10 Οκτ 2018

Διαβάστε και πείτε μου: Διακρίνετε κάποια σύγχυση; Πολύ καλά κάνετε...

Η τρικυμία στο κρανίο της Ν.Δ.


   Όσοι παρακολουθούν τη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση διακατέχεται από αριστερές ιδεοληψίες. Αλλά παρ' όλα αυτά υπέγραψε τις μειώσεις των συντάξεων. Οι οποίες έχουν συμφωνηθεί και πρέπει να εφαρμοστούν. Αλλά η κυβέρνηση έδωσε το «Μακεδονικό» για να μην τις εφαρμόσει.
   Όπως είναι γνωστό, η χώρα ήταν έτοιμη στο τέλος του 2014 να βγει από τα Μνημόνια. Ασχέτως αν η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν την έβγαλε. Ύστερα ήρθε η διαπραγμάτευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κόστισε στη χώρα 200 δισ., όπως είπε ο Βίζερ. Ο Ρέγκλινγκ είπε ότι κόστισε 100 δισ. Ο Στουρνάρας είπε ότι κόστισε 86 δισ. Άρα μας κόστισε από 86 έως 200 δισ. Με ένα μικρό περιθώριο σφάλματος 132%. Ασχέτως αν η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια. Γιατί ο Τσίπρας μας δέσμευσε με πιστοληπτική γραμμή. Τελικά πιστοληπτική γραμμή δεν έχουμε. Κακώς. Χρειαζόταν η πιστοληπτική γραμμή για να είναι ασφαλής η χώρα.
   Είναι υψηλά τα επιτόκια δανεισμού για να βγούμε στις αγορές. Βέβαια η έξοδος στις αγορές δεν είναι προγραμματισμένη για το προσεχές διάστημα. Δεν έχει σημασία. Αν όμως ήταν προγραμματισμένη, δεν θα ήταν εφικτή.
   Η οικονομία είναι χάλια. Ασχέτως αν πιάνει τους στόχους. Πιάνει τους στόχους γιατί τα πλεονάσματα προέρχονται από την υπερφορολόγηση. Αλλά οι φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ είναι ανεύθυνη παροχολογία που οδηγεί τη χώρα στα βράχια.
   Οι τράπεζες καταρρέουν. Ασχέτως αν τις αναβάθμισε η Fitch.
   Όλα αυτά είναι από δημόσιες ομιλίες του Μητσοτάκη, του Σαμαρά και κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. Διακρίνετε κάποια σύγχυση; Πολύ καλά κάνετε.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.