6 Ιουν 2020

Ο Άδωνις «βόλεψε» συνεργάτη του με παχυλούς μισθούς και ... αναδρομικά

- Μετέτρεψε την άμισθη θέση σε έμμισθη, με 3.750 ευρώ μηνιαίως συν την αποζημίωση για συμμετοχή στις συνεδριάσεις του ΔΣ
- Και, σα να μην έφτανε αυτό, του έδωσε και αναδρομικά 6 μηνών, ύψους 24.500 ευρώ, αν και φέρεται να μην είχε πατήσει πόδι στον Οργανισμό αυτό το διάστημα


   «Οσμή σκανδάλου» φαίνεται να ενέχει η τοποθέτηση από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, του στενού του συνεργάτη και μέλους της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Δημήτρη Χρόνη, στην θέση του προέδρου στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.
   Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το Documentonews, ο υπουργός Ανάπτυξης όχι μόνο φρόντισε να μετατρέψει την εν λόγω θέση από άμισθη και μη αποκλειστικής απασχόλησης σε αποκλειστικής απασχόλησης με απολαβές κοντά στις 4.000 ευρώ τον μήνα, αλλά επιπλέον του έδωσε αναδρομικά μισθούς έξι μηνών, αν και ο ίδιος φέρεται σχεδόν να μην είχε πατήσει πόδι στον Οργανισμό αυτό το διάστημα.
   Συγκεκριμένα, ο 34χρονος Δημήτρης Χρόνης τοποθετήθηκε στην προεδρία του ΟΒΙ τον Οκτώβριο του 2019, ενώ είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Άδωνι Γεωργιάδη και από τα πρώτα άτομα που ο υπουργός έφερε μαζί του στο υπουργείο Ανάπτυξης.
   Εκείνη την εποχή ήταν γνωστό τόσο στον υπουργό όσο και στον συνεργάτη του πως η θέση του προέδρου είναι άμισθη, μη αποκλειστικής απασχόλησης και πως αποζημίωση προβλέπεται μόνον για τη συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια.
   Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέσα στους οκτώ μήνες που μεσολάβησαν υπουργός και συνεργάτης δρομολόγησαν με μεθοδικότητα την αλλαγή του χαρακτήρα της θέσης του προέδρου του ΟΒΙ, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ από το 1987 που συστάθηκε ο Οργανισμός.
   Ειδικότερα, στις 30 Μαΐου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Α/Φ 395) απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη που συνυπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και με την οποία η θέση του προέδρου του ΟΒΙ κατέστη από άμισθη έμμισθη και από μη αποκλειστικής απασχόλησης, έγινε αποκλειστικής απασχόλησης με απολαβές κοντά στις 4.000 ευρώ τον μήνα.
   Για να δικαιολογηθεί η υπουργική απόφαση, γίνεται λόγος για «την ανάγκη ισότιμης μεταχείρισης των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι οποίοι αποτελούν φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, καθώς και το γεγονός της πλήρους απασχόλησης του Προέδρου στη διοίκηση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.)».
   Κατά τα άλλα, η απόφαση αναφέρει ως προς το δημοσιονομικό της σκέλος τα εξής:
   1. Θα προκληθεί δαπάνη ύψους 48.750 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών, για το τρέχον οικονομικό έτος 2020 και ετήσια δαπάνη ύψους 45.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών, για καθένα από τα επόμενα έτη 2021 και 2022.
   2. Θα προκληθεί επιπλέον της ανωτέρω δαπάνης, ετήσια δαπάνη, η οποία θα ανέλθει κατά ανώτατο όριο στο ποσό των 17.280 ευρώ ως αποζημίωση για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις του ΔΣ..
   3. Η μηνιαία μικτή αμοιβή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΒΙ θα ανέρχεται στο ποσό των 3.750 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών και σε αυτή περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτού για πλήρη απασχόληση στη διοίκηση του νομικού προσώπου.
   4. H μικτή μηνιαία αποζημίωση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΒΙ για συμμετοχή του σε συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ανέρχεται στο ποσό των 160 ευρώ ανά συνεδρίαση. Σε περίπτωση συμμετοχής του σε περισσότερες από δύο συνεδριάσεις, η αποζημίωση του Προέδρου δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 320 ευρώ το μήνα.


   Εκείνο που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι το γεγονός πως ο Άδωνις Γεωργιάδης φρόντισε η απόφασή του να έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου 2019. Αυτό σημαίνει πως μέσα στον Ιούνιο ο Δημήτρης Χρόνης θα λάβει έξι μισθούς - και Δώρο Πάσχα- συνολικού ύψους 24.375 ευρώ. Κι αυτό θα συμβεί χωρίς ο Δημήτρης Χρόνης να έχει πατήσει στον ΟΒΙ το προηγούμενο διάστημα, παρά μόνον για τα μηνιαία Διοικητικά Συμβούλια, για τα οποία θα πληρωθεί έξτρα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.