11 Μαρ 2020

Eπιτέλους κατάλαβε ο Κυρ. Μητσοτάκης: «Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες» - VIDEO

- «Τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν και να εκτελούνται όσο είναι δυνατόν από το σπίτι»
- Έστω καθυστερημένα, ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αφήσει πίσω του τις ιδεοληψίες της Εκκλησίας και να δηλώσει ότι «ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες»


   Έστω καθυστερημένα, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αφήσει πίσω του τις ιδεοληψίες της Εκκλησίας και να δηλώσει ότι «ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες».
   «Δεν θέλουμε να βλάψουμε τον εαυτό μας και αυτούς που αγαπάμε. Προσωπικά ένιωσα έντονη την ανάνγκη να επικαλεστώ την πίστη μου. Ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγο σε δηλώσεις του.
   «Τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν και να εκτελούνται όσο είναι δυνατόν από το σπίτι, ώστε να αποφεύγονται οι μεγάλες συναθροίσεις», πρόσθεσε, ενώ απηύθυνε συγκεκριμένο μήνυμα στην Ιερά Σύνοδο: «Προσβλέπω στην στήριξη της Εκκλησίας στον κοινό σκοπό, αλλά ο θεσμικός μου ρόλος μού επιβάλλει να τοποθετηθώ με σαφήνεια στο θέμα».



   Υπενθυμίζεται ότι επί μέρες, αλλά και σήμερα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του, Αλ. Χαρίτση, ο ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυε προς τον πρωθυπουργό ότι «με τη Δημόσια Υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε», καλώντας την κυβέρνηση και τον Κυρ. Μητσοτάκη «να μαζέψει τα στελέχη του και να πάρει άμεσα μέτρα χωρίς εξαιρέσεις για την Εκκλησία», και τονίζοντας: «Δεν είναι θέμα ευσέβειας και θρησκευτικής πίστης αλλά κοινωνικής ευθύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.