9 Νοε 2011

Ο Δήμος Αρταίων δεν έχει άποψη για το χαράτσι της ΔΕΗ;

- Θα αποφασίσει να πάρει θέση;
- Θα σταθεί στο πλευρό των δημοτών του;

   Προχθές το πρωί, απηύθυνα ανοικτή επιστολή προς τον δήμαρχο Αρταίων, Γιάννη Παπαλέξη, με την οποία τον καλούσα να πάρει θέση και να σταθεί αρωγός στους δημότες του δήμου Αρταίων, που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι.
   Απαριθμούσα περιπτώσεις άλλων δήμων που έλαβαν αποφάσεις να καλύψουν νομικά όσους υποστούν την τιμωρία της διακοπής του ρεύματος και κατέληγα: "Σας καλώ, αντιλαμβανόμενος τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, το αδιέξοδο και την κοινωνική αδικία για εκατοντάδες οικογένειες, να προχωρήσετε στις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να μπορέσει ο Δήμος Αρταίων να σταθεί αρωγός σε όσους συμπολίτες μας, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, επιλέξουν με δική τους ευθύνη να μην πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων."
   Σήμερα, επανέρχομαι με νέες αποφάσεις κι από άλλους δήμους της χώρας:
   Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης δήλωσε: "H επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας μέσω της ΔΕΗ είναι μέτρο άδικο και δυσβάσταχτο. Είναι απαράδεκτο να κοπεί το ρεύμα σε χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους, πολύτεκνους και γενικά δημότες που χειμάζονται με τον χειρότερο τρόπο από την κρίση αυτή."
   Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με ομόφωνο ψήφισμά του, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους δημότες που "πλήττονται από το άδικο χαράτσι", μέσω της είσπραξης των λογαριασμών της ΔΕΗ και αποφάσισε πως θα είναι στο πλευρό τους, καθώς και σε κάθε κινητοποίησή τους.
   Στο ισόγειο του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη λειτουργεί ήδη γραφείο εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των δημοτών για την πληρωμή μόνο του ρεύματος και των δημοτικών τελών (μέσω ΑΤΜ), και στο μάζεμα των δικαιολογητικών για ασφαλιστικά μέτρα κατά της επιβολής του νέου τέλους ακινήτων.
   Επίσης, με στόχο τον καλύτερο χειρισμό της υπόθεσης, αλλά και για να έχουν τη δυνατότητα οι δημότες να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες, ο δήμος σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, διοργανώνει τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, συζήτηση στις 5 το απόγευμα στο δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10).
   Σημειώνεται ότι νομική υποστήριξη σε όσους δημότες δεν μπορούν να πληρώσουν το νέο τέλος ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ανακοίνωσε την Παρασκευή και η δημοτική αρχή του Κορυδαλλού. Ανάλογη κίνηση έχει γίνει και από τους δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλυβίων (Σαρωνικού), Σαλαμίνας, Ψυχικού, Φιλοθέης, Περιστερίου, Ιλίου, Νέας Ιωνίας και Σαρωνικού.
   Ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ Δ.Ε.Η. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

1. Πάμε στο ATM τράπεζας συμβεβλημένης με ΔΕΚΟ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.

2. Βάζουμε την κάρτα και επιλέγουμε :
Α. «Άλλες Συναλλαγές»
Β. «Πληρωμές ΔΕΚΟ»
Γ. «ΔΕΗ»

3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό « ηλεκτρονικής συναλλαγής» και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.

4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό, αυτό που αντιστοιχεί στο Χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ).

5. Πληκτρολογούμε το ποσόν που απομένει στο μηχάνημα.

6. Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με τον λογαριασμό και την ταυτότητα μας, ερχόμαστε στο Δήμο, στο γραφείο που λειτουργεί καθημερινά 10.00π.μ.-13.00μ.μ. και 17.30μ.μ.-20.00μ.μ. Τηλέφωνο: 213 2018745.

Ειδοποιούμε το Δήμο για κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού.

Οργανωνόμαστε στις γειτονιές και αντιστεκόμαστε όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.