22 Νοε 2018

Δεν χωνεύεται εύκολα ο προϋπολογισμός

- Tα κανάλια «βλέπουν» ότι τα θετικά μέτρα είναι... προεκλογικές παροχές, επιμένουν για... τέταρτο μνημόνιο και πενθούν για την καταστροφή της οικονομίας
- Ας δούμε τις ειδήσεις που διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


   Κατατέθηκε στη Βουλή ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός, αλλά τα κανάλια «βλέπουν» ότι τα θετικά μέτρα είναι... προεκλογικές παροχές, επιμένουν... τέταρτο μνημόνιο και πενθούν για την καταστροφή της οικονομίας. Η αντιμετώπισή τους μοιάζει με «γκρίζα» διαφήμιση για... ξίδι.
   Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν επίσης η έρευνα για το C4i, η τραγωδία στην Κυπαρισσία με τρεις μαθητές νεκρούς σε τροχαίο,η απόδραση του υπόδικου για το σκάνδαλο Siemens, Όσβαλντ, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...
   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

Στα 910 εκατ. ευρώ το νέο πακέτο των θετικών μέτρων

Σε 910 εκατ. ευρώ ανέρχεται το νέο πακέτο των θετικών μέτρων για το 2019, τα οποία θα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. (αναλυτικά)

«Πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» του ΚΙΝΑΛ

«Η συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, καλώντας ΝΔ και Μητσοτάκη να πάρουν θέση. (αναλυτικά)

Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος για αγρότες και συνεταιρισμούς

Δεκτή με ευρεία πλειοψηφία η σχετική τροπολογία. (αναλυτικά)

Θετικές οι... τοξικολογικές του κανιβαλισμού

Ακόμα κι αν η Δικαιοσύνη αποδοθεί στους άμεσους δράστες της δολοφονίας του Ζακ, υπάρχει ένας ακόμα λογαριασμός που παραμένει ανοιχτός. Αυτός με τους «κανίβαλους αυτού του κόσμου». Ας τους ξαναθυμηθούμε έναν προς έναν. (αναλυτικά)

ΟΑΣΘ: Οργισμένη απάντηση στο ακροδεξιό παραλήρημα συνδικαλιστικής παράταξης

Την οργισμένη απάντηση του προέδρου του ΟΑΣΘ Στέλιου Παππά προκάλεσε η επιστολή ακροδεξιάς κοπής από συνδικαλιστική παράταξη που ζητά να ληφθούν μέτρα κατά των προσφύγων που μετακινούνται με τα λεωφορεία. (αναλυτικά)

Για πρώτη φορά μεγάλο πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης

Έχουν ελευθερωθεί από τις συνθήκες καθήλωσης οι 30 από τους 36 φιλοξενούμενους στα Λεχαινά, τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. (αναλυτικά)

Εύσημα της Kομισιόν στην Ελλάδα για τον προϋπολογισμό του 2019

Ικανοποίηση για τη γενική οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα. (αναλυτικά)

Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη ΔΕΠΑ

Τι τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή την απόφαση της ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού να εγκρίνει ομόφωνα τη συμφωνία εξαγοράς του 49% της ΕΠΑ Αττικής από τη ΔΕΠΑ με πωλητή την Shell.  (αναλυτικά)

Για να μην παραπλανηθείτε από τη «Black Friday»: Πόσο κόστιζαν 850 είδη τεχνολογίας την περασμένη Παρασκευή

Προκειμένου να αποφευχθούν παραπλανητικά φαινόμενα αλλά και για να βοηθηθούν οι καταναλωτές στον προγραμματισμό τους, το Τμήμα Παρατηρητηρίων Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διεξήγαγε έρευνα τιμών σε δείγμα προϊόντων τεχνολογίας. (αναλυτικά)

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα παραγωγής υδρογονανθράκων

«Με τη σημερινή, φιλόδοξη συμφωνία, ανοίγει ο δρόμος για να μετατραπεί η Ελλάδα, όπως έγινε και με πολλές γειτονικές χώρες στην ανατολική Μεσόγειο, σε μια χώρα παραγωγής υδρογονανθράκων, με τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους και με το μέγιστο όφελος για την ελληνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε ο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.  (αναλυτικά)

