- Ημερίδα στην Πρέβεζα με τις Σαρδέλα, Γάμπαρη, Κουτσομούρα να έχουν την τιμητική τους
- Προσδιορισμός και ταυτοποίηση καινοτόμων προϊόντων Π. Ο. Π. ή Π. Γ. Ε. Αμβρακικού στο πλαίσιο της αξιοποίησης και της αειφόρου διαχείρισης των ιχθυαποθεμάτων του κόλπου
Τα ψάρια του Αμβρακικού είναι όντως από τα καλύτερα; Σε αυτό το ερώτημα έδωσε απάντηση και μάλιστα καταφατική, η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «Προσδιορισμός και ταυτοποίηση καινοτόμων προϊόντων Π. Ο. Π. ή Π. Γ. Ε. Αμβρακικού συγκεκριμένων ειδών της ιχθυοπανίδας του Αμβρακικού κόλπου στο πλαίσιο της αξιοποίησης και της αειφόρου διαχείρισης των ιχθυαποθεμάτων του κόλπου».
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 στις 7 το απόγευμα, στην πόλη της Πρέβεζας (Θεοφάνειος Αίθουσα Τέχνης).
Διακεκριμένοι επιστήμονες ανέλυσαν ζητήματα όπως:
- Η Καινοτομία του Έργου και των Αποτελεσμάτων του: Ιωάννης Σκούφος, D.V.M., M.Sc., PhD, Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
- Μέθοδοι Προσέγγισης Τριών Μοναδικών Ψαριών του Αμβρακικού (Σαρδέλα, Γάμπαρη, Κουτσομούρα): Ιωάννης Πάσχος, PhD, Ομότιμος καθηγητής Τ.Ε.Ι. Ηπείρου
- Άνθρωποι και Αμβρακικός: Μια Ιστορία Ζωής: Ευαγγελία Γκούβα, M.Sc., PhD(c), ΕΔΙΠ Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
- Βιολογικά, Γενετικά, Βιοχημικά και Ποιοτικά Χαρακτηριστικά των Ψαριών του Αμβρακικού (Σαρδέλα, Γάμπαρη, Κουτσομούρα): Κώστας Περδικάρης, M.Sc., PhDΙχθυολόγος Τμήματος Αλιείας, Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας
- Στρατηγική Διάχυσης των Π.Ο.Π. Προϊόντων Σαρδέλας και Γάμπαρης του Αμβρακικού στη Διεθνή Αγορά: Ευστάθιος Χρόνης, M.Sc.,Υγιεινολόγος-Μικροβιολόγος
Το παραπάνω έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την περιοχή του Αμβρακικού κόλπου με τίτλο «ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ (ΑΝΑΣΑ)» του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με υπεύθυνο τον κ. Σκούφο Ιωάννη, Καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
- Προσδιορισμός και ταυτοποίηση καινοτόμων προϊόντων Π. Ο. Π. ή Π. Γ. Ε. Αμβρακικού στο πλαίσιο της αξιοποίησης και της αειφόρου διαχείρισης των ιχθυαποθεμάτων του κόλπου
Τα ψάρια του Αμβρακικού είναι όντως από τα καλύτερα; Σε αυτό το ερώτημα έδωσε απάντηση και μάλιστα καταφατική, η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «Προσδιορισμός και ταυτοποίηση καινοτόμων προϊόντων Π. Ο. Π. ή Π. Γ. Ε. Αμβρακικού συγκεκριμένων ειδών της ιχθυοπανίδας του Αμβρακικού κόλπου στο πλαίσιο της αξιοποίησης και της αειφόρου διαχείρισης των ιχθυαποθεμάτων του κόλπου».
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 στις 7 το απόγευμα, στην πόλη της Πρέβεζας (Θεοφάνειος Αίθουσα Τέχνης).
Διακεκριμένοι επιστήμονες ανέλυσαν ζητήματα όπως:
- Η Καινοτομία του Έργου και των Αποτελεσμάτων του: Ιωάννης Σκούφος, D.V.M., M.Sc., PhD, Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
- Μέθοδοι Προσέγγισης Τριών Μοναδικών Ψαριών του Αμβρακικού (Σαρδέλα, Γάμπαρη, Κουτσομούρα): Ιωάννης Πάσχος, PhD, Ομότιμος καθηγητής Τ.Ε.Ι. Ηπείρου
- Άνθρωποι και Αμβρακικός: Μια Ιστορία Ζωής: Ευαγγελία Γκούβα, M.Sc., PhD(c), ΕΔΙΠ Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
- Βιολογικά, Γενετικά, Βιοχημικά και Ποιοτικά Χαρακτηριστικά των Ψαριών του Αμβρακικού (Σαρδέλα, Γάμπαρη, Κουτσομούρα): Κώστας Περδικάρης, M.Sc., PhDΙχθυολόγος Τμήματος Αλιείας, Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας
- Στρατηγική Διάχυσης των Π.Ο.Π. Προϊόντων Σαρδέλας και Γάμπαρης του Αμβρακικού στη Διεθνή Αγορά: Ευστάθιος Χρόνης, M.Sc.,Υγιεινολόγος-Μικροβιολόγος
Το παραπάνω έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την περιοχή του Αμβρακικού κόλπου με τίτλο «ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ (ΑΝΑΣΑ)» του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με υπεύθυνο τον κ. Σκούφο Ιωάννη, Καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.