8 Ιουλ 2020

Χιλιάδες μπαινοβγαίνουν καθημερινά από τη δήθεν «κλειστή» Κακαβιά

- Κλειστή για τα αθηναϊκά ΜΜΕ, ορθάνοιχτη για την πλειονότητα των πολιτών της γειτονικής χώρας
- Κανένας έλεγχος από ΕΟΔΥ σε μία περίοδο που η Αλβανία βιώνει έξαρση του κορωνοϊού


   Αυτή είναι μία χαρακτηριστική εικόνα λίγο μετά τις δέκα, σήμερα το πρωί, από τον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς. Πλήθος κόσμου συνωστίζεται από το πρωί της Τετάρτης στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς, αφού εκατοντάδες πολίτες από την Αλβανία συνωστίζονται μπροστά στο ελληνικό τελωνείο και το αστυνομικό τμήμα προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για την είσοδο τους στη χώρα.
   Οι ίδιες εικόνες επαναλαμβάνονται καθημερινά στην… «κλειστή» κατά τους Αθηναίους Κακαβιά!
   Σύμφωνα με το epiruspost.gr, η ανησυχία είναι οξυμένη καθώς τα παραπάνω συμβαίνουν σε μία περίοδο που η Αλβανία βιώνει έξαρση του κορωνοϊού.
   Οι εκκλήσεις τελωνειακών και αστυνομικών για τήρηση των υγειονομικών μέτρων, ακόμη και των απαιτούμενων αποστάσεων, είναι συνεχείς. Η τήρηση των αποστάσεων είναι αδύνατη. Κάποιοι φορούν μάσκα, άλλοι πάλι όχι.
   Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, Υγειονομικός έλεγχος… κανένας. Παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ… Καμία, παρά την υπόσχεση που είχε δοθεί. Στην Κακαβιά, στην Μέρτζιανη και στο Μαυρομάτι, οι εξαιρέσεις είναι ο κανόνας. Απλά κάποιοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το καταλάβουν.
   Σημειώνεται ότι η είσοδος στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, επιτρέπεται για τους Έλληνες πολίτες κατόχους ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς, τους κατόχους άδειας παραμονής στη χώρα, όσους έχουν κύρια κατοικία ή συνήθη διαμονή στη χώρα. Επιτρέπεται ακόμη η διέλευση φορτηγών οχημάτων για την μεταφορά εμπορευμάτων και η είσοδος προσώπων για επαγγελματικές μετακινήσεις που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα. Ουσιαστικά δεν επιτρέπεται η είσοδος σε έναν μικρό αριθμό Αλβανών πολιτών που θα ήθελαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για λόγους τουριστικούς.

  Τα στοιχεία δείχνουν μαζικές αφίξεις
   Την Κυριακή από την… κλειστή Κακαβιά εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος 1664 άτομα και εξήλθαν 1809. Την ίδια ημέρα στον ανοιχτό Προμαχώνα εισήλθαν 2827 και εξήλθαν 863.
   Τη Δευτέρα από την κλειστή πάντα Κακαβιά εισήλθαν στην Ελλάδα 1490 πολίτες και εξήλθαν 1553. Από τον ανοιχτό Προμαχώνα εισήλθαν 1960 και εξήλθαν 517.
   Χθες Τρίτη από την πάντα κλειστή Κακαβιά εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος 1044 πολίτες και εξήλθαν 1055. Την ίδια ημέρα από τον Προμαχώνα ήρθαν στην Ελλάδα 328 άτομα και εξήλθαν 487 καθώς είχε τεθεί σε ισχύ το κλείσιμο των συνόρων της χώρας για τους Σέρβους πολίτες.Προφανώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη λήψης μέτρων όπως είναι ο υγειονομικός έλεγχος στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Σίγουρα έχουν και την ευθύνη!
   Προφανώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη λήψης μέτρων όπως είναι ο υγειονομικός έλεγχος στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Σίγουρα έχουν και την ευθύνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.