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του ΨΗΠΤΕ για την κυβερνοασφάλεια

Ν. Παππάς: Η ενσωμάτωση της Οδηγίας αφορά την προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας (αναλυτικά)

Συνάντηση του Αλ. Χαρίτση με τις καθαρίστριες στα σχολεία

«Προτεραιότητά μας η κατοχύρωση των αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων τους» υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης (αναλυτικά)

Το πρόγραμμα στήριξης σε απολυμένους από επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου

Το Υπουργείο Εργασίας, ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης των 725 πρώην εργαζομένων που απολύθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 19 Απριλίου 2016 έως 19 Ιανουαρίου 2017 από εταιρείες του κλάδου του λιανικού εμπορίου σε διαφορετικές περιφέρειες της χώρας (αναλυτικά)

Αποζημίωση για άδικη φυλάκιση στον Τάσο Θεοφίλου

Αποζημίωση για άδικη φυλάκιση επιδίκασε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Τάσο Θεοφίλου, που παρέμεινε κρατούμενος επί πέντε χρόνια, κατηγορούμενος για ληστεία. (αναλυτικά)

Πιλοτική εφαρμογή του νέου μοντέλου Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης στην Ελευσίνα

Το νέο μοντέλο Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης (ΕΠΑ) και την πιλοτική εφαρμογή του στην περιοχή της Ελευσίνας παρουσίασαν σήμερα σε κοινή εκδήλωση ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσος Ηλιόπουλος και η Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, Καθ. Μαρία Καραμεσίνη. (αναλυτικά)

«Ο Πειραιάς στο επίκεντρο της βιώσιμης, "πράσινης" ανάπτυξης»

Στην Ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη: Προκλήσεις και προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά» (αναλυτικά)

Προγράμματα διατροφής στα σχολεία

Ξεκίνησε η υλοποίηση του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» και του Προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε σχολεία της χώρας (αναλυτικά)

ΑΧΕΠΑ: Η λειτουργία των νέων χειρουργείων θα αλλάξει το τοπίο της χειρουργικής στη Βόρεια Ελλάδα

Σε λειτουργία τέθηκε η Νέα Πτέρυγα Χειρουργείων- Διοίκησης Κεντρικής Αποστείρωσης και Πλυντηρίων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, καθώς παραδόθηκαν έξι υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες με τη Κεντρική Αποστείρωση με εξαιρετικά προωθημένη τεχνολογία μοναδική σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. (αναλυτικά)

Ενισχύεται ο έλεγχος στη Δημόσια Διοίκηση

Να καταλάβουν ότι ελέγχονται κάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου (αναλυτικά)

Σύσταση εταιρίας κάθε μορφής με ένα «κλικ»

Μέσω της πλατφόρμας e-ΥΜΣ η σύσταση όλων των εταιρικών μορφών μέχρι την άνοιξη του 2019 (αναλυτικά)

«Ένεση» άνω του μισού δισ. ευρώ στην οικονομία με το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον-ΙΙ»

Πόροι 525 εκατ. ευρώ διοχετεύονται ήδη στην οικονομία μέσω του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ». (αναλυτικά)

Αυξήθηκε κατά 10,3% η τουριστική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου

Τα 25,9 εκατομμύρια έφθασε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου καταγράφοντας αύξηση κατά 10,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος (αναλυτικά)

Χρηματοδότηση ύψους 12,5 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην εταιρεία Sunlight

Τη στήριξη της κυβέρνησης προς την επιχειρηματικότητα που υπερβαίνει δημιουργικά δυσκολίες και ατυχήματα τα οποία μπορεί να συμβούν, με τρόπο που προστατεύει την εργασία και σέβεται τους εργαζόμενους, μετέφερε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης (αναλυτικά)

ΥΠΕΣ: Επιχορήγηση 1 εκατ. ευρώ για την εναρμόνιση των βρεφονηπιακών σταθμών

Οι πρώτες 7 εντάξεις ύψους 1 εκατ. ευρώ για την εναρμόνιση των δημοτικών βρεφικών, παιδικών & βρεφονηπιακών σταθμών με τις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.