5 Μαρ 2012

Πού βρίσκονται τα 50.000 € που... έχασαν το δρόμο τους για το Κολυμβητήριο της Άρτας;

- Ήταν αμέλεια, ανικανότητα ή... κάτι άλλο;
- Επαρκούσαν τα 50.000 € ή χρειάζονταν και... κάτι άλλο;
- Ισοθερμικά... ακάλυπτοι!

   Όπως σας είπα εδώ, είχαν εξασφαλιστεί από την Π.Ε. Άρτας 50.000 € για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας, που θα έλυνε το πρόβλημα του αυξημένου κόστους καυσίμων για τη θέρμανση της πισίνας και θα επέτρεπε την απρόσκοπτη λειτουργία του Κολυμβητηρίου κατά τους χειμερινούς μήνες.
   Ο ΤΗΛΕΒΟΑΣ είχε την πληροφορία κι έτσι, ρώτησα σχετικά τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά στην συνέντευξη Τύπου (δείτε την ερώτηση εδώ).
   Ο Βασίλης Ψαθάς απάντησε ότι πραγματικά η Γ. Γ. Αθλητισμού είχε δώσει αυτό το ποσό για την κάλυψη αθλητικών αναγκών στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας και το "κληρονόμησε" η Π.Ε. Άρτας. Ο ίδιος, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που του εξέθεσαν οι εκπρόσωποι των κολυμβητικών Συλλόγων με το κλείσιμο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου λόγω του κόστους θέρμανσης κι ενώ όπως είπε θα μπορούσε να διαθέσει το ποσό αυτό για άλλα έργα σε γήπεδα και αποδυτήρια στην ευρύτερη περιοχή, αποφάσισε να δοθούν τα 50.000 ευρώ για την προμήθεια ισοθερμικού καλύμματος, που θα μείωνε το κόστος κατά 50%!
   Επειδή όμως το Κολυμβητήριο είναι Δημοτικό, έπρεπε να γίνει προγραμματικήσύμβαση με το Δήμο Αρταίων, η οποία πραγματικά έγινε το περασμένο φθινόπωρο. Όμως, ενώ τα χρήματα έπρεπε να απορροφηθούν μέχρι τις 31/12, τελικά δεν αξιοποιήθηκαν με αποτέλεσμα η Γ.Γ.Α. να τα πάρει πίσω! Ο Βασίλης Ψαθάς πρόλαβε την επόμενη ερώτηση, που προφανώς θα ήταν "τι έφταιξε;" και είπε: "Δεν θέλω να πούμε τι έγινε και πού υπήρξε καθυστέρηση".

   Υπάρχει όμως κι άλλη μια παράμετρος στο ζήτημα: Οι εκπρόσωποι των κολυμβητικών Συλλόγων, γνωρίζοντας την ύπαρξη του κονδυλίου, είχαν κάνει έρευνα αγοράς, πήραν προσφορές και τελικά βρήκαν μια εταιρεία η οποία αναλάμβανε να προμηθεύσει και να τοποθετήσει το ισοθερμικό κάλυμμα έναντι 50.000 ευρώ.
   Η εν λόγω εταιρεία είναι leader στον τομέα της και στο ενεργητικό της έχει εντυπωσιακό ιστορικό, έχοντας σαν πελάτες της τα Κολυμβητήρια Δήμου Κυπαρισσίας, Δήμου Νάουσας, Δήμου Ηλιούπολης Θεσ/κης, Δήμου Παλλήνης, Δήμου Μάνδρας, Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα τεχνογνωσίας και προδιαγραφών.
   Τι συνέβηκε όμως και ενώ υπήρχαν τα 50.000 €, υπήρχε η προγραμματική σύμβαση, είχε βρεθεί προμηθευτής που με αυτό το ποσό αναλάμβανε να δώσει λύση στο συνεχιζόμενο πρόβλημα του Κολυμβητηρίου, που όλο το μελετάνε κι όλο σχεδιάζουνε λύσεις εξοικονόμησης και τελικά όλο το κλείνουν, τελικά τα λεφτά χάθηκαν; 
   Να είναι άραγε αληθινή η πληροφορία για ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε εκπρόσωπος Συλλόγου από "άρχοντα" που του είπε ότι δεν φτάνουν τα 50.000, αλλά τελικά χρειάζονται 86.000 €; Ή μήπως είναι λόγια ενός γονιού που βλέπει με αγωνία και πόνο το παιδί του να ανεβοκατεβαίνει τρεις φορές την βδομάδα στα Γιάννενα, ενώ το Κολυμβητήριο της Άρτας είναι με λουκέτο; Ή μήπως τα λέει, επειδή απηύδυσε να τον κοροϊδεύουν κατάμουτρα τόσα χρόνια; Αν όμως είναι αλήθεια, πού θα πήγαιναν τα επιπλέον 36.000 €; Θα πήγαιναν σε μια άλλη εταιρεία, θα έμεναν αμανάτι στην Άρτα, πού θα πήγαιναν τελικά; Άγνωστες οι βουλές των... μεταφερόμενων χρημάτων!

