31 Ιουλ 2018

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή το νομοσχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο στην Ήπειρο

- Ποιοι καταψήφισαν την αναπτυξιακή προοπτική της τοπικής κοινωνίας
- Τι θα πράξει στην Ολομέλεια ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος;


   Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και στο σύνολό του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μετά από τέσσερις συνεδριάσεις, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις».
   Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης καταψήφισαν ΝΔ, ΔΗΣΥ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ενώ το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.
   Το σχέδιο νόμου εισάγεται αύριο, Τετάρτη 1 Αυγούστου, στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφισή του.
   Η ψήφισή του δεν κάνει μόνο πράξη τη διαχρονική διεκδίκηση των Αρτινών για ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα, αλλά πολλά περισσότερα, καθώς πλέον η πόλη θα έχει 4 ανώτατες σχολές και ένα Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο.
   Προσφέροντας, έτσι, πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική παραγωγή και την τοπική οικονομία, καθώς εκεί θα σχεδιάζονται και θα πραγματοποιούνται, σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή, παραγωγικές δραστηριότητες αγροτικής και οικολογικής κατεύθυνσης, που θα ενσωματώνουν καινοτόμα επιστημονικά και τεχνολογικά δεδομένα, διατηρώντας μια διαρκή λειτουργική διασύνδεση με την επιστημονική κοινότητα, την αγορά, τον καταναλωτή και την κοινωνία, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
   Μετά απ' όλα αυτά, προκαλεί απορία η ψήφος και η τοποθέτηση του βουλευτή Άρτας της Ν.Δ., Γιώργου Στύλιου. Από τη μια, αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση, στην οποία βρίσκεται, από την άλλη, όμως, δεν κατανοώ το "Βιάστηκε η κυβέρνηση, δεν είναι ώριμες οι συνθήκες". Ή μάλλον, ώρα που το ξανασκέφτομαι, το κατανοώ πλήρως. Πρόκειται για διαχρονικά βολικό επιχείρημα, που πάει με όλα, όταν δεν θες να κάνεις κάτι...
   Ας ελπίσουμε ότι στην Ολομέλεια ο κ. Στύλιος, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα συνταχθεί με το τυφλό αντιπολιτευτικό "Όχι" του κόμματός του.
   Μακάρι, ειλικρινά το εύχομαι, να δείξει ότι αντιλαμβάνεται πως το διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας ήταν δίκαιο και ότι η υλοποίησή του από αυτή την κυβέρνηση -τι να κάνουμε κ. βουλευτά, κυβερνητικοί το πάλεψαν, αυτοί ξεπέρασαν τις τρικλοποδιές και τα εμπόδια και τώρα το κάνουν πράξη- ανοίγει νέους ορίζοντες ανάπτυξης και ευημερίας για τους παραγωγούς, για την παραγωγή, για την οικονομία, για την ακαδημαϊκή κοινότητα, για ολόκληρη την κοινωνία του νομού Άρτας, που, στο κάτω-κάτω της γραφής, αυτήν εκπροσωπεί και όχι την ηγετική ομάδα της οδού Πειραιώς. Ελπίζω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.