22 Μαΐ 2020

Στα ψέματα του Σ. Πέτσα απαντά ο... ίδιος ο Γ. Βρούτσης! - VIDEO

- Με ψέματα προσπαθεί να κρύψει ο Πέτσας τη μαύρη «κανονικότητα» στην εργασία που φέρνει η κυβέρνηση. Άραγε ακούει τι λέει ο υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Γιάννης Βρούτσης;
- Αλέξης Χαρίτσης: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν οι υπουργοί της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική!
- Έφη Αχτσιόγλου: Για τους εργαζόμενους που δεν θα μπουν σε καθεστώς μειωμένου μισθού οι απολύσεις είναι πλήρως απελευθερωμένες!


   Με ψέματα προσπαθεί να κρύψει ο Πέτσας την μαύρη «κανονικότητα» στην εργασία που φέρνει η κυβέρνηση και επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Άραγε ακούει τι λέει ο υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Γιάννης Βρούτσης ή τις εκτιμήσεις του ΣΕΒ για την απώλεια 580.000 θέσεων εργασίας το καλοκαίρι;
   Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας να χαρακτηρίζει «επιπόλαια, ανεύθυνη και ψεύτικη» την κριτική και να αποκρύπτει τι πραγματικά συμβαίνει με τα μέτρα της κυβέρνησης στα εργασιακά αλλά πολλοί συμπολίτες μας θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται κατά τουλάχιστον 20% ενώ άλλοι θα μείνουν άνεργοι.




   Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΕΒ η ανεργία θα φτάσει από το 17% στο 22% και η απώλεια σε θέσεις εργασίας θα φτάσει τις 580.000 το καλοκαίρι.
   Ενώ συκοφαντούν και επιτίθενται κατά της ΑΥΓΗΣ γιατί με συνεχόμενα ρεπορτάζ της τους αποκαλύπτει.


   Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, χαρακτήρισε «επιπόλαια, ανεύθυνη και ψεύτικη» την κριτική της αντιπολίτευσης για τη μείωση κατά 20% των μισθών. «Δεν υφίσταται σύγκριση με κάποιον αριθμό εκεί που θα έμπαινε λουκέτο. Αλλά, μόνο με το μηδέν. Με την ανεργία. Και την ανασφάλεια» ισχυρίστηκε.
   «Εκεί που θα υπήρχαν αναπόφευκτα λουκέτα, ιδίως στον τουρισμό, στις μεταφορές, τον πολιτισμό και στην εστίαση, εμείς διατηρούμε τις θέσεις εργασίας, χωρίς μεταβολή των εργασιακών σχέσεων. Διατηρούμε δηλαδή το μισθό των εργαζομένων» ανέφερε ο Στ. Πέτσας.
   Ωστόσο σε δηλώσεις του ο Γιάννης Βρούτσης τον έχει διαψεύσει και εξηγεί ακριβώς τι μισθό θα παίρνουν οι εργαζόμενοι.
   Αν παραδείγματος χάριν ένας εργαζόμενος παίρνει 1000 ευρώ τότε στα 500 ευρώ της απώλειας αν εργασθείς μισό χρόνο, έρχομαι και σου δίνω για αυτούς τους 4 μήνες τα 300 ευρώ που είναι το 60% πάνω στα 500.
   500 + 300 = 800 αλλά από αριθμητική δεν ξέρει ο Στ. Πέτσας μάλλον.

  Αλ. Χαρίτσης: Το κράτος θα συμπληρώνει το 60% του υπόλοιπου 50% αυτό συνεπάγεται μείωση 20% στους μισθούς
   «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπαθεί, αλλά η πραγματικότητα εξακολουθεί να τον διαψεύδει» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα.
   «Σήμερα, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν μειώνονται οι μισθοί. Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν χτες οι υπουργοί της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, λοιπόν, στις επιχειρήσεις πλέον ο εργοδότης θα καταβάλλει το 50% του μισθού και το κράτος θα συμπληρώνει το 60% του υπόλοιπου 50%. Αυτό συνεπάγεται μείωση μισθού 20%» τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης.
   Όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της. Περιγράφει ένα μέλλον με μειώσεις μισθών και εμπέδωση πρακτικών εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας. Ενώ όσο επιμένει στις αναστολές συμβάσεων εργασίας, επιδοτεί την ανεργία. Όσα λεκτικά σχήματα και αν επιστρατεύσει».
   «Μπορούμε αλλιώς! Με το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ που εγγυάται στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας με γνώμονα την προστασία της εργασίας και της ασφάλειας των πολλών» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.

  Η Έφη Αχτσιόγλου αποκάλυψε τα ψεύδη της κυβέρνησης
   Όπως σαφώς προκύπτει από τις κάρτες που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση, η θέση εργασίας διατηρείται μόνο για τον εργαζόμενο που μειώνεται ο μισθός του κατά 20% και τίθεται σε εκ περιτροπής απασχόληση.
   Για τους εργαζόμενους που δεν θα μπουν σε καθεστώς μειωμένου μισθού οι απολύσεις είναι πλήρως απελευθερωμένες.
   Επομένως, ο ισχυρισμός της κυβέρνησης περί γενικευμένης ρήτρας διατήρησης των θέσεων εργασίας είναι ψευδής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.