21 Οκτ 2020

Κορωνοϊός / Έχασε τον έλεγχο η κυβέρνηση, πιο κοντά τα νέα μέτρα

- Στο επίκεντρο της προσοχής Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Καστοριά
- Η αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, με τα ημίμετρα και τις συνεχείς παλινωδίες, αυξάνει την πιθανότητα τοπικών lockdown


   Η κυβέρνηση, με τα ημίμετρα και τις συνεχείς παλινωδίες, έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, με αποτέλεσμα τα νέα μέτρα να είναι πιο κοντά από ποτέ. 
   Μετά την έκρηξη κρουσμάτων (667 μέσα σε μόλις 24 ώρες) η κυβέρνηση τρέχει με συσκέψεις να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην οποία συμμετείχαν ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.
   Στο τραπέζι για τις επόμενες μέρες βρίσκονται νέα μέτρα και τοπικά lockdown, ανάλογα με την έξαρση της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, όπως επίσης και τα Γιάννενα και η Καστοριά.
   Αναφορικά με την Αττική, εξετάζεται το ενδεχόμενο καθολικής χρήστης μάσκας στο κέντρο της Αθήνας.
   Παράλληλα, η προσοχή εστιάζεται και στους νομούς Κορινθίας και Βοιωτίας όπου επίσης καταγράφεται μία σημαντική αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων. Στο τραπέζι υπάρχει και το σενάριο τοπικών lockdown σε επιβαρυμένες περιοχές αλλά και αυστηροποίηση των μέτρων στις υπόλοιπες περιοχές.
   Μέχρι στιγμής παραμένει στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) η Κοζάνη, ενώ η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ένα βήμα πριν γίνει πορτοκαλί (αυξημένης επιτήρησης), καθώς κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ 125 κρουσμάτων κορωνοϊού σε μόνο ένα 24ωρο.
   Ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της Covid-19, είπε πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 652 ενεργά κρούσματα.
   Σε αυξημένη επιτήρηση βρίσκονται: Καστοριά, Ιωάννινα, Πέλλα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ζάκυνθος, Αχαΐα, Αττική, Σάμος, Λέσβος, Ηράκλειο και ορισμένα νησιά των Κυκλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.