20 Φεβ 2020

Στην προανακριτική οι τιμολογήσεις φαρμάκων του Άδωνη Γεωργιάδη

- Εύλογα ερωτηματικά για τις υπερτιμολογήσεις συγκεκριμένων φαρμάκων, οι οποίες καταγράφονται την περίοδο εκείνη, εν μέσω οικονομικής κρίσης
- Ακριβές το δημοσίευμα της Αυγής, παραδέχεται ο πρώην Υπουργός Υγείας


   Στην προανακριτική, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε σήμερα το πρωϊ ο ΣΥΡΙΖΑ, να καταθέσει ο Σπ. Ευαγγελάτος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Φαρμακείων του Υπουργείου Υγείας, επι υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.
   Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Αυγή, σε ένορκη κατάθεσή του στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, ο Σπ. Ευαγγελάτος έχει δηλώσει ότι οι τιμολογήσεις φαρμάκων την περίοδο που υπηρετούσε στην συγκεκριμένη θέση, γίνονταν με εντολή του Υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη.
   Το γεγονός δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τις υπερτιμολογήσεις συγκεκριμένων φαρμάκων, οι οποίες καταγράφονται την περίοδο εκείνη, εν μέσω οικονομικής κρίσης.
   Ο Άδωνης Γεωργιαδης επιχείρησε σήμερα να υποβαθμίσει το δημοσίευμα της Αυγής, ισχυριζόμενος ότι η κατάθεση του Σπ. Ευαγγελάτου στην Επιθεώρηση Δημοσίας Διοίκησης είναι γνωστή - πράγμα απολύτως ανακριβές.
   Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η ένορκη κατάθεση του Σπ. Ευαγγελάτου που αποκάλυψε η Αυγή είναι ακριβής και ότι ο ίδιος καθόριζε τις τιμές των φαρμάκων. Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς οι υπερτιμολογήσεις των σκευασμάτων της Novartis την περίοδο εκείνη είναι κάτι που δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.