28 Ιαν 2020

Κανείς δεν πάει χαμένος με κυβέρνηση Μητσοτάκη: Βόλεψαν και τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου

«Δεν θέλουμε να σας απαντήσουμε ποιος είναι ο μισθός του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου»


   Ακόμη ένας δημοσιογράφος που είχε ταχθεί ανοικτά κατά της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και φανατικά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετήθηκε σε οργανισμό του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
   Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ο οποίος τοποθετήθηκε ως σύμβουλος επικοινωνίας και Τύπου στον διευθύνοντα σύμβουλο της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤΥΠ ΑΕ). Της εταιρείας δηλαδή που προήλθε από τη συγχώνευση των εταιρειών "Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων" (ΟΣΚ ΑΕ) και "Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων" (ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ) και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
   Η εταιρεία είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές όπως για παράδειγμα νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κα! Σκοπός της εταιρείας, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, είναι «η παροχή πρωτοπόρων και καινοτόμων δημοσίων κτιρίων, με σεβασμό στο περιβάλλον και πάνω από όλα με τους ευνοϊκότερους όρους για το δημόσιο συμφέρον».
   Είναι μια «κατασκευαστική δημόσια εταιρεία ιδιωτικού δικαίου» που δημιουργήθηκε το 2013, με κύριες πηγές χρηματοδότησης τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ενώ συχνά δανειοδοτείται και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Μάλιστα, η εταιρεία δεν έχει υποχρέωση να αναρτά πράξη στη «Διαύγεια» και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει σχετικό έγγραφο, αν ανατρέξει κανείς στην πλατφόρμα για την τοποθέτηση του.
   Η αλήθεια είναι ότι ο διορισμός Παπαπαναγιώτου είναι κάτι που δεν μας ξαφνιάζει. Από τον Ιούλιο υπήρχαν δημοσιεύματα που έλεγαν ότι προαλείφεται για διευθυντής στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος Παπαπαναγιώτου ανήκε στον κύκλο των συμβούλων επικοινωνίας του Κ. Μητσοτάκη καθ' όλη τη διάρκεια που βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
   Τι να κάνουμε, γραμμάτια είναι αυτά και ξεχρεώνονται...
πηγή

«Δεν θέλουμε να σας απαντήσουμε ποιος είναι ο μισθός του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου»


Ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου διορίστηκε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε μία εταιρία του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα.
Αυτό σημαίνει πως ο πύρινος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου που έδωσε αγώνα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θα πληρώνεται με δημόσιο χρήμα.
Ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου που ήταν παθιασμένος εναντίον των μετακλητών υπαλλήλων, διορίστηκε Σύμβουλος Επικοινωνίας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές) Αθανάσιο Γιάνναρη.
O Μπάμπης Παπαπαναγιώτου που άκουγε τη λέξη «μετακλητός» και δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Ενδεικτικά από το Twitter, επί λέξει, μερικές δικές του φράσεις:
  • «Ένιοι μετακλητοί επιμένουν να περιφέρουν και να επιδεικνύουν το χαμηλό IQ τους».
  • «Έναν ΕΝΦΙΑ τον «έφαγαν» οι μετακλητοί. Δυο δις αυξήθηκε η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου από το 2015 έως σήμερα».
  • «Ζει κανένας καλύτερα σήμερα, απ ότι το 2014; Προφανώς. 100.000 διορισμένοι, καμιά 70αρια σύζυγοι, μια Δοικητική Υπάλληλος του ΕΜΠ που έγινε καθηγήτρια Παν/μιου, έμποροι του μεταναστευτικού, 3000 μετακλητοί και ο Καρανίκας».
Επικοινωνήσαμε με τις Δημόσιες Σχέσεις της ΚΤΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές) και τους θέσαμε τρία απλά ερωτήματα. Τα δύο πρώτα έχουν να κάνουν με τον αν υπήρχε και από πριν η συγκεκριμένη θέση του Σύμβουλου Επικοινωνίας και τι ανάγκη έχει ο κύριος Αθανάσιος Γιάνναρης από τις συμβουλές του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Η απάντηση ήταν πως «είναι στην απόλυτη ευχέρεια του Διευθύνοντος Συμβούλου να κρίνει ποιες είναι οι ανάγκες της εταιρίας και αναλόγως να προσλάβει κόσμο». Τίποτε άλλο.
Η τρίτη ερώτηση είχε να κάνει με το μισθό του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Από την ΚΤΥΠ ΑΕ μας είπαν πως «δεν υποχρεούνται να αναρτήσουν το ποσό στη Διαύγεια». Οπότε τους ζητήσαμε επισήμως να μας πουν το μισθό του Μπάμπη μια και, διάολε, μιλάμε για δημόσιο χρήμα. «Δεν θέλουμε να σας απαντήσουμε ποιος είναι ο μισθός του κ. Παπαπαναγιώτου», η μη απάντησή τους.
Για τις συμβουλές που θα δίνει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, δε χρειάζεται να το ψάξουμε παραπάνω, καταλαβαίνουμε άλλωστε όλοι μας για το τι είδους και τι επιπέδου θα είναι... Για το μισθό του όμως να είναι σίγουροι πως θα το μάθουμε πολύ γρήγορα.
Οι δημόσιοι λειτουργοί, όπως ο κ. Γιάνναρης της ΚΤΥΠ ΑΕ, θα έπρεπε να νιώθουν την ανάγκη, να διαθέτουν την ευθιξία θα έλεγα, να ενημερώνουν τον κόσμο όταν η συζήτηση αφορά δημόσιο χρήμα. Κάτι που ισχύει πολύ περισσότερο για τους δημοσιογράφους που πληρώνονται με αυτό.

Επικοινωνία του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου με την «Εφ.Συν.»

O Μπάμπης Παπαναγιώτου επικοινώνησε με την «Εφ.Συν.» και μας διευκρινίζει πως δεν είναι μετακλητός υπάλληλος και ο μισθός του είναι όσο προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε με την ΚΤΥΠ ΑΕ. Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι είναι μετακλητός υπάλληλος, την απέχθειά του προς τους μετακλητούς υπαλλήλους στηλιτεύσαμε. Υποθέτουμε πως θα είναι ενάντια και στους μετακλητούς αυτής της κυβέρνησης. Όσο για το μισθό του, αυτό ακριβώς ρωτάμε: τι προβλέπει η συγκεκριμένη σύμβαση της ΕΣΗΕΑ; Επαναλαμβάνουμε, μιλάμε για δημόσιο χρήμα, για μία εταιρία του ευρύτερου δημοσίου τομέα και όχι για μία ιδιωτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.