10 Νοε 2011

Η Άρτα παραμένει βουβή

- Αυξάνονται οι δήμοι που λένε ΟΧΙ στο χαράτσι της ΔΕΗ
- Εξώδικα προς τη ΔΕΗ από Δ. Περιστερίου και Αμαρουσίου
- Διαβάστε το εξώδικο του Δ. Περιστερίου

   Συνεχίζοντας την προσπάθειά μου να προκαλέσω το ενδιαφέρον του Δήμου Αρταίων ώστε να πάρει κι αυτός θέση στο θέμα του χαρατσιού του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, αναφέρω τα νεότερα από όσα γίνονται στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
   Εκτός από τους δήμους που ανέφερα (εδώ) στην Ανοικτή επιστολή προς τον δήμαρχο, Γιάννη Παπαλέξη, και σε νεότερη ανάρτηση (εδώ), συνεχώς προστίθενται και άλλοι δήμοι στην μακριά γραμμή όσων παίρνουν θέση και στέκονται ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ στο πλευρό των δημοτών τους:  
   Ο Δήμος Περιστερίου απέστειλε στη ΔΕΗ εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση-δήλωση για το γεγονός ότι...

συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), το λεγόμενο χαράτσι για τα ακίνητα.
   Στο εξώδικο, ο δήμος καλεί τη ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα και καθιστά όλα τα μέλη του δ.σ. της Επιχείρησης υπεύθυνα για μια τέτοια ενέργεια, απειλώντας τους με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, στην περίπτωση που κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ σε δημότη Περιστέριου.
   Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Περιστερίου, "θεωρεί ότι η διακοπή της παροχής του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος, που επαπειλείται ως μέσο καταναγκασμού προς καταβολή του ΕΕΤΗΔΕ, αποτελεί μορφή άσκησης ψυχολογικής βίας και μάλιστα κατά ατόμων που μπορεί να είναι οικονομικά εξαθλιωμένα ή να έχουν αντικειμενικούς λόγους αδυναμίας καταβολής (π.χ., ασθενείς, ανήμποροι, άνεργοι κ.λπ.), και συνεπώς προσβάλλεται απευθείας η ίδια η αξία του ανθρώπου, αφού με τον τρόπο αυτό της στέρησης ενός ζωτικού αγαθού υποβιβάζεται το επίπεδο διαβίωσης του ανθρώπου κάτω των ορίων του στοιχειωδώς ανεκτού και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια του ατόμου.

   Όποιος θέλει να διαβάσει το εξώδικο του Δήμου Περιστερίου, ας πατήσει εδώ.
  
   Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την ιδιότητα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, είχε ήδη από προχθές επισημάνει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο χρονίως πάσχοντες από την πιθανότητα διακοπής στην παροχή του ηλεκτρικού, με δεδομένο ότι πρέπει να συντηρούν στο ψυγείο φαρμακευτικά σκευάσματα ή να λειτουργούν συσκευές που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια.
   Αποστέλει δε και αυτός εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές: "Καλούμε τη ΔΕΗ να απόσχει από κάθε αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης τουλάχιστον μέχρι τα ανώτατα δικαστήρια να αποφανθούν οριστικά για τη συνταγματικότητά της και δηλώνουμε ότι όλα τα μέλη της διοίκησης θα ευθύνονται αστικά και ποινικά για κάθε ζημία που θα προκληθεί".
   Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Δεκεμβρίου 2011 συζητείται ενώπιον του ΣτΕ σχετική προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.