21 Δεκ 2018

Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου εξελέγη ο Γιώργος Παππάς!

- Έσπασε το "γιαννιώτικο άβατο"!
- Πρώτη φορά που τη θέση του Προέδρου καταλαμβάνει Μηχανικός που δεν δραστηριοποιείται στα Γιάννενα
- Γ.Παππάς: Ιδιαίτερη τιμή και πολύ σοβαρή και μεγάλη ευθύνη για την παράταξή μας κι εμένα προσωπικά


   Η Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου-Λευκάδας, παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε τα ηνία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου (ΤΕΕ-ΤΗ), ενός από τα 17 συνολικά Περιφερειακά Τμήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
   Η κάλπη των Μηχανικών της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Θεσπρωτίας, της Λευκάδας και της Πρέβεζας, που στήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην έδρα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στα Γιάννενα, ανέδειξε νέο Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής τον Χημικό Μηχανικό Γιώργο Παππά, ο οποίος υπερίσχυσε στην ψηφοφορία μεταξύ των 50 παρόντων μελών της Αντιπροσωπείας, λαμβάνοντας 26 ψήφους, έναντι 20 ψήφων του έτερου υποψηφίου, επικεφαλής της ΔΚΜ Πολιτικού Μηχανικού κου Ιωάννη Τσίγκρου και 4 λευκών ψηφοδελτίων.
   Για την θέση του Αντιπροέδρου της Διοικούσας υπήρξε μία μόνο υποψηφιότητα, αυτή του μέχρι πρότινος Προέδρου Πολιτικού Μηχανικού κου Ιωάννη Λυκοτραφίτη, ο οποίος στην ψηφοφορία που ακολούθησε συγκέντρωσε 27 ψήφους και κατέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου.
   Στα αξιοσημείωτα των χθεσινών εκλογών είναι τρία γεγονότα.
   α) Ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Παππά συσπείρωσε στην κάλπη τις δύο παρατάξεις με αναφορά στη ΝΔ (την "επίσημη" ΔΚΜ του κου Τσίγκρου και τη μέχρι πρότινος "αντάρτικη" ΔΙΑΔΡΑΣΗ του νυν Αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και Γραμματέα της Διοικούσας του ΤΕΕ κου Αλέξανδρου Λάμπρου).
   β) Το ότι όλα τα χρόνια της λειτουργίας του ΤΕΕ-ΤΗ οι εκλογές του διενεργούνται με εφαρμογή της απλής αναλογικής και η "συντηρητική παράταξη" δεν έχει εκλέξει ποτέ Πρόεδρο, όπως συνέβη ΚΑΙ αυτή τη φορά. Αυτό άλλωστε εξηγεί γιατί κάποιοι έχουν τόσο απέχθεια στην απλή αναλογική.
   Και γ) ότι, από τη δεκαετία του 1950, που ιδρύθηκε το εν λόγω Περιφερειακό Τμήμα, είναι η πρώτη φορά που τη θέση του Προέδρου του καταλαμβάνει Μηχανικός που δεν δραστηριοποιείται στην πόλη των Ιωαννίνων.
   Με πολύχρονη ενεργή ανάμιξη στον τεχνικό χώρο και χρόνια "επιμελητηριακός", ο φίλος και συντοπίτης Γιώργος, έσπασε το "γιαννιώτικο άβατο".
   Ως φίλος και συντοπίτης του, δεν μπορώ παρά να είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιτυχία και την αναγνώριση του Γιώργου από τους συναδέλφους του και του εύχομαι καλή θητεία και δύναμη στα νέα του απαιτητικά καθήκοντα.
   Και είναι πραγματικά απαιτητικά τα νέα καθήκοντα, καθώς το ΤΕΕ δεν είναι μια συνδικαλιστική οργάνωση, αλλά Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που έχει τον θεσμικό ρόλο του τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας.
   Όπως ανέφερε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

   "Η παράταξή μας στο ΤΕΕ-ΤΗ, ένα από τα δεκαεπτά συνολικά περιφερειακά τμήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η "Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου-Λευκάδας", από χθες ανέλαβε την ευθύνη να προεδρεύει στη Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού μας Τμήματος.
   Προσωπικά νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συναδέλφους της παράταξής μας, που με επέλεξαν στο να διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου, τους συναδέλφους άλλων παρατάξεων, που με την ψήφο τους μας εμπιστεύθηκαν, όλους τους συναδέλφους της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ-ΤΗ που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, θωρακίζοντας θεσμικά τη δημοκρατική εκλογή των οργάνων διοίκησης και τους υπαλλήλους του ΤΕΕ-ΤΗ για την πολύτιμη συνδρομή τους στη χθεσινή διαδικασία.
   Η θέση που αναλαμβάνουμε συνιστά για την παράταξή μας κι εμένα προσωπικά ιδιαίτερη τιμή και πολύ σοβαρή και μεγάλη ευθύνη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.