4 Νοε 2018

Σε πανικό η Ν.Δ. και τα ΜΜΕ της εν αναμονή του πορίσματος για τα σκάνδαλα στην Υγεία

- Τις επόμενες δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από αύριο, Δευτέρα 5/11, δημοσιοποιούνται τα 4 κύρια κεφάλαια του πορίσματος
- Πριν ακόμα μαθευτεί τι περιέχει, ο εκνευρισμός και η ανησυχία της Ν.Δ. έχουν χτυπήσει κόκκινο


   Τμήμα του πορίσματος που αφορά το «Ερρίκος Ντυνάν» θα δοθεί από την πλειοψηφία στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής το πρωί της Δευτέρας και εν συνεχεία θα συζητηθεί στην πρώτη από τις τέσσερις επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής (μία για κάθε υπόθεση).
   Τις επόμενες δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 5/11, θα δημοσιοποιηθούν τα τέσσερα κύρια κεφάλαια του πορίσματος για τα σκάνδαλα στην Υγεία και η Ολομέλεια θα αποφασίσει εάν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για περαιτέρω ενέργειες όπως η Προανακριτική Επιτροπή.
   Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι υποθέσεις της πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν», του ΚΕΕΛΠΝΟ, των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων και της προμήθειας των αντιικών φαρμάκων και των εμβολίων κατά της γρίπης. Είναι οι τέσσερις υποθέσεις που ερευνήθηκαν επί 18 μήνες στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, η οποία ολοκληρώνει πλέον τις εργασίες της.
   Προκαλεί εντύπωση ο εκνευρισμός της Νέας Δημοκρατίας και των φιλικών της μέσων μπροστά στην πληροφορία και μόνο ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία ετοιμάζουν πόρισμα που θα συνοψίζει τις διαδικασίες δεκαοκτώ μηνών.
   Πριν ακόμα μαθευτεί τι πρόκειται να περιέχει το πόρισμα για καθεμία από τις υποθέσεις που εξετάστηκαν, ο πανικός και η ανησυχία έχουν χτυπήσει κόκκινο.
   Κραυγές για σκευωρία και απόπειρες πολιτικής εξόντωσης, τσαμπουκάδες, ισχυρισμοί για παραγραφή, απειλές για αντίποινα, καταγγελίες ότι η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση “για να αλλάξει την ατζέντα”. Να την αλλάξει από πού; Από τη συνταγματική αναθεώρηση, όπου η Ν.Δ. έχει βρεθεί σε τακτικό αδιέξοδο;
   Από την ψήφιση των μέτρων της ΔΕΘ και την οριστική ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις; Ή από τη συμφωνία των Πρεσπών που προχωρά κανονικά, οδηγώντας τούς μακεδονομάχους σε διάλυση;
   Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση ότι την ατζέντα την έχασε. Οι ελπίδες της να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση κατά την εφαρμογή του προγράμματος δεν καρποφόρησαν. Το ακροδεξιό κίνημα για το μακεδονικό, παρά τη λυσσασμένη υποστήριξη από τα κανάλια, δεν τους βγήκε. Η άθλια επιχείρηση πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας στο Μάτι απέτυχε. Και οι θεσμοί αρνούνται να τους κάνουν το χατήρι με τις συντάξεις, που θα τους προσέφερε ακόμα λίγη κοινωνική δυσαρέσκεια προς εκμετάλλευση.
   Τώρα βρίσκονται σε αδιέξοδο.
   Στο πλαίσιο αυτού του αδιεξόδου θα πρέπει εξηγήσουν και το πώς γίνεται να υπάρχουν τρύπες εκατομμυρίων, λίστες μαύρου χρήματος, άνθρωποι που έχουν μπει φυλακή, αλλά κανείς να μη φταίει. Νόμιζαν πως θα κυβερνούν για πάντα. Ας πρόσεχαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.