13 Ιουν 2018

Όλγα Γεροβασίλη: Η εφαρμογή της απλής αναλογικής θα γεννήσει καταστατικές συνεργασίες, προγραμματικές συγκλίσεις και προοδευτικά μέτωπα και στην Ήπειρο

Με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας, με γνώμονα την ίση ανάπτυξη όλων των περιοχών και τον σεβασμό στα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του τόπου μας


   Το ενδιαφέρον του κόσμου, που εκφράστηκε μέσα από την μεγάλη προσέλευση στην εκδήλωση της Δευτέρας 11 Ιουνίου, στα Γιάννενα, αποτέλεσε την καλύτερη επιβράβευση μιας προσπάθειας που κατέβαλλαν οι περιφερειακές παρατάξεις “Ήπειρος Ανατροπής” και “Συμμαχία Ηπειρωτών”, για την ανάδειξη του νέου τοπίου που διαμορφώνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η αναμενόμενη ψήφιση του νόμου ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1 και η εφαρμογή της απλής αναλογικής.
   Στην εκδήλωση κεντρικοί ομιλητές ήταν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης και ο βουλευτής με το Ποτάμι και το ΚΙΝ.ΑΛ., Σπύρος Δανέλλης, ενώ τοποθετήθηκε και η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.


   Την εκδήλωση άνοιξαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, Κώστας Μπασιούκας και Γιώργος Ζάψας, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε, τοποθετήθηκαν πλήθος αυτοδιοικητικών και πολιτών.


   Συστατικό στοιχείο της εκδήλωσης, η συντονισμένη προσπάθεια όλων των ανθρώπων που στοχεύουν στη διαρκή μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας, με γνώμονα την ίση ανάπτυξη όλων των περιοχών της Ηπείρου και τον σεβασμό στα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του τόπου μας.
   Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της “Ήπειρος Ανατροπής” "Σε αυτή τη διαδικασία είμαστε όλοι απαραίτητοι και η ενεργή συμμετοχή μας είναι η μόνη εγγύηση για το καλύτερο αύριο που οραματιζόμαστε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την στήριξη της προσπάθειας που κατόρθωσε να “ανθίσει” μέσα σε δύσκολες συνθήκες, φανερώνοντας πως η συστράτευση στην υπεράσπιση των κοινών αξιών, μπορεί και καταφέρνει να επαναπροσδιορίσει τον ρου των πραγμάτων και την πορεία μας".
   Στην τοποθέτησή της η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε:

