20 Απρ 2019

Όλγα Γεροβασίλη: Με τη Λυδία Κονιόρδου στην ιστορική Γέφυρα Πλάκας

Κερδήθηκε το στοίχημα, η αναστήλωση ολοκληρώνεται το φθινόπωρο


   Ήταν πρωί της 1ης του Φλεβάρη του 2015, μόλις μία εβδομάδα μετά τις εκλογές και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας κατέρρευσε. Από την πρώτη στιγμή, αποτέλεσε στοίχημα για την κυβέρνηση και για τον Ηπειρώτη πρωθυπουργό προσωπικά, η αναστήλωση αυτού του εμβληματικού μνημείου, που αποτελεί σύμβολο όχι μόνο για τα Τζουμέρκα και την Ήπειρο, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Και, όπως φαίνεται, το στοίχημα κερδήθηκε.
   Αύριο, Κυριακή 21 Απριλίου, στις 10 π.μ, δυο γυναίκες , που η κάθε μία από το πόστο της έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αίσια έκβαση του μοναδικού στην Ελλάδα εγχειρήματος, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, θα επισκεφθούν την ιστορική Γέφυρα Πλάκας και θα ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες, όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.
   Οι εργασίες για τη β’ φάση της αναστήλωσης της Γέφυρας Πλάκας, που είχαν διακοπεί στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, λόγω χειμώνα, επανεκκίνησαν από τη Δευτέρα 8 Απριλίου.


   Μετά τη διαμόρφωση του εργοταξίου στην κοίτη του Αράχθου και του χώρου πάνω από το ανατολικό βάθρο, το επόμενο βήμα θα είναι η μεταφορά και εγκατάσταση του τεχνικού εξοπλισμού της εταιρείας «Νήρικος Α.Ε.», ώστε στη συνέχεια να γίνει η τοποθέτηση του μεταλλότυπου και να ξεκινήσει η αποκατάσταση του κεντρικού τόξου (μήκους 27,6 μέτρων), του καταστρώματος και των στηθαίων, καθώς και των υπόλοιπων εργασιών ολοκλήρωσης της αποκατάστασης της γέφυρας.


   «Είμαι απόλυτα αισιόδοξος, θα έλεγα σίγουρος, ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί και τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο το γεφύρι θα στέκεται ξανά πάνω από τον Άραχθο», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές. Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους ιδιοκτήτες εκτάσεων στην περιοχή, που έδωσαν την άδειά τους για να διαμορφωθούν προσβάσεις προς τον χώρο του εργοταξίου, με τρόπο που να παρακάμπτεται πλήρως η κοίτη του ποταμού, γεγονός που θα επιτρέψει την εκτέλεση των εργασιών, ακόμη κι αν υπάρχει σημαντικός όγκος νερού από συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις ή από το λιώσιμο του χιονιού στα ορεινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.