4 Μαρ 2019

Σκοτωμός στη ΝΔ για τον Γεωργιάδη

Χαμός στην Πειραιώς με το non paper του Κυρανάκη, που «αποκάλυψε» την… αέναη και μυστηριώδη σχέση που συνδέει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Νίκο Γεωργιάδη


   Την… αέναη και μυστηριώδη σχέση που συνδέει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Νίκο Γεωργιάδη «αποκάλυψε» το «non paper» που κυκλοφόρησε μέσα στην εβδομάδα από κύκλους της ΝΔ, η οποία στη συνέχεια το απέσυρε σε ελάχιστον χρόνο, διαψεύδοντας επισήμως τον ανεπίσημο εαυτό της!
   Την προηγούμενη Τετάρτη έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία ένα μακροσκελές κείμενο, το οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «βουλευτές της ΝΔ κάνουν λόγο για πρωτοφανή πολιτικό κανιβαλισμό από το Μαξίμου εναντίον του Νίκου Γεωργιάδη υποστηρίζοντας ότι “καθώς θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό, είναι ωμή και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη να προδικάζει κανείς την τελεσίδικη απόφασή της”».
   Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, το κείμενο συνέταξε μια συγκεκριμένη ομάδα, με πρωτοβουλία του Κώστα Κυρανάκη, ο οποίος, ως γνωστόν, ήταν παρών στο δικαστήριο όπου δικαζόταν ο Νίκος Γεωργιάδης, υπέρ του οποίου κατέθεσε -υπενθυμίζεται- και η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.
   Όταν το επίμαχο κείμενο δημοσιεύτηκε για λίγες ώρες στα δημοσιογραφικά sites, προκάλεσε «σοκ» στο επίσημο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ. Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο περιγράφουν έναν έξαλλο Τάκη Θεοδωρικάκο, ενώ έντονη ήταν η δυσαρέσκεια και του Κωνσταντίνου Ζούλα. Οι δύο έμπειροι περί την επικοινωνία συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αντελήφθησαν από την πρώτη στιγμή το εύρος και τις συνέπειες της επικοινωνιακής γκάφας Κυρανάκη, με αποτέλεσμα να σπάσουν κυριολεκτικά τα τηλέφωνα. Η κατάληξη ήταν νέα διαρροή από τη ΝΔ, κύκλοι της οποίας διέψευδαν την ύπαρξη non paper, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, είχε ήδη δημοσιευτεί.


  Πρώτα μούδιασμα, μετά δυο γραμμές
   Ο εμφύλιος στο επικοινωνιακό επιτελείο του προέδρου της ΝΔ ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου, καθώς η υπόθεση Γεωργιάδη έχει προκαλέσει πολλαπλές συγκρούσεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Κι αν στελέχη της που συνδέονται στενά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη βγήκαν με διάφορους τρόπους στο πλευρό του πρωτόδικα καταδικασμένου για παιδεραστία πρώην βουλευτή, κορυφαίοι «γαλάζιοι» βουλευτές δεν πήραν αποστάσεις μόνο αλλά τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα απέναντι στον πρώην στενό συνεργάτη του προέδρου.
   Μετά τους Κυρανάκη και Ασημακοπούλου, ήταν η σειρά του γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, αφενός να στηρίξει τον καταδικασθέντα αλλά και να πολιτικοποιήσει μια υπόθεση παιδεραστίας. «Κατά τη γνώμη μου, από την πρώτη στιγμή υπήρξε σκευωρία», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε: «Ο κ. Γεωργιάδης υπήρξε ένας από τους εθελοντές που υποστήριξαν τον κ. Μητσοτάκη επί τρεις μήνες, όσο διήρκεσε η προεκλογική περίοδος στη ΝΔ. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, μερικές μέρες μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη», για να ολοκληρώσει λέγοντας ότι «η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει» και ότι «με τις επιθέσεις σε βάρος του παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητάς του».
   Ώρες αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, αναφέρθηκε ονομαστικά στον γραμματέα, ξεκαθαρίζοντας με σαφήνεια ότι η υπόθεση Γεωργιάδη είναι προσωπική και σε καμία περίπτωση πολιτική. «Ο κ. Αυγενάκης έχει την ευθύνη της συγκεκριμένης φράσης. Η ανακοίνωση της ΝΔ δεν αναφέρει για “σκευωρία”», είπε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι «ο συγκεκριμένος άνθρωπος, από τη στιγμή που κατέστη γνωστή η συγκεκριμένη κατηγορία, δεν έχει σχέση με τη ΝΔ».
   Η αλήθεια είναι ότι στην Πειραιώς η καταδικαστική απόφαση για τον Νίκο Γεωργιάδη για ασέλγεια ανηλίκων έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Είχε καλλιεργηθεί -τεχνηέντως ή όχι, δεν είναι απολύτως καθαρό- η εκτίμηση ότι ο πρώην βουλευτής θα αθωωνόταν από τις κατηγορίες. Έτσι, με το άκουσμα της απόφασης υπήρξε αμηχανία και «μούδιασμα» στο κομματικό επιτελείο.
   Η σχέση Μητσοτάκη – Γεωργιάδη είναι γνωστή εδώ και χρόνια, ενώ, όταν ο πρώτος αναδείχθηκε πρόεδρος του κόμματος, ο δεύτερος ήταν στον στενό πυρήνα του. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες της νικηφόρας νύχτας των εσωκομματικών εκλογών, όπου ο κ. Γεωργιάδης οργανώνει και συντονίζει στο γραφείο του νέου «γαλάζιου» προέδρου. Ο κ. Γεωργιάδης αρχικά είχε τοποθετηθεί επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, ωστόσο οι επιθέσεις που δέχτηκε, ακόμα και εκ των έσω, τον ανάγκασαν να παραιτηθεί μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του από τη Δικαιοσύνη. Αυτό είχε αποτέλεσμα ο Νίκος Γεωργιάδης να δρα στο παρασκήνιο ως άτυπος σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, χωρίς να εμφανίζεται στην Πειραιώς.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.