20 Νοε 2020

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο του MEGA από το νοσοκομείο του Βόλου με νεκρούς στοιβαγμένους εκτός ψυκτικών θαλάμων

- «Αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν αξιοπρεπή θάνατο»
- Νευροχειρουργός Νοσοκομείου Βόλου: «Με τα ψέματα δεν στήνεται η δημόσια υγεία. Αντί από τον Μάρτη να γίνουν μόνιμες προσλήψεις και υλικές υποδομές και σχεδιασμός δεν έγινε τίποτα. Αυτό που έγινε είναι η συστηματική προσπάθεια κυβερνούντων και στελεχών της κυβέρνησης να ωραιοποιήσουν την κατάσταση. Το μαύρο άσπρο. Η κατάσταση είναι αδιέξοδη»


   Η εικόνα που συγκλονίζει είναι από το νοσοκομείο του Βόλου που ασφυκτιά κάτω από την πίεση του κορωνοϊού.
   Ένα συγκλονιστικό, αλλά και ανατριχιαστικό ρεπορτάζ έχει το MEGA από το Νοσοκομείο του Βόλου. 
   Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο, απλά θλίβομαι, οργίζομαι και αντιγράφω από το ρεπορτάζ του MEGA

   Άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους χτυπημένοι από τον θανατηφόρο ιό μέσα σε σακούλες και πάνω σε φορεία καθώς δεν υπήρχε χώρος στους ψυκτικούς θαλάμους. Εικόνες που αφοπλίζουν, που δείχνει πόσο έχουν φτάσει στα κόκκινα οι δομές υγείας εξαιτίας του κορωνοϊού.


   Ο δημοσιογράφος Σπύρος Μπαξεβάνος, μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε πως από τις 19/10, 31 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή του στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Ενώ πέντε άνθρωποι που έφυγαν, αυτή την ώρα βρίσκονται εκτός ψυγείων.
   Από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Χαφτούρας, Νευροχειρουργός Νοσοκομείου Βόλου αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψες σε ιατρικό προσωπικό και υλικές υποδομές των νοσοκομείων της Περιφέρειας.
   «Θλιβερές αυτές οι εικόνες, αλλά χαρακτηριστικές της αποδόμησης και απαξίωσης όλων των περιφερειακών νοσοκομείων της χώρας. Με τα ψέματα δεν στήνεται η δημόσια υγεία. Αντί από τον Μάρτη να γίνουν μόνιμες προσλήψεις και υλικές υποδομές και σχεδιασμός δεν έγινε τίποτα. Αυτό που έγινε είναι η συστηματική προσπάθεια κυβερνούντων και στελεχών της κυβέρνησης να ωραιοποιήσουν την κατάσταση. Οι γιατροί είναι ήρωες. Αλλά υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Η κατάσταση είναι αδιέξοδη.», σημείωσε. 

  Ο χειρότερος εφιάλτης του κορωνοϊού – Νεκροί στοιβαγμένοι εκτός ψυγείου λόγω έλλειψης χώρου
   Ο κ. Νίκος Αγγελέτος, πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος από πλευράς του με φορτισμένο ύφος σημείωσε: «Υπάρχουν αρκετά νοσοκομεία που λειτουργούν χωρίς θαλάμους. Σας αναφέρω ενδεικτικά το Αγ. Παύλος, το Μπενάκειο στην Αθήνα. Το ζήτημα μπορεί να λυθεί ακόμα και τώρα, με προσωπικά έξοδα να δημιουργήσουμε ψυκτικούς θαλάμους. Αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν αξιοπρεπή θάνατο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.