1 Μαρ 2019

Η Τζένη Ταπραντζή για το θέμα του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Άρτας

- «Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να παραμείνει στα χέρια των ανθρώπων που τον πονούν και τον σέβονται»
- «Οι ψαράδες του συνεταιρισμού θα πρέπει να έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα της εκμετάλλευσης αλλά και την ευθύνη προστασίας της λιμνοθάλασσας»


   Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την διαχείριση του Αλιευτικού Συνεταιρισμού η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, σημείωσε πως οι λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά ιχθυοτροφεία της Ελλάδας. Είναι ένα φυσικό λιβάδι αλιευμάτων και ταυτόχρονα ένας σημαντικός υγροβιότοπος με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους αργυροπελεκάνους (ένα από τα σπανιότερα είδη πουλιών στον κόσμο).
   Στη δήλωσή της η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων σημειώνει πως «η δημοτική μας παράταξη κι εγώ προσωπικά, ως υποψήφια Δήμαρχος, από την πρώτη κιόλας δήλωση της υποψηφιότητάς μου, δεσμευτήκαμε γι αυτό το κορυφαίο θέμα της περιοχής μας με την χαρακτηριστική επικεφαλίδα: «… της Αλιείας που χτυπήθηκε νόμιμα και “λάθρα”…». Στην βάση αυτή θα έχουμε ξεκάθαρη θέση, σε κάθε ζήτημα που προκύπτει και στο μέλλον γι αυτό το σημαντικό ζήτημα, δηλαδή, με ποιόν τελικά θα είμαστε μέχρι το τέλος. Οι ψαράδες του συνεταιρισμού θα πρέπει να έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα της εκμετάλλευσης αλλά και την ευθύνη της προστασίας αυτού του υφάλμυρου τόπου, που θρέφει με τον φυσικό του πλούτο τις οικογένειες τους εδώ και πολλές γενιές.
   Και καταλήγει η Τζένη Ταπραντζή τονίζοντας με έμφαση: «Μέσα από το συνεταιριστικό κίνημα μπορεί αυτός ο τόπος να αναπτυχθεί. Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να παραμείνει στα χέρια των ανθρώπων που τον πονούν και τον σέβονται. Να έχουν δουλειά οι νέοι των χωριών και να μην είναι εργάτες άλλων συμφερόντων που δεν σέβονται τον τόπο μας και με βάση την αρχή: Οικοσύστημα – Παράδοση- Άνθρωπος. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την ανάπτυξη, οι άνθρωποι του μόχθου, χέρι – χέρι μαζί μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.