογές που θα κάνει. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε...
     3. Όσοι μας λένε ότι μπορεί να υπάρξει συννενόηση με τέτοια άτομα, που έχουν τέτοιες αντιλήψεις και τέτοια ατζέντα ή είναι βαθιά νυχτωμένοι ή  θέλουν να γίνουν η ελίτ της... βαλκανικής Νιγηρίας, που θα ζούνε στα παλάτια του Άκη, όταν οι... λευκοί Νιγηριανοί θα πουλάνε cd και μαϊμού τσάντες στους δρόμους της Ευρώπης.

4 σχόλια:

  1. Σε τι διαφωνείς από αυτά που είπε η Λαγκάρντ? Ζεις σε άλλη χώρα ή δε βλέπεις τη φοροδιαφυγή και την ασυδοσία παντού γύρω σου? Και μιας και αναφέρεσαι στην υγεία:
    Πώς γίνεται να ξοδέυουμε πολλαπλάσια ποσά για την υγεία από τις άλλες χώρες και να έχουμε χειρότερες παροχές;
    Απάντηση:
    Πήγαινε ρώτα κανένα γνωστό σου που δουλεύει σε φαρμακευτική εταιρεία να σου πει πως κόβουν πλαστά συνταγολόγια μόνο και μόνο για να βγάλουν μίζα η εταιρεία και οι υπάλληλοι...

    Κατά τα άλλα φταίει το ΔΝΤ και ο κάθε ξένος που μας λέει την αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω σε ποια χώρα ζεις εσύ, αλλά στη δικιά μου τα μέτρα του Μνημονίου δεν αφορούν αυτούς που φοροδιαφεύγουν, αλλά είναι οριζόντια, δεν τους νοιάζει αν ήσουν κλέφτης ή όχι, η μείωση και η φτώχεια είναι το ίδιο.
      Αν εσύ πιστεύεις ότι φταίνε οι "γυναίκες που δε θα έχουν πρόσβαση σε μαία για να γεννήσουν, οι ασθενείς που δεν έχουν φάρμακα που είναι απαραίτητα για να ζήσουν και οι ηλικιωμένοι που πεθαίνουν μόνοι χωρίς φροντίδα", που "ξοδέυουμε πολλαπλάσια ποσά για την υγεία από τις άλλες χώρες και έχουμε χειρότερες παροχές" και όχι αυτοί που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια και είχαν στήσει φαγοπότι στα νοσοκομεία και κατάκλεψαν τα ταμεία, τότε πραγματικά ζεις σε άλλη χώρα.
      Αυτοί λοιπόν που έφταιξαν, όχι μόνο λένε "σκύψτε", αλλά θέλουν να μας πούνε ότι αυτοί θα δώσουν την λύση.

      Διαγραφή
  2. Μια καλύτερη λύση στο πρόβλημά μας θα ήταν να μας δολοφονούν για ανθρωπιστικούς λόγους,όσο για τα ζητήματα διαφθοράς ,που αναμφίβολα υπάρχουν ,δεν αποτελούν τίποτε άλλο πέρα απο το ποσοστό που δίνει ο εγκληματίας στον κάθε τσιλιαδόρο για έχει ο ένας το στόμα του κλειστό κι ο άλλος το κεφάλι του ήσυχο,(βλέπε τακτικές Παλαιοκώστα με τους κατοίκους που τον κάλυπταν).Το ερώτημα ήταν και παραμένει.Ποιοι είναι οι πραγματικοί εγκληματίες και ποιοι οι "τσιλιαδόροι"και τέλος ποιά είναι τα πραγματικά θύματα και ποιοί καλούνται να πληρώσουν για τα εγκλήματα?Απαντώντας στο ερώτημα θα βρούμε και αυτούς που κερδίζουν απο την παρούσα κατάσταση,συντηρώντας την φτώχεια την έλλειψη αναπτυξιακών δομών και την εκδίωξη παραγωγικών μονάδων φτάνοντας στο σημείο να θεωρούμε ως παραγωγική την όποιαδηποτε ιδιωτικη δραστηριότητα μη βλέποντας ότι πλέον οι μόνοι εναπομείναντες τομείς είναι της παροχής υπηρεσιών και της μεταπράτησης όπως και του κρατικοδίαιτου τομέα των κατασκευών μόνο μέσω δημοσίων έργων,τα οποία διαχειρίζονται τα όργανα του καθεστώτος πχ Μπόμπολας ,Λαμπράκης.Μήπως αυτοί είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι της τωρινης κατάστασης κι εμείς οι υπόλοιποι τα θύματα τους,που πρέπει να πληρώσουμε για την ανικανότητα-αδυναμία μας να αντιδράσουμε τόσα χρόνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.