25 Σεπ 2018

Η οριοθέτηση του Αράχθου "ανοίγει" τη συζήτηση για το αύριο της Άρτας

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση από το Τμήμα Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ Άρτας


   Στη φωτογραφία βλέπετε την μακέτα που αφορά τη διαμόρφωση των παραποτάμιων εκτάσεων σύμφωνα με το σχέδιο Δούκα, που παρουσιάστηκε το 1983 στην Άρτα από τον αρτινής καταγωγής καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Illinois του Σικάγου, Παύλο Δούκα.
   Εδώ βλέπουμε χώρους αναψυχής, μικρά λιμανάκια, γεφυρώσεις με την απέναντι πλευρά του Αράχθου, Βλαχέρνα - Ελεούσα, ένα σχέδιο για να γίνει η Άρτα μια σύγχρονη ζηλευτή πόλη.
   Όμως, για να ξεκινήσει η διαδικασία και η μακέτα να μετουσιωθεί σε έργο, έπρεπε να υπάρξουν εκείνοι οι παράγοντες, που δεν θα μένουν στη διαχείριση μιας μίζερης πραγματικότητας αλλά θα είχαν το όραμα, τη θέληση και την επιμονή, ώστε να υλοποιηθούν τα απαραίτητα έργα.
   Χρειάστηκαν να περάσουν 35 ολόκληρα χρόνια για να φτάσουμε στην αφετηρία του έργου. Και δεν μιλάμε απλά για ένα έργο. Μιλάμε για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για την Άρτα, που χρόνιζε επί δεκαετίες και μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης.
   Η μελέτη οριοθέτησης, αντιπλημμυρικής προστασίας Αράχθου και αξιοποίησης της παρόχθιας περιοχής της Άρτας, προϋπολογισμού 4.000.000 €, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2015, δημοπρατήθηκε τον Ιούλιο του 2016 από την αρμόδια διεύθυνση του υπ. Υποδομών και αναδείχθηκε ο ανάδοχος (μετά από αλλεπάλληλες ενστάσεις και μετά από 6 συνεδριάσεις (και αναβολές) στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών) πριν λίγες μέρες, τον Σεπτέμβριο του 2018.
   Και, όπως η Γεωπονική Σχολή, η δημιουργία Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου, η δημιουργία Πανεπιστημιακών σχολών στην Άρτα, έτσι και αυτό το έργο, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους, θα είναι έργο και θα φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και το προσωπικό αποτύπωμα του τοπικού πολιτικού προσωπικού. Και, όπως αναφέρει το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας "όσοι προσπαθούν να το οικειοποιηθούν, όπως ο δήμαρχος Αρταίων, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος".
   Επειδή, όμως, όποιος και να τα φτιάχνει, τα έργα είναι για τους κατοίκους, το Τμήμα Αυτοδιοίκησης κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση: "Με την υπογραφή της σύμβασης οριοθέτησης της κοίτης του Αράχθου είναι ευκαιρία για μια ανοιχτή συζήτηση και με την παρουσία του κου Δούκα, για το πώς θα αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες οι παρόχθιες περιοχές μέχρι τις εκβολές του."
   Ας ελπίσουμε ότι ο Δημοτική Αρχή να παραβλέψει ότι εισερχόμαστε σε εκλογική χρονιά και να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης κι ας την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας την οικειοποιηθεί κιόλας, δεν πειράζει. Στο κάτω-κάτω, το αύριο της Άρτα είναι και πρέπει να είναι παραπάνω από τα... ψηφαλάκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.