14 Νοε 2011

Πάλι εκτός θέματος (και νόμου) ο Δήμος Αρταίων.

- Τα Κομβικά Σημεία Επαφής και η "ανέπαφη" Άρτα
- Η μη συμμόρφωση με το Νόμο στερεί την Άρτα από εργαλεία ανάπτυξης.

   Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου διεξάγεται στα Γιάννενα Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα  «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. 3882/2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ».
   Η Ημερίδα αφορά τα στελέχη, κι ειδικότερα τα μέλη των Κομβικών Σημείων Επαφής (ΚΟ.Σ.Ε.), της Περιφέρειας Ηπείρου, του συνόλου των Δήμων της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
   Με το Ν. 3882/2010 εισάγονται διαδικασίες και κανόνες για την παραγωγή, προμήθεια, διαχείριση και διαμοιρασμό των γεωχωρικών δεδομένων και υπηρεσιών.
   Όπως καταλαβαίνετε, ο Ν. 3882/2010 είναι ιδιαίτερα σημαντικός, διότι αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα για την τοπική ανάπτυξη.
   Σκοπός των Ημερίδων είναι η ενημέρωση και κατάρτιση των μελών των ΚΟ.Σ.Ε. για τις νέες δυνατότητες αλλά και τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το νέο νομικό πλαίσιο για την Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών.
   Η σύσταση των ΚΟ.Σ.Ε. είναι υποχρεωτική σε κάθε Δήμο, Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σύμφωνα με το αρ. 19 του Ν. 3882/2010, καθώς αποτελούν συντονιστικά όργανα εντεταλμένα για την καταγραφή, καθώς και την διασφάλιση των απαιτήσεων του παρόντος νόμου για την προμήθεια, τήρηση και επικαιροποίηση όλων των γεωχωρικών δεδομένων και υπηρεσιών των δημοσίων αρχών που εκπροσωπούν.
   Και τώρα στα καθ' ημάς: Μπορεί ο Ν.3882/2010 να είναι ζωτικός για την ανάπτυξη, μπορεί οι επιμορφωτικές ημερίδες για τα στελέχη των ΚΟ.Σ.Ε. να είναι πολύτιμο εργαλείο για την ενημέρωση και κατάρτιση των στελεχών, ώστε η τοπική οικονομία να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που προσφέρονται, μπορεί η σύσταση των ΚΟ.Σ.Ε. να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, σύμφωνα με το αρ. 19 του Ν. 3882/2010, αλλά όπως ίσως έχετε ήδη μαντέψει, ο Δήμος Αρταίων δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, δεν μπορεί καν να συμμορφωθεί με όσα επιτάσσει ο νόμος. 
   Στην φωτογραφία, βλέπετε τμήμα του χάρτη της Ελλάδας, όπως έχει δημιουργηθεί από τον ΟΚΧΕ (Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας). Με πορτοκαλί χρώμα είναι οι δήμοι που έχουν συστήσει ΚΟ.Σ.Ε. 
   Ο Δήμος Αρταίων είναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ του Νομού Άρτας, που ΔΕΝ έχει προχωρήσει -ως όφειλε- στην σύσταση ΚΟ.Σ.Ε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.