12 Ιουλ 2021

Στη Βουλή φέρνει η Όλγα Γεροβασίλη την απελπιστική κατάσταση στο Νοσοκομείο Άρτας

- Παρά τις παρεμβάσεις, ακόμη και προσωπικά στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε να μην βρεθούμε στην πρωτοφανή εξέλιξη να κλείσει η Παθολογική Κλινική, το πρόβλημα παραμένει. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκούν ούτε για τις εφημερίες
- Σήμερα, σε συνθήκες εκτός Μνημονίων, που επιτρέπουν τις προσλήψεις και εν μέσω πανδημίας, όταν δηλαδή η ανάγκη πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού είναι μεγαλύτερη από ποτέ, η Κυβέρνηση, αντί να κάνει τα αυτονόητα, συγχωνεύει Νοσοκομεία!


   Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Άρτας και γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, καταγγέλλοντας την απελπιστική κατάσταση στο Νοσοκομείο Άρτας και ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας καθώς και την δραστική ενίσχυση σε Προσωπικό και Μέσα.

   Στην κατατεθείσα Ερώτηση αναφέρει: 


Αθήνα, 12 Ιουλίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Απελπιστική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Άρτας - Ανάγκη Άμεσης Παρέμβασης και Ενίσχυσης σε Προσωπικό και Μέσα»

Επανειλημμένα έχουμε φέρει στο προσκήνιο τα προβλήματα που απ’ την αρχή της πανδημίας και λόγω των χειρισμών της Κυβέρνησης παρουσιάστηκαν  στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας (μεταξύ άλλων σχετικά και η από 02.11.2020 Αναφορά μας στον Υπουργό Υγείας).

Δυστυχώς, ωστόσο, η Κυβέρνηση πλήρως εκώφευσε.

Εντελώς πρόσφατα, μάλιστα, βρεθήκαμε λίγο πριν το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής, με τρεις από τους τέσσερις γιατρούς, μετά από την πολύμηνη εξαντλητική προσφορά των υπηρεσιών τους, να προτίθενται να δηλώσουν παραίτηση!

Οι πρόσφατες αυτές εξελίξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις μας για τα αποτελέσματα της πολιτικής εγκατάλειψης της Δημόσιας Υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Το υγειονομικό προσωπικό είναι εξαντλημένο, οι κλινικές υποστελεχωμένες και είτε υπολειτουργούν, είτε κινδυνεύουν άμεσα με λουκέτο, τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μίας νόσου, με συνέπεια τη μειωμένη λειτουργία τους για τα περιστατικά καθημερινής νοσηρότητας, οι δε ελλείψεις σε βασικά είδη είναι τέτοιες που εν τέλει οδηγούν σε υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές.

Παρά τις παρεμβάσεις, ακόμη και προσωπικά στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε να μην βρεθούμε στην πρωτοφανή εξέλιξη να κλείσει η Παθολογική Κλινική, το πρόβλημα παραμένει.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκούν ούτε για τις εφημερίες.

Μάλιστα, η Παθολογική Κλινική, όπως δηλώνει ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Γ.Ν. Άρτας, παρουσιάζει πληρότητα έως και 180% ενώ υπάρχουν και καταγγελίες ότι ασθενείς 65, 70 ετών νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική λόγω πληρότητας της Παθολογικής (!) Η δε Νεφρολογική κλινική πλέον δεν εφημερεύει λόγω των ελλείψεων.

Τέλος, θυμίζουμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ,σε ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες και πάντως προ πανδημίας, καλύφθηκαν στο Γ.Ν. Άρτας θέσεις Πνευμονολόγου, Καρδιολόγου, Αναισθησιολόγων, Ψυχιάτρου, Νεφρολόγων, Χειρουργού, Βιοπαθολόγου, Ακτινολόγων, Ιατροδικαστή, ενώ προκηρύχθηκαν ακόμη επτά θέσεις ιατρών για ανεξάρτητο τμήμα ΤΕΠ, εκ των οποίων προσλήφθηκε ο Διευθυντής και όσον αφορά στις υπόλοιπες .. η τύχη τους τώρα αγνοείται.

Σήμερα, σε συνθήκες εκτός Μνημονίων, που επιτρέπουν τις προσλήψεις και εν μέσω πανδημίας, όταν δηλαδή η ανάγκη πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού είναι μεγαλύτερη από ποτέ, η Κυβέρνηση, αντί να κάνει τα αυτονόητα, συγχωνεύει Νοσοκομεία!

Ενόψει των ανωτέρω,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.     Σε ποια μέτρα θα προβεί για την ενίσχυση του Γ.Ν. Άρτας, εκτός από το «χειροκρότημα» στους υγειονομικούς;

2.     Πού βρίσκονται οι προγραμματισμένες προσλήψεις ιατρών και σε πόσες ακόμη προσλήψεις ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα προβεί άμεσα, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Κλινικών και να μην καταρρεύσει η λειτουργία του Γ.Ν. Άρτας;

 

H Eρωτώσα Bουλευτής

Γεροβασίλη Όλγα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.