   Όπως και να έχει το θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς εμφανίζεται να το έχει πάρει προσωπικά το θέμα και δήλωσε ότι αφού ο ίδιος έχει δεσμευτεί, θα συνεχίσει να κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να μπορέσουν να ξανάρθουν τα χρήματα.
   Όμως τώρα, οι εποχές έχουν αλλάξει και ίσως είναι αργά. Το γεγονός είναι ότι τα λεφτά υπήρξαν και κάποιοι είτε από αμέλεια, είτε από ανικανότητα, είτε από... κάτι άλλο, τ' άφησαν και χάθηκαν...

6 σχόλια:

  1. Πιστεύεις στα αλήθεια τηλεβόα ότι θα μάθεις την αλήθεια για που πήγαν τα 50.000 του κολυμβητηρίου. Ισως να πήγαν σε κάτι εορταστικές εκδηλώσεις στις όποιες φιγουράρουν την μόστρα τους μερικοί για να κάνουν πολιτικοί.Το πρόβλημα δεν λύνεται με ευχολόγια και γατροσόφια. Χρειάζονται να μπουν στις διοικήσεις και στις θέσεις κατάλληλοι άνθρωποι,κάτι που δεν έχει καταλάβει η σημερινή εξουσία.Πάρε παράδειγμα το Δημ@ρ τι υλικό διαθέτει και βγάζεις το συμπέρασμα.Δεν μπορεί να βάζεις τον λύκο μέσα στο μαντρί.Δεν μπορεί να παίξει σεντρεφόρ Ο Κελεσίδης (τερματοφύλακας του Ολυμπιακού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου, να πήγαιναν σε εορταστικές εκδηλώσεις, να 'λεγα χαλάλι, καλοφάγωτα και καλόπιοτα. Επειδή όμως πήγαν στον... γάμο του Καραγκιόζη, το μόνο που μπορώ να πω είναι: Με γειά τον πού**ο νύφ'!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω μετά από αυτό να γίνει λίγο πιο ταπεινός ο κύριος Ψαθάς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ ανώνυμε 2:13 ΑΜ, κάνε λίγο μπεεε να δω κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως βρέθηκαν τα 50.000 γιατί έχουμε και κάτι πληρωμές για ΔΕΗ φόρους και κάτι άλλα.Τελικά ρε φιλαράκο γιατί ο κ. Ψαθάς δεν κατεβαινει για Βουλευτής!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον δεν κατάλαβες καλά φίλε μου. Από την πλευρά του Ψαθά ολοκληρώθηκε με επιτυχία το θέμα, όταν υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο και τους πρόσφερε τα λεφτά στο πιάτο.
    Άλλοι τα 'καναν μαντάρα μετά, ψάξε να τους βρεις όχι στην Περιφερειακή Ενότητα, αλλά στην... Περιφερειακή οδό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.