Χαιρετισμός στην ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Από τον Καλλικράτη στον Κλεισθένη-Συμμετοχική Αυτοδιοίκηση με την Απλή Αναλογική», που διοργάνωσαν οι Περιφερειακές Παρατάξεις «Συμμαχία Ηπειρωτών» και «Ήπειρος Ανατροπής», στα Ιωάννινα.
Κυρίες και κύριοι
συντρόφισσες και σύντροφοι,
χαίρομαι που ξανασυναντιόμαστε.
Σε μια κοινή εκδήλωση της παράταξής μας, της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ.
Μια πρωτοβουλία των ανθρώπων των δύο παρατάξεων, που, διαβάζοντας καλά τη συγκυρία, τα νέα δεδομένα που θα φέρει στα αυτοδιοικητικά πράγματα ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, αποφάσισαν να ανοίξουν εδώ, στην Ήπειρο, το δημόσιο διάλογο.
Όχι πίσω από κλειστές πόρτες.
Όχι με μυστικές ατζέντες.
Αλλά ενώπιον όλων, διαφανώς, όπως αρμόζει σε συλλογικότητες που νοιάζονται πραγματικά για την εμβάθυνση της δημοκρατίας και την ενδυνάμωση του ρόλου της αυτοδιοίκησης.
Όπως ταιριάζει σε αριστερά, σε προοδευτικά αυτοδιοικητικά σχήματα που κουβαλάνε στο πολιτικό DNA τους τη διαλεκτική.
Η σημερινή εκδήλωση οργανώθηκε από ανθρώπους που έχουν το μεράκι της συμμετοχής στα κοινά.
Ως εκπρόσωποι όμως, ως εκφραστές των συμπολιτών τους κι όχι ως προβεβλημένων «άριστων» μονάδων.
Πεισμένους, φυσικά, πως η δική τους πολιτική αντίληψη είναι χρησιμότερη για τους συμπολίτες τους.
Πως τα κατεστημένα ισχύος και συμφερόντων δεν πρόκειται να βοηθήσουν την ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας.
Και πως χωρίς συλλογική προσπάθεια δεν ανατρέπονται -σε όφελος των πολλών- τα δεδομένα που κράτησαν την Περιφέρειά μας σε πολύ χαμηλή οικονομικά κι αναπτυξιακά θέση.
Και οι άνθρωποι που είναι σημερα εδώ τέτοια αντίληψη έχουν.
Το γνωριζω από πρώτο χέρι.
Απ’ τις παράλληλες αυτοδιοικητικές διαδρομές μας τα πολλά προηγούμενα χρόνια στον 1ο βαθμό αυτοδιοίκησης.
Απ’ τα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν είχα την τιμή να έχω την ευθύνη της δικής μας παράταξης.
Αντιπαρατεθήκαμε, συνεργαστήκαμε, συμφωνήσαμε και διαφωνήσαμε σε μια σειρά από θέματα.
Πάντα με έναν κοινό τόπο.
Την αγωνία για την καλύτερη εκπροσώπηση των συμφερόντων των συμπολιτών μας.
Έτσι, φίλες και φίλοι,
η σημερινή εκδήλωση δεν ήρθε απ’ το πουθενά.
Δεν είναι χρηστικός, μικροπολιτικός τακτικισμός.
Αλλά αναγκαιότητα, υπεύθυνη στάση απέναντι στην τοπική μας κοινωνία, που ξεκινάει απ’ την θεσμοθετημένη απ’ την Κυβέρνησή μας επικείμενη καθιέρωση της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μια πάγια θέση της Αριστεράς, η καθαρή αντιστοίχιση της ψήφου με την εκπροσώπηση, χωρίς εκλογικά τεχνάσματα που αλλοιώνουν τις πολιτικές προτιμήσεις των συμπολιτών μας, γίνεται πραγματικότητα.
Αποκαθιστώντας έτσι τη λαϊκή βούληση ως πολιτειακή, νομική και ηθική αρχή. Βαθαίνοντας τη Δημοκρατία.
Αλλάζοντας ταυτόχρονα, σε πρακτικό ρεαλιστικό επίπεδο, τους χάρτες των επόμενων συμβουλίων.
Δεν υπάρχει αμφιβολία, η απλή αναλογική θα φέρει μια καινούρια πραγματικότητα ΚΑΙ στην Αυτοδιοίκηση.
Η επικείμενη εφαρμογή της δίνει τη δυνατότητα να σπάσουν η στεγανοποίηση και η εσωστρέφεια των παρατάξεων, αποκαλύπτει κι εκθέτει τη στείρα μηδενιστική αντιπολίτευση.
Δίνει στους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης την ευκαιρία ουσιαστικού, γόνιμου και προωθητικού πολιτικού προβληματισμού.
Τους βάζει απέναντι στην ατομική και συλλογική ευθύνη αν η εφαρμογή της απλής αναλογικής θα γεννήσει καταστατικές συνεργασίες, προγραμματικές συγκλίσεις και προοδευτικά μέτωπα.
Δίνει αναμφίβολα καινούριο νόημα στην αυτοτέλεια των παρατάξεων, στην εκπροσώπηση, στη ζύμωση των πολιτικών απόψεων και στη διεύρυνση κοινωνικών συμμαχιών.
Σταματώ εδώ, ευχαριστώ τους διοργανωτές για την πρόσκληση, σας ευχαριστώ που με ακούσατε και καλωσορίζω στην περιοχή μας τον Σπύρο Δανέλλη και τον Κώστα Πουλάκη.
Είμαι βέβαιη πως με τη συνεισφορά των πολύτιμων απόψεών τους η σημερινή εκδήλωση θα είναι μια πολύ καλή βάση για την εμπέδωση του νέου αυτοδιοικητικού τοπίου και στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.