23 Φεβ 2019

Μαζεύετε πλαστικά καπάκια για αναπηρικά αμαξίδια και ζείτε στην Άρτα; Ας... προσέχατε! (Φωτογραφίες)

- Αποκαλυπτικά τραγικές οι φωτογραφίες από το Αμαξοστάσιο του Δήμου
- Όταν είσαι δήμαρχος του facebook, απ' το facebook θα το 'βρεις...

   Φαντάζομαι πως όλοι σας γνωρίζετε τη δράση "Πλαστικά καπάκια για αναπηρικά αμαξίδια". Μια δράση ευαισθησίας, με την οποία τα πλαστικά καπάκια συγκεντρώνονται, δίνονται σε εταιρεία ανακύκλωσης και με τα χρήματα αγοράζονται αναπηρικά αμαξίδια, ορθοπεδικά είδη, τεχνικά μέλη, αναλώσιμα και άλλα είδη, που έχουν ανάγκη συμπολίτες ΑμεΑ, που δεν έχουν ασφάλιση ή τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν.
   Μια δράση που αγκαλιάστηκε πανελλαδικά, καθώς σε κάθε σχολείο, σε πάρα πολλούς χώρους δουλειάς θα δείτε τα ειδικά δοχεία, όπου ο κόσμος φέρνει σε σακούλες από τα σπίτια του τα καπάκια που έχει μαζέψει.
   Όλα καλά κι όλα ωραία. Μόνο, που, όπως θα δείτε στις αποκαλυπτικές φωτογραφίες, εκεί που σταματάει η κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία, αρχίζει ο... Δήμος Αρταίων.
   Κι αυτό διότι είναι προφανές ότι την αρμοδιότητα και την ευθύνη της συγκέντρωσης και της παράδοσης των πλαστικών καπακιών την έχει ο Δήμος, μέσω της υπηρεσίας καθαριότητας.
   Ο Δήμος μας έχει το μεγάλο προνόμιο να διαθέτει φεϊσμπουκάτο δήμαρχο. Ξερόβηξε; Θα το διαβάσετε στο fb και θα συνοδεύεται και από φωτογραφία. Αλλά, έλα μου που όταν είσαι δήμαρχος του facebook, απ' το facebook θα το 'βρεις...
   Υπάρχει μια σελίδα αρτινού ενδιαφέροντος στο facebook, που ονομάζεται "Τα Παρασάνταλα της Άρτας μας - Ο Δήμαρχος τα βλέπει?" Αντιγράφω και παραθέτω τις φωτογραφίες που πόσταρε:

"Αυτά ειναι τα πλαστικά καπάκια που συγκεντρώνει ο Δήμος Αρτας για καλό σκοπό.....πεταμένα στο αμαξοστάσιο του Δήμου απέναντι απο το 4ο Δημοτικό !!!
Αυτο ειναι που λέει ο λαός «κάνε το καλό κ ρίχτο στο γυαλο» !!!
Ντροπή κ μόνο ντροπή !!!!"






   Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το ποστάρισμα στη σελίδα έχει ήδη 54 σχόλια (Δήμαρχε, μη τα διαβάσεις, θα στενοχωρηθείς...) και 200 (!) κοινοποιήσεις.
   Μην παραξενευτείτε, λοιπόν, αν αύριο - μεθαύριο δείτε φωτογραφία στο facebook με τον Δήμαρχο στο τιμόνι εκσκαφέα να μαζεύει στοργικά τα πλαστικά καπάκια, για να τα αποδώσει εκεί που πρέπει, για τον ιερό σκοπό που τα μαζεύαμε, βγάζοντας και λόγο (δεκαρίσιο τον λένε στο χωριό μου), στον οποίο θα επισημαίνει την κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη που διακατέχει οριζοντίως και καθέτως τη